Zvláštne uši u bábätka
Ahojte môj syn ma od narodenia takéto uši. Ten spodný lalok je akoby zahnutý dopredu a prikladám fotku ako vyzerajú zozadu v tej spodnej časti. Čo si o tom myslite? Ukazovala som to pediatrovi a povedal, že normálne uši. No mne sa zdajú veľmi zvláštne a bojím sa, aby z toho nebol dajaký problém. Foto v komente.
@emily256 ahoj aj moj syn ma presne take iste uska...teraz ma 11 mesiacov a ma ich stale take a doktor mi nikdy nepovedal ze by to nebolo v poriadku...ja si myslim ze sa to upravi ako bude rast hlavicka a ked nie tak som sa mylila 😃 a ked pozeram na fotku s capickou mam pocit ze moj to ma este horsie
@ivanapatrik prosím mohla by si mi poslat (kludne do ip) fotku? Nech som kludnejsia že nie som v tom sama. Chcem sa pozrieť či naozaj su rovnaké, lebo ja teda som fakt nikde také nevidela ☹ ani nikto z opýtaných keď som uska maličkého niekomu ukázala ☹
@emily256 poslala som fotky teda ked sa mi to podarilo 😃
Deformované ušnice môžu byť symptomom genetickej poruchy, alebo znakom nejakeho syndrómu, ktoré deformácie tam patria to by mal vedieť lekár.
@emily256 Ohladom usiek neviem, ale ja by som zmenila pediatra. Ked neakceptuje tvoje nazory, to nie je dobre. Ja so tak zmenila a som velmi rada. S pediatrom si musite sadnut a musis mu verit. Inac budes stale na pochybach koli vela veciam. Keby ti to aspon vysvetlil tak ako mamicky tu na fore, ze je to len kozmeticka zalezitost ale ze sa to moze same zmenit a hlavne ze to nema ziadne indikacie na dalsie problemy.
@andreatytler hej len ten sa dá zmeniť najskôr čo som počula tak po pól roku….
@emily256 To neviem, nezijem na Slovensku. Existuje aj nejaka ustredna evidencia pacientov, ku ktorej maju pristup vsetci lekari, ze si to oni vedia zistit ze patris k inemu pediatrovi?
@andreatytler to netuším.. o tom som ešte ani nepočula ;)
Moja dcerka mala po narodeni tiez zvlastne uska tale pokrcene, ako ked si chytis ucho a stlacis chrupavku a lalocik k sebe....na jednom tu hornu chrupavku viditelne zohmutajsiu...teraz bude mat 3 roky...jedno usko uplne normalne a na druhom je ta chrupavka troska ina ale ma to vyrazne lepsie ako ked bola malicka....tym chcem povedar ze daj tomu cas, este sa to prabdepodobne zrovna
@emily256 Ja by som kludne zavolala ineho pediatra a opytala sa ci mozete prestupit.

@emily256 viem že tie uška sa ti zdajú divné. Úprimne mám pocit akoby to bolo dieťa môjho muža 😂 môj muž má preeesne takéto uši aj v dospelosti. Ale možno tá poteším, dcéra sa narodila s takýmito uškami, ,,kučeravymi" a vyrovnalo sa jej to. Ale môj muž ich má take cely život. Žiadna vada to nie je neboj, proste sú to len iné uši 🤗