Zvracanie trojročného syna

21. okt 2021

Ahojte ...
Môj malý syn (3r) bol minulý týždeň chorý ,hlieny a tak ..
V utorok ráno kúsok zvracal ,ale len kúsok ...všetko bolo v pohode fungoval všetko papal ,bol v škôlke ..
A včera prišiel zo škôlky papal všetko bolo ok ...
Večer sa v aute pozvracal, v noci raz kúsok zvracal ( niečo žlté ) ,napil sa vody a to hneď tiež vyvracal...
Ráno vstal a všetko v pohode ,nemá ani hnačky ani nevracia..
Má menšiu nechuť ale tekutiny prijma v pohode ...
Podotýkam ,že v utorok ráno a aj včera večer zvracal ako keby keksíky čo pojedol za deň. ..
Myslíte ,že to bude nejaká viróza alebo napr ,že mu škodia sladkosti nejaké ?

autor
21. okt 2021

Ešte som chcela dopovedať to ,že zväčša je to nočné zvracanie to je 3× a vyzerá to byť aj ako hlieny

dankanka
21. okt 2021

Netusim ale ak zvracia nena co robit v skolke.. je to od vas velmi nezodpovedne, ak ma virozu, siri to dalej. Ak zvracal, preco ste mu nenasadili dietu???preco kekse po zvracani?

kittykat22
21. okt 2021

mozno by si mala kontaktovat pediatricku ak nevies co robit. Ona ti poradi co mu pomoze aj ako nastavit dietu. A posielat 3r dieta do skolky ktore vracia - hoci aj trochu, je super nezodpovedne.

dankanka
21. okt 2021

@kittykat22 nasa skolka je plna takychto mamiciek.. vdaka nim je zo 40 deti v skolke deti 6.. bez pediatra ani prdnut.. akoze to ak ja budem zvracat tak si vzapati dam kekse? Len preto lebo nevykazujem znamky choroby?? Velmi sa hnevam na takychto rodicov.

janynyna
21. okt 2021

No ak je zahlieneny a nevie si vyfukat nos tak to môže mať s toho. Môj malý mal to isté. Ako mu v noci stiekli hlieny tak hneď zvracal. Pediatrická mu vzala výter z nošteka a mal nejaký virus. Vravela, že je to normálny skolkarsky vírus a dala mu antibioticke kvapky do nosa.

zuzikak
21. okt 2021

je uplne jedno, ci ma virozu alebo zatecene hlieny. Jednoducho zvracia a ma ostat doma a na diete. Ten zaludok je podrazdeny a potrebuje sa zo zvracania spamatat. Urcite nie keksami. Vzdy predsa platilo pravidlo, ze dieta ma ist do skolky minimalne 48 hodin po zvracani PLUS 3 dnovej diete. Ak zacne jest - cize tolerovat vsetko jedlo bez zvracania az vtedy je povazovane za zdrave. Konzultovala by som s pediatrickou ale urcite by som neposielala do skolky. Ak je to virus, vdaka tebe bude mat problem dalsich X rodicov lebo to poprenasa.

weronika90
21. okt 2021

Pri vracani nech je z čohokoľvek sa nedáva nič sladké a mliečne. Voda tiež nie hneď. Zaťažuje žalúdok. Ak tak mineralka bez bubliniek po lyžickach. Čierny čaj postupne tiež po lyžickach (v niektorých prípadoch sa dava trochu cukor). Niekedy aj mätový po troške ukludni žalúdok. K tomu bežná dieta na podráždene trávenie. A samozrejme najlepšie smer pediater a povedať co je vo veci. Ten najlepšie posúdi dôvod vracania. Môžu to byť hlieny aj nemusía.

kittykat22
21. okt 2021

@dankanka viedla som skolku, tak viem. Blbe je 10% rodicov nedodrzuje pravidla a ti strhnu 90% deti. Vzdy ale prisaham vzdy to tak bolo.

dankanka
21. okt 2021

@kittykat22 velmi smutne.. ja by som to nemohla robit, nemali by ma rodicia radi :D. U nas bolo dievcatko rano v satni so slovami: vcera som cely den zvracala (nedela), ale dnes mi nic nie je..

simca06022011
22. okt 2021

Ja by som sa poradila s pediatrickou, zvláštne je to. Moze to mat z hlienov, ked to ma taketo sporadicke. Keby to bola nejaká zaludocna viroza zvracia stále, nie? My máme tiez podobne stavy, vacsinou ale rano ked zatekaju hlieny, resp po spani.

A moze to byt aj z jedla, keksiky, sladkosti, mlieko... To sú také vhodné potraviny pre chore dieťa.