Zvýšená teplota po operácii nosnej mandle

kira07
18. júl 2015

Ahojte, mali ste niektore problemy so zvysenou teplotou u deticiek po operacii nosnej mandle v celkovej anesteze? Ako ste to riesili? Maly bol operovany 9.7, co je uz 9 dni od operacie a stale ma teplotu do 37.3. Miestami je uplne v norme a miestami ma okolo 37. V piatok sme boli na kontrole a lekar hovoril, ze ak by teplota pretrvavala aj po vikende, nasadi mu antibiotika. Maly mal vsak pred operaciou horsie pecenove testy, preto mu velmi nechcem davat ATB. Okrem toho ziadne ine problemy nema.

siska53
18. júl 2015

@kira07 nas dostal na 6.den vysoke teploty,co sa ho drzali 3dni,tak sa atb nevyhol..prosto mal smolu a dostal daku infekciu..ale nestazoval sa na nic konkretne,ze by ho bolelo..zvacsa brusko,dakedy hlava,inikedy pusa.. Usi ho boleli len v tie prve dni po vybere,to ale dostaval od bolesti nurofen.

kira07
autor
26. júl 2015

Vraciam sa k teme. Ozaj nikto ste nemali zvysene teploty po operacii nosnej mandle? Dnes je to uz 17.-ty den. Teplota stale do 37.3, nema ju cely den a ma ju len na cele, pod pazuskou na teplotu v norme. Teplomer je v poriadku, pre istotu sme kupili aj iny, ktory mu na cele meria rovnaku teplotu.

veriiii
26. júl 2015

@kira07 37.3 ste namerali kde? ak to nie je teplota co stupa,nie je to podla mna antibiotika..neviem ci vies,ale hodnota do 37.0 co vela ludi berie ako refernecnu je ok. sa vztahuje na oralnu teplotu..kazde miesto tela ma inu hodnotu,ktoru ked namerias je este o.k napr celo je do 37.4.. konecnik 38.0..
a inac do 37.5 je normalna teplota-ale tzv mierne zvysena, co moze byt pre prehriatie..ine je ak dalej stupa..miesto teploty by som sa mozno radse riadla crp..

veriiii
26. júl 2015

@kira07 a este mozem sa spytat pomimo,boli ste v dfnsp Ba operovani?

ejkam
26. júl 2015

Má aj nejaké iné ťažkosti? Tiež by som navrhovala zistiť CRP prípadne odbery krvné a výter z nošteka. Držíme palce

veriiii
26. júl 2015

@kira07 aha,citam,ze na cele..tak tam je v norme do 37.4 aj meranie pod pazuskou vam potvrdzuje ze je ok..

kira07
autor
26. júl 2015

@veriiii 37.3 sme namerali na cele. Do operacie maval maly "normalnu" teplotu - do 36.9 aj na cielku (ked som mu ju niekedy zmerala). Tiez ma napadlo, ze by mohlo ist o prehriatie, ked boli teraz horuce dni, ale az tolko dni by to mohlo trvat?

veriiii
26. júl 2015

@kira07 ono to zavisi od celkoveho nalezu,ci treba antibiotika alebo nie..ak ma len takuto teplotu,a nestupa podla mna tam nie je nejaky problem..najskor dohojovanie..a kedy mate kontrolu?
osobne si myslim,ze je to aj prehriatim..teplota vanm nestupa viac ako 37.5..co je uz zvysena teplota...horucka je nad 38..ako je na tom s bolestou?nestazuje sa viac?

kira07
autor
26. júl 2015

@ejkam ine tazkosti drobec nema, vyzera byt v poriadku. Krvne testy by som chcela dat spravit, ale na odber ma ist mesiac po operacii, aby sa odhalila pricina horsich pecenovych vysledkov. A dvakrat ho pichat, samozrejme, nechcem dat.

veriiii
26. júl 2015

@kira07 crp robia z prsteka.. z kvapky krvi..len vela doktorov to robi tak,ze pokial pacient poziada o crp tak ho uctuju,okolo7 eur,akoze na ziadost pacienta to nepreplaca poistovna...

