Zvláštny výsyp
Prosim pomozte mi stymto:
Dcerka (2r.4m.) ma uz asi mesiac na licku cerveny flak - vyrazku. Je sucha,pokozka sa niekedy odlupne, niekedy zbledne a akoby zmensi potom zasa zcervenie a zvacsi sa,,zda sa,ze licko ma opuchnute,obcas sa nato stazuje... Podobny flak sa jej kratko nato urobil aj na nozicke. Potom sa objavil iny druh vyrazky na laktoch a postupne sa to rozsirilo na trup a nohy. U dr.som zatial nebola,chystam sa,ale : teploty nema,nesvrbi ju to,neboli,sem tam jej to vadi. Ziadne ine symptomy niesu,,je spatny jedak,no nechudne. Nedavno jej bola brana krv a moc (ine preventivne vysetrenie) a mala nizke zelezo a tak uzivame zelezo a cecko ako kazal doktor. Neviem ako sa toho zbavit, natierame repickom, hypermangan,mast na zapareniny,a tu hnedu smradlavu na predpis mam dva kelinky lebo a tu je dalsia zvlastnost - ten druhy typ vyrazky (lakte,telo,nohy) mal aj syn (takmer 5rocny) a to uz po 2krat neviem ci aj nie tri,,,minulu jar a leto (cez 2mesiace) a predtym rok tiez cca 2mesiace na jar a predtym v zime ked mal skoro dva roky tak mal vyhadzanu tvar a telo trochu sa mi mari,,,alergia?k alergologicke som sa snim dostala az paradoxne ked mu to odznelo a testy boli ok,ideme za tri tyzdne na kontrolu,vezmem ich teda oboch. Lenze 11teho (ak korona nezrusi) by mali istbobaja/do skoljy a dcerka prvy krat a sa obavam,ze bude problem ked uvidia ako vyzera. Infekcne to nieje ocividne..ja ani muz nic take nemame ani rodicia a svokra nespominaju zeby sme ako deti mali. Cobto safra je?!ako moje deti toho zbavit?! Kozna nepomohla,,u syna to vzdy zmizlo same,,len to trvalo dlho,
ps..foto pridam neskor
@carduelis ano to na licku a nozicke moze byt atopicky a kedze mam zrejme tiez atopicky ale na ruke mam aj krem nato a ani ten jej nepomohol (podobne ako mne). Dnes sme boli unoedi,skolku zatrhla (tu teraz zatrhli aj hygienici a politici) a predpisala fenistil kvapky,b-komplex, tu fialovu vodicku na dezinfekciu ust a mastit tou hnedou smradlavou mastou. A koznej vo stvrtok kedze ma dovcu teraz
@carduelis vidis?to na licku a nozicke je iny typ vyrazky ako ten vysyp na rukach,nohach a trupe

Bez fotky tazko usudit, ale moj 2r syn mal pred rokom na jesen/zimu aj tentokrat suche supinate fliacky na lytku. Pytala som sa tu na MK aj s fotkou a kozna dr (dextella14) usudila ze je to zaciatok atopickeho exemu a poradila krem La rosche posay Lipikar M. Dovtedy som skusala rozne mastne kremy a nic nepomahalo a toto zabralo hned. Potom som si spomenula ze ked bol syn mensi urobilo sa mu to aj na licku ale samo preslo. Pripomina mi to vas problem. Skus si o tom precitat ci to nesedi.
Na fotke ako vyzerala synova noha