Zvýšené dávkovanie lieku Fenistil a spánok
Dobry večer prosím o radu dávali ste viac kvapiek fenistiu deťom keď im nezaberali vôbec a nezaspali ? Samozrejme keď sú choré a predpísala vám ich doktorka
@dovidopp napis kolko vazia deti a kolko si dala kvapiek 🙂
Fenistil sa dava podla váhy kolko váži tolko kvapiek. Nedava sa na spanie ale na odpuchnutie sliznic.
@h2o2 dava sa to aj na utlemenie na doporucenie pediatricky. Je to, ked sa dieta dusi v noci kaslom a nespi. Kaslom sa stale drazdi krk a priedusky. ked 10h pocas noci nekasle, tak sa mu velmi polepsi. Davala som synovi ked nonstop kaslal. V noci sa mohol vyspat - nekaslal a polepsilo sa mu. Davala som max 2-3 noci. behom roka asi 2-3.
Ano, ked syn kaslal v noci, davala som vyssiu davku. Dava sa to tusim 2 kvapky na kg hmotnosti / 3 davky. Pediatricka mi hovorila, ze pokial pocas dna Fenistