icon

Zvracanie ročného dieťaťa

fanny1907
7. apr 2022

Baby prosím pomoc. Čo na vygrcany žaludok ročnému bábätku?

zuzikak
7. apr 2022

nic. idealne najblizsiu hodinku dve nic nepit a potom skusat po lyzickach kazdy 5-10 min. prevarenu vodu zmiesanu s vybublinkovanou mineralkou. Ak znesie a nevyzvracia tak skusit do flasticky nech skusi vypit vo vacsom mnozstve. Ak znesie tak slanu dru tycinku (nie je to pecivo, je dietna a obsahuje troska soli). Ak vydzi potom postupne troska piskotky pohryzkavat. V dany den zvracania nic ine. Teda ak sa rozpravame o zvracani z virozy - nie z toho, ze nesadlo jedlo alebo tak. Ak uz nezvracia, na dalsi den len pomalicky suchy rozok, banan, mozno postruhane jablcko s piskotkami. Ryzu s varenou mrkvou. Na dalsi den mozte pridat troska kuracieho masa vareneho vo vode. V ziadnom pripade 3 dni nedavat nic mliecne (tu sa materske mlieko nepocita - ak este kojite, mozte dat kolko si poziada). Ak znova pocas tohto procesu zvracia treba znova prestat davat pit tak na 2 hodinky aby sa zaludok upokojil. Ak by prisla teplota - treba cipok do zadocku a zabaly. Ak teplota nebude, len stravou regulovat a pomalicky sledovat co zaludok bude tolerovat. Ak bude dieta vela zvracat a budete davat hned vodu, zaludok bude stale rozdrazdeny a bude zvracat este viac a moze dojst k dehydratacii. Niektore deti dobre toleruju kulisek (inym zas este viac ublizi, takze neviem ake mate skusenosti).

nikpa
7. apr 2022

@fanny1907 maly mal ako pol ročný salmonelu, hnačku aj zvracal. Dali nám hylak, smectu a probiotika. Takže ročnému ak niečo z toho máš, môžeš dať.

fanny1907
autor
7. apr 2022

@zuzikak ďakujem, dostala som do nej rehyd. napoj a teraz spinka.
Prvý krát takéto niečo máme a to už mám druhé dieťa. Dosť som sa vystrašila.
Ešte raz ďakujem.

fanny1907
autor
7. apr 2022

@nikpa tie probiotika určite dám..