icon

Zvýšené AST a CK a únava u syna

ivanka0603
11. sep 2020

Synček má 17 mesiacov a cca mesiac býva viac unavený, len tak si hocikde ľahne, pýta dudlík, čo predtým mával len na spanie.Odmieta tekutiny, vypije len mlieko a aj menej jedáva. Z krvi mu zistili zvýšené AST a CK. Sme objednaní k neurologičke, ale až o 2 týždne. Na nete čítam samé šialene diagnózy. Prosím má s tým niekto skúsenosti?

e3v3a3
11. sep 2020

@ivanka0603 môj malý mal začal krivat a tiež mu zistili zvýšené svalové enzymy, chodili sme neurologicke ale pečeňové testy mal v poriadku.on mal to CK už viackrát zvýšené od narodenia

mitako
11. sep 2020

Nas mal po ockovani na MMR pol roka zvysenu teplotu do 37,7, vyskocilo mu zvysene CK, Presli sme vsetky mozne vysetrenia, od hematologie, cez neurologiu, infektologiu, na Kramaroch sme boli na specializovanej ambulancii vnutorneho lekarstva, presli desiatkami odberov krvi, zistovali ci neprekonal alebo neprekonava nejaku skrytu infekciu, nikdy sa na nic neprislo. Po asi pol rocnom kolotoci zacali klesat teploty a aj CK sa v priebehu roka dostalo do normalnych hodnot. Do dnesneho dna sa nezistila pricina, maly si nestazuje na bolesti svalov, beha, chodi, nezakopava... Vobec netusime, z coho to mohlo byt. Len v Bratislave mi lekarka "naznacila", ze to moze byt oneskorena reakcia na ockovanie. Odvtedy ubehlo uz sedem rokov, o chvilu nas caka preockovanie na MMR, tak mam aj strach, ze co zasa bude. Ostatne ockovania znasa bez problemov. Drzim palce, nech to u vas dobre dopadne.

lussyta040
11. sep 2020

Môjmu synovi zistili zvýšené CK 35, AST a ALT, keď skončil hospitalizovaný pre febrilné kŕče v 9.mesiacoch. Tam to nikto samozrejme neriešil, až keď sme šli k neurologičke. Po ďalších kontrolných odberoch bolo CK stále zvýšené, ale už nie tak vysoké, už v rozhraní 8-11. Poslala nás na genetické testy na vylúčenie dystrofie, ale ja som si úplne istá, že je v tomto smere zdravý.
Dám mu spraviť ďalší odber na CK....keď pôjdeme na kontrolu k neurologičke. Takže v našom prípade sa tiež nevie zatiaľ, prečo mal zvýšené hodnoty a myslím, že sa ani nezistí 🤷.
Najlepšie nečítať nič na internete...

ivanka0603
autor
11. sep 2020

Lenže ja na ňom vidím, že je unavený stále. Ráno vstane a za 2 hodiny je zase unavený, hľadá len dudlík. Očká mu klipkajú...

bejkovnicka
11. sep 2020

@mitako tak ho nedajte preockovat

evulienka23
31. dec 2022

@e3v3a3 ahoj a prosím ťa s odstupom času má aké toe hodnoty? Príznaky žiadne?

evulienka23
31. dec 2022

@lussyta040 a prosím ťa dali ste si urobiť tie geneticke testy? Ako sa to robí?

e3v3a3
31. dec 2022

@evulienka23 ahoj, neviem aké má hodnoty teraz, lebo už mu dlho krv nebrali. Keď prestal krivat, už to potom nikto neriešil.

lussyta040
7. jan 2023

@evulienka23 Ahoj, nám dala na genetické odporúčanie neurologička. Odvtedy sme boli už aj na emg v BA, tiež na jej odporúčanie, robila aj suchú kvapku krvi na pompeho. Našťastie, po troch rokoch aj troch mesiacoch CK má prvýkrát v norme 🙏. Dovtedy stále zvýšené.

mimixxxx
7. jan 2023

ta unava urcite nieco znamena. neam znizeny hemoglobin? treba to co najskor riesit a vylucit vaznejsie veci.

evulienka23
7. jan 2023

@lussyta040 ak som správne pochopila,tri roky ste niečo zisťovali? Či po 3r má konečne hodnoty v norme? A aké mal asi hodnoty nepamätáš?
Tak teda všetko je v poriadku? Nič sa nezistilo? A ako dlho prosím ťa toto celé vyšetrovanie a zisťovanie trvalo?