Zvracanie 12 mesačného dieťaťa počas cestovania

ivanak49
4. jún 2021

Ahojte, viem ze niektoré deti majú problém s vracanim pri cestovaní snažím sa nájsť nejakú vhodnú radu ci nemá nejakú skúsenosť ako tomu predísť pri malých deťoch naša ma 12mes.ako náhle niekde cestujeme dlhšie ako 15min vracia.... Pri takom malom dieťati nikdy nestíham dat sáčok vždy skončíme plná sedačka oblečenie auto od vracania ísť niekde na výlet je pre nás nemožné lebo potom všade smrdime od zvratkom a hodiny čistíme auto keď dorazíme niekde do cieľa a keď sa chceme vrátiť musíme po ukladať deku aby jej to náhrade oblečenie nepresiaklo nemáte nejaké radi ako tomu predchádzať možno aké jedla dávate deťom alebo aký odstup od cestovania minule sme išli pol hod po tom ako sa najedla ale aj tak všetko vyvrátila.. Za každú radu ďakujem

pribinak
4. jún 2021

@ivanak49 cestovať len vlakom. Aj keď idete na krátku cestu, mala by sedieť v smere jazdy, nie v oprotismere

natalia1619
4. jún 2021

@ivanak49 je este vo vajicku ci uz v sedacke? Vracia od narodenia ci az teraz? Mas ju v smere ci protismere?Osobnu skusenost nemam, mala mi len raz vracala v aute ale teda to bolo smradu, drzim palce aby si nasla riesenie.

kristina2412
4. jún 2021

My to mame s dcérou podobne. Naša už je väčšia takže tento rok jej už skúsim dať travel pop lizatka. Takýmto malým deťom zvyknú dávať homeopatiká Cocculine ,rozpustiť vo vo vode. Tiež je dobré cestovať v noci.

patka06
4. jún 2021

Osobná skúsenosť ...pomohlo jedine posadiť v smere jazdy na sedadlo spolujazdca vedľa vodiča, neskôr keď už mala nad 15 kg sme vymenili sedačku za podsedák, odvtedy mohla byť na kratšiu trasu aj vzadu.
Skúšali sme Cocculine - žiadny účinok
Horšie bolo ak sa v aute kúrilo.

nika23t
4. jún 2021

@ivanak49 aj ja to mam s mladšou dcerou, od malička. Teraz ma 8 rokov a je to trošičku lepšie. Jedine, co nám pomáha, je kinedryl, ale to sa mi zdá, že sa smie podávať až od dvoch rokov. Ale možno by si sa mohla poradiť s Dr a dat menej. A presne, ako píšeš. U nás to bolo rovnaké. Take malé dieťa neustrazis, väčšinou to končilo na mne, na malej a všade okolo 🤦‍♀️

miriamasmejo
4. jún 2021

Dobrý deň, tento liek by som Vám odporučila. Je to homeopatický liek. Môžu ho aj dojčatá 🙂 (Deti do 1 roka (dojčatá): Liek je možné podať rozpustený v troške vody.)
https://www.mojalekaren.sk/hom-cocculine-tbl-30/

martyzpp
4. jún 2021

@ivanak49 nuz. Nas grcia od 8. mesiacov, ma dva roky a mam pocit, ze niekedy je to este horsie. Raz sa pogrcal zo spanku 😳 a minule zase na hojdacke. Ma akysi slabsi zaludok. Dali sme ho do smeru jazdu za spolujazdca a opierku na hlavu u spolujazdca sme dali vyssie aby videl na cestu - trosku pomohlo. Davam mu aj Cocculine ale mam pocit, ze velmi neucinkuje. Zakryvam ho latkovou plienkpu, prip. mu dam dam gumeny podbradnik a samozrejme, nosim nahradne oblecenie...fajn tip sme dostali, radsej ako sacok, pouzit misku. Tu len potom oplachnes a ides dalej. Sacok kym rozbalis a nastavis, moze byt neskoro.

miriamasmejo
4. jún 2021

Cocculine je slabučké, ale najlepší je Kinedril, mám 38 rokov a užívam ho už od malička až do teraz. Detičky od 2 do 6 rokov sa užíva ¼ tablety, ale keď je Vaša dcérka ešte maličká, skúste aspoň ten Cocculine presne podľa návodu: (večer pred cestou a v deň cesty v dávke 2 tablety 3x denne)

rysavcek
4. jún 2021

Staršia dcéra bola taká istá bývalo jej zle zakaždým v aute aj keď sme šli len pár kilometrov nepomohlo nič ani lieky ani smer jazdy .Ale zázračné z toho vyrástla keď mala asi 4 roky ale napríklad mne býva zle dodnes preto musím v aute iba šoférovať.

1mata
4. jún 2021

@ivanak49 moja ma 3,5 a este stale grckava. Ked jej hodim nieco na okno aby nepozerala von tak to vacsinou dame. Urcite sediet v smere jazdy a ja vzdy nosim so sebou nadobu ktoru si drzi celu cestu na kolienkach.

1mata
4. jún 2021

@rysavcek ja v zadu ani sediet nemozem, byva mi tam tiez zle, a tiez ked soferujem je mi najlepsie 🤭

lulu0123
4. jún 2021

Od 2 rokov kinedril.Starsej nefungovalo nic ine.
A namiesto sacku nosim po ruke nadobu od zmrzky napriklad.Ona vzdy zacne tak kaslat pred grcanim.Vytiahnem nadobu a potom len vylejem a neskor vyhodim.Aj ked odkedy jej davame kinedril negrcala.Ale ma uz 5.Naposledy cesta bez kinedrilu Ba-Ke 6krat grcala.

vikybotka
4. jún 2021

U nás je strašný rozdiel akým autom cestujeme 🙂 keď ideme na našom veľké ťažké takze človeka v ňom nehádže tak je ok keď ideme napr v ocinovom cliu combi tak tam mi vracia jedna radosť no aj ja mám na zadných sedadlách čo robiť aby som to dala 🤷🏼‍♀️

myriam2
7. júl 2021

@ivanak49 my s tým mame pri najmenšej problém od malička, takže presne viem co prežívate, vracia aj po meste, všade, teraz trochu zaberá kinedryl ale nie vždy, niekedy vracia aj po ňom 🤷‍♀️ my jej dávame gumený podbradník taky s tým zberacom, niekedy to skončí aj mimo, ale väčšinou to skončí v ňom, lepšie ako stále meniť oblecenie
Takže iba kinedryl, nič mliečne ani tekute pred cestou, iba suché, sú aj také naramky proti zvracaniu, niekedy záberu, niekedy nie, pustiť klímu, malo kúriť...drzim palce