Zvýšená telesná teplota 37,5

veruska00
14. júl 2018

Ahojte maminky!potrebovala by som info ci nahodou vase deti nemali podobne problemi!,moja dcerka ma 2,5roka od januara castokrat ma zvysenu teplotu 37,4 do 38 ale len vecer a tak ze ma napr.37,5 a za hodinku uz nema!ziadne ine priznaky nema vo februari a v marci mala aj antibiotika doktorka jej brala aj krv na crp a vysledky mala dobre!niekedy v noci aj kasle ale nie kazdy den!dakujem za informacie

dracikdrahosko
14. júl 2018

nooo...my sme tiež už zopár krát mali zvýšenú teplotu, podobne, ako opisuješ ty, nie moc často, no boli aj takéto prípady, keď mal synček teplotu mimo nejakej choroby, len tak, z ničoho nič. No ja keď som aj volala lekárku, odporúčala nám len sledovať to, lebo ako iste vieš, zvýšená teplota do tých 38, 38,5 stupňov sa znižovať nemá, aby organizmus troška zabojoval sám. A ak vám lekárka robila nejaké vyšetrenia, ako píšeš a výsledky boli dobré, asi by som to neriešila...Ani my sme neprišli na príčinu, ale ani sme to neskúmali, keď zvýšená teplota odišla, tak ako prišla a malý nemal žiadne ďalšie potiaže. A s tým kašľom je to tiež podobné aj u nás, niekedy mi skoro celú noc kašle a myslím si, že bude chorý, no ráno, akoby uťal a je po kašli celý deň. Niekedy si myslím, že je to pre to, lebo som mu sem tam dala troška zmrzliny (má takmer 2,5 roka), no potom cez deň mu nič nie je a ja nebadám žiadne ďalšie znaky choroby. Aj teraz niektorú noc sa nám stalo, že mal upchatý nos a myslela som, že bude mať nádchu, podala som kvapky, aby sa mu noštek uvoľnil, potom zaspal a na ráno mu nič nebolo. Takže odo mňa toľko o tých "záhadných" teplotách a kašli...Ja si myslím, že nie je dobré ani to, priveľmi všetko riešiť, hlavne, ak ste už s lekárom hovorili a inak je všetko v poriadku. Uvidíte, ako sa to bude vyvíjať ďalej.

veruska00
autor
15. júl 2018

@dracikdrahosko dakujem ti za odpoved!a mozem sa spytat kde meras malemu teplotu?

lulistek
15. júl 2018

Citala som ze taketo cyklicke teploty byvaju po mmr ockovani ,nebolo to cca po nich?

veruska00
autor
15. júl 2018

@lulistek mmr ockovanie mala este ked mala 15mes. Teraz ma 2.5 roka takze to podla mna nemoze byt z toho

dracikdrahosko
15. júl 2018

teplotu synčekovi meriam bezkontaktným teplomerom, hlavne keď viem, že ju má, aby som ju vedela kontrolovať a iba keď potrebujem úplne presné meranie, resp. zistiť, či teplotu má, tak meriam v konečníku, lebo tie bezkontaktné teplomery nie sú úplne presné. Ale na sledovanie počas horúčky sú úplne ideálne, stačí priložiť a je to. Je to síce drahý špás, no my sme s jeho kúpou neváhali ani minútku, lebo v 6. mesiacoch mal šiestu chorobu (to sú samé výkyvy teploty a vysoké horúčky), bolo to v noci a bolo jednoducho potrebné mu teplotu merať každú hodinu, tak si neviem predstaviť, ako by som chúďatko malé trápila neustálym meraním v zadočku.
Už si presne nepamätám, kedy sme naposledy mali taký deň so zvýšenou teplotou, no po očkovaní to nie je nič nového, aj keď lekár povie, že by teplota byť nemala.

janka54321
15. júl 2018

Mozno by som skusila dat vysetrit mandle...a tiez to moze sposobovat nedostatok vit.D, skusenost v rodine

veruska00
autor
15. júl 2018

Dakujem za odpovede 🙂 zajtra ideme k doktorovi dufam ze nebude to nic vazne 🙂