Zvýšené amylázy u 9-ročného dieťaťa
Dobrý deň.
Môj syn ma 9 rokov a od decembra riešime zvýšené amylazy (pankreas).Uz sme 2x boli hospitalizovaný, no tie amylazy nejdu dole.Uz aj crp šlo vyššie, sme na pankreatickej diete 4s ,všetko varené na vode.
Stretol sa s tym niekto uz?Termín mame 19.februara na gastro do Košíc .Aké máte s týmto skúsenosti, po prípade bude dobre ?Je to bežné ze raz pôjdu hore ,raz nizsie?
@pmilenkyova217 mozem sa opytat ako dosli na zvysene amylazy? bolelo ju brucho, ci vracala? hnacky?
Kolko ma amylazy, nad 3? Po diete to neslo dole? Nevracia casto? Usg nieco ukazalo, pripadne indikovali uz MR?
@anonym_11ed28 momentálne nevieme poslednú mal vo štvrtok 2,90 a crp 15 poslali nás domov dietovat ako stále.Nie ,nezvracia, mal robene aj usg ešte 2 týždne do zadu pankreas hraničnej veľkosti.
@pmilenkyova217 mozem sa opytat ako dosli na zvysene amylazy? bolelo ju brucho, ci vracala? hnacky?
@anonym_dec9e0 bolelo ho bruško ano ,nezvracial
@anonym_11ed28 momentálne nevieme poslednú mal vo štvrtok 2,90 a crp 15 poslali nás domov dietovat ako stále.Nie ,nezvracia, mal robene aj usg ešte 2 týždne do zadu pankreas hraničnej veľkosti.
@pmilenkyova217 ja mám stále zvýšené AMS, norma je do 1,69, uz som mala aj 2, normálne 2,6.
Kolko ma amylazy, nad 3? Po diete to neslo dole? Nevracia casto? Usg nieco ukazalo, pripadne indikovali uz MR?
@anonym_11ed28 mal uz aj nad 3 to sme ležali v nemocnici ,štvrtok mal 2,90 mame dietovat a v pondelok na kontrolný odber .Nič mu nedali ,iba dietovat
to mám aj ja, keď mi výrazne vyskočia, tak dva dni sucháre, čaj a vývar a chodím na kontrolné odbery. Tam sa nič iné nedáva, ani v nemocnici,prísna diéta, iba voda, a infúzia.
to mám aj ja, keď mi výrazne vyskočia, tak dva dni sucháre, čaj a vývar a chodím na kontrolné odbery. Tam sa nič iné nedáva, ani v nemocnici,prísna diéta, iba voda, a infúzia.
@anonym_11ed28 mas chronicky zapal?
@anonym_11ed28 mas chronicky zapal?
@anonym_dec9e0 nie, mam len vyššie amylázy, mám takú anomáliu pankreasu.
@anonym_dec9e0 nie, mam len vyššie amylázy, mám takú anomáliu pankreasu.
@anonym_11ed28 takze ta pravidelne sleduju?
@pmilenkyova217
Ahoj
Ja mam s tym skusenosti.
Mal to moj syn od 4 rokov a dlho.
Dlho sa liecil.
Bral lieky dlho. 3 krat hospitalizacia. Akutne zapaly pankreasu.
Absolvoval MR, CT pankreasu, genetické testy aj testy na CF. Vsetko ok.
Paradoxne najviac mu pomohlo, ked prestal brat po rokoch lieky, tiez sme z Kosic a doktorka Majorova Emesa sa ta rozhodla, trpla som co mu bude ale jemu sa tak upravilo ako isiel do puberty, teraz ma 21 rokov a vsetky vysledky su ok. Ale dlho drzal prisnu diétu, veľmi dlho. Az do puberty, kedy som ho uz tazko odkontrolovala .
Hlavne výdrž, presla som si tym, viem co to je, diéta je základ.
@anonym_11ed28 takze ta pravidelne sleduju?
@anonym_dec9e0 jasne, chodím na gastro pravidelne.