Zvýšená teplota u dieťaťa: Je to zhoršenie choroby?
Žienky idem si po radu. Dcerka od nedele teploty do 38C paralen sme dávali len pred spaním, len kasel a bolest hrdla, vcera uz aj sople. Teraz prvý krát nad 38 a rovno 38.8C znamená to ze sa jej choroba zhoršuje? Boli sme u pediatra crp 10, dýchanie čisté. Vytery výsledky budeme mat až vo štvrtok. Niekto podobný priebeh?
@sisska🤦♀️omg. Zaujíma ma či ma niekto skúsenosť že aj napriek liečbe subfebrilit tieto "skočia" do horucok či to bolo v poriadku alebo už rátať s tým ze sa bude jednať o bakterialnu infekciu hoc aj atypicku. Nam sa totiž choroby vždy začali bud vysokou teplotou 38 a vyššie a potom klesali po 3-4 dňoch, prip neklesali a trebalo atb, alebo ak boli to len subfebrility tak tie ako prišli tak aj odišli. Nikdy sa mi nestalo aby mala 37.5 -38 na začiatku a po pár dňoch sa nám to začalo zvyšovať na horucky. A to ma 8 a chorá je pomerne dosť často.
Ahoj. U nás toto bolo min.tyzden. Syn 5r od minulej nedele chorý, najprv len trochu zapálené oko a mala bolesť ucha. V pondelok doktorka dala sirup na vykasliavanie, keďže bol totálne zahlieneny plus kvapky do ucha,oka a sprej do nosa. Teploty začali až v utorok a hneď 39,8... trvali asi 3 dní, vždy po podaní liekov klesli,ale o 2 hodiny znova vystúpili. Skôr by som to brala ako vrchol choroby. Zrazu v piatok zmizli,ale kašeľ má dodnes a stále sme doma.
@lilyianka dr včera hovoril ze su také vírusy pri ktorých kasel pretrváva aj dva týždne, prip ze kasel skončí až podaním atb. Ze sa nestretol s tým ze by na vírusy zaberali atb. Min roka som tiež po 40 horuckach predpokladala ze kasel nám zostal po viroze. Trval 2 týždne mali sme ísť kvoli tomu na imuno v deň kedy jej "buchli" znova 40C a bum ho obojstranný zapal pľúc bakterialny. 🤦♀️ tak už mám dosť rešpekt. A to vybrala atb pri tej prvej kvôli kaslu ....

No keby bola zdravá, nemala teplotu