icon

Zvýšené dávkovanie lieku Fenistil a spánok

dovidopp
25. dec 2022

Dobry večer prosím o radu dávali ste viac kvapiek fenistiu deťom keď im nezaberali vôbec a nezaspali ? Samozrejme keď sú choré a predpísala vám ich doktorka

veronikaszabova
25. dec 2022

@dovidopp na moje deti nikdy neucinkovali ako "uspavadlo".
Urcite nedavaj vyssiu davku, ako maju predpisanu od lekara.

pribinak
25. dec 2022

@dovidopp nie. Davkovala som podľa veku a váhy, tak ako výrobca lieku odporúča
To nie su sedatíva že dieťa majú uspať.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
25. dec 2022

@dovidopp napis kolko vazia deti a kolko si dala kvapiek 🙂

h2o2
25. dec 2022

Fenistil sa dava podla váhy kolko váži tolko kvapiek. Nedava sa na spanie ale na odpuchnutie sliznic.

kittykat22
25. dec 2022

@h2o2 dava sa to aj na utlemenie na doporucenie pediatricky. Je to, ked sa dieta dusi v noci kaslom a nespi. Kaslom sa stale drazdi krk a priedusky. ked 10h pocas noci nekasle, tak sa mu velmi polepsi. Davala som synovi ked nonstop kaslal. V noci sa mohol vyspat - nekaslal a polepsilo sa mu. Davala som max 2-3 noci. behom roka asi 2-3.

diewcatqoo
26. dec 2022

Ano, ked syn kaslal v noci, davala som vyssiu davku. Dava sa to tusim 2 kvapky na kg hmotnosti / 3 davky. Pediatricka mi hovorila, ze pokial pocas dna Fenistil nedam, mozem mu dat na vecer plnu davku, tj. 2 kvapky na kg hmotnosti a nedelit nicim. Ale priznam sa, ze som mala strach dat mu plnu davku, tak som dala kusok menej. U nas Fenistil zabera, do 10 minut je syn tuhy.

1mina
26. dec 2022

Tak urcite to neni uspavadlo takze neni dovod davat vyzsiu davku lebo nezaspali.... Na niektore deti tak funguje ako vedlajsi ucinok, ale moje ani jedno z nich nikdy nebolo ospale

kittykat22
26. dec 2022

@1mina vyzsiu 🙈🙈 vyssiu sa pise