Zvracanie u polročného dieťaťa

katyax
14. apr 2014

Vie mi niekto pomôcť? Naša dcérka bude mať onedlho 7 mesiacov a od narodenia veľmi veľa zvracká. Po každom kojení vygrcá mliečko, ale odkedy cca mesiac prikrmujem, musím ju ešte dokojiť, lebo si pýta a po nakojení opäť grcká. Tisíckrát som to spomínala detskej doktorke, že či je to normálne, a ona ma stále odbije, že áno... mali ste s tým skúsenosti? Kedy to grcanie vymizne? Ďakujem za všetky odpovede.

jabadaba
14. apr 2014

@katyax ak to nie je silny reflux, malo by to postupne ustupit. Nase druhe dieta tiez bolo take ublinkane. Nie velmi, ale na rozdiel od prvorodeneho teda zakazdym jedlom si ublinkol, nestihala som mu menit bodycka ci podbradniky. Take nase blinkadlo. 😢 To prejde akonahle im dozreje traviaca sustava, niektore deti asi potrebuju viac casu.

mollyslips
14. apr 2014

My sme používali na zahustenie mliečka NUTRITON... pomohol a už sme ho aj vyradili... je to aj s predpisom 🙂

lolonka
14. apr 2014

ahoj...môj malý tak strašne vracal od narodenia....2 mesiace sme sa trápili...potom som sa dozvedela, že je zahusťovadlo do mliečka...nutriton sa to tuším volalo...neviem, či sa to ešte vyrába...sama som išla za lekárkou a povedala jej, nech mi to predpisuje, tiež mi nič neporadila.. 🙄 ...musela som odsávať...a malému mlieko vo fľaške zahustiť tým nutritonom......prestalo to keď papal viacej tuhej stravy.... 😉

euka210
14. apr 2014

pokial dieta pribera a vygrcka taku lyzicku, je to ok. Nas tiez grca, teraz od liekov to je az na koberci. Ked bude sediet a viac hustejsie, tak to bude lepsie.

darina1952
14. apr 2014

@katyax ahoj, tak to je od pani doktorky veľmi čudné že sa nezaoberá touto poruchou trávenia ☹ skús si od nej nechať predpísať Sab Simplex - podáva sa niekoľko kvapiek (podľa veku dieťaťa ) pred jedlom a pomáha pri refluxe. Alebo skús aj ten Nutriton http://www.adcc.sk/web/potravinove-doplnky/deta... - ten by mal obsahovať vločky svätojánskeho chleba, ktoré v brušku bábätka nabobtnajú a tak zabránia vygrckaniu. Tieto vločky obsahuje aj Nutrilon AR (anti-reflux) - ten som občas ja pridávala synovi do obyčajného Nutrilonu, keď mal reflux. Takže keď nezoženieš Nutriton, tak ho môžeš nahradiť tým mliekom. 😉

siska53
14. apr 2014

@katyax my sme mali skryty reflux diagnostikovany tesne pred zavedenim prikrmov,tak sme,davali ten svatojansky chlieb pred dojcenim. Potom,to ustupilo,objavilo sa pri jogurtoch,vysadili sme ich,po case to bolo uz ok,ale mam pocit,ze reflux ma,stale,len nam,to uz tiez nechceli riesit (teda gastrodoktorka),je pravda,ze odkedy nepije mlieko,negrcia. Predtym hocikedy ci po mlieku,ci po polievke,ale to uz bol vacsi.nebolo to casto,ale zato paradne,predtym,ako babatko grckal trosku vacsinou k veceru.
trvaj na vysetreni refluxu a ked tam to bude ok,tak gastro (intolerancia,alergia).
uz by grckat nemalo,aspon nie casto.