kira07
autor
26. júl 2015

@veriiii kontrolu sme uz mali 17. jula. Doktor hovoril, ze ak mu do 20. jula teplota neklesne, mame mu dat ATB, ktore nam preventivne predpisal. Tie som mu vsak kvoli pecenovym vysledkom nedala. Riesim to aj kvoli tomu, ze o tyzden ideme na dovolenku a trocha mam obavy, aby nenastali nejake komplikacie. Boli sme na jednodnovej chirurgii v BA.

veriiii
26. júl 2015

@kira07 nech mu detska urobi aspon crp..osobne si myslim,ze dr chcel byt kryty stym preventivnym podanim..zasa na druhej strane, nie vsetky antibiotika ti tak hrozne zatazia pecen..

ala76
26. júl 2015

Ahoj-te.moj maly mal operciu nosn.mandle v juni.podla pokynov-info doktorou co dali nam, si myslim ze to je v norme.vraveli nam ze to je normal.horucky uz od 38 v konecniku po odratani uz problem.prinajlepsom dat urobit odbery crp.Bude to ok.moj maly mi chytil hned po operacii virozu a soplil a horuckoval jeden den ale zvladly sme to.

kira07
autor
26. júl 2015

@veriiii ja som myslela na celkove krvne testy. lebo ak mu vyjde crp negativne (co on nikdy nemal vysoke) a tato mierne zvysena teplota bude pokracovat, odberom sa aj tak nevyhne. Viem, ze crp sa robi z prsteka, len maly ma uz z pichania traumu. V poslednej dobe sme chodili dost po doktoroch a teraz sa uz pri kazdej navsteve lekara pri dverach pyta - nebudete mi dnes robit krvicku?

veriiii
26. júl 2015

@kira07 moj osobny nazor je,a aj druhe merania a jeho celkove spravanie naznacuje,ze NATERAZ to nie je infekcia na antibiotika..a podla ma to nie je vobec infekcia.neviem ci pri zhorsenych pecen testoch byva zvysena teplota..
ale,ako pisu ine mamicky,ak by to bola aj nejaka viroza tu aj tak antibiotika neriesia..a nemozete tie pecenove odbery absolovovat teda skor-pred dovolenkou?...zeby sa urobilo uz vsetko,aby si mala kludnu mysel na dovolenke/inac, ako pisem, nateraz moze byt o.k ale obcas sa po vyberani nosovej mandle stava,ze sa deti rozchoreju..

kira07
autor
26. júl 2015

Dievcata, dakujem za vase rady a skusenosti.
@veriiii zajtra skusim zavolat doktorke a spytat sa ci mozeme ist na tie testy aj skor.

katka1981
26. júl 2015

@kira07, vies co je mozne, ze ta teplota s operaciou ani nesuvisi. Su velke horucavy, moze byt prehriaty. Ja som mala tiez tepla 37,6, potom som si zacala chladit hlavu aby som sa neprehriala, U mna to bolo cisto prehriatie. Inak ked ma pod pazuskou normalnu teplotu, do 37 tak potom je podla mna ok. Keby nebol na tej operacii dosla by si vobec na to ze ma teplotu?

ela75
27. jún 2016

No nas maly bol na operacii v piatok a od soboty ma stale teploty okolo 37-37,3. Tak neviem, ci je to Ok. zda sa mi to byt uz dost dlho. Boli ho vzadu krk a celkovo je taky umrncany. Bol operovany v celkovej anesteze.

kira07
autor
27. jún 2016

@ela75 Kedy idete na pooperacnu kontrolu? Nas mal po zakroku dlhsie teplotu, ale nakoniec to same ustupilo. Tiez bol niekolko dni umrncany, ale to je normalne, ma ranu. Uvidis, ze kazdym dnom uz bude lepsie, to najhorsie mate za sebou. Hlavne nech sa nenamaha, vela oddychuje a pekne sa to zahoji.

ela75
4. júl 2016

@kira07 Ahoj, ideme az 12-teho na kontrolu. teploty uz nema, ale stazuje sa na bolest, resp. sucho v hrdle, teda az dole v hrtane a nie tam kde ma ranu a hrdlo nema ani cervene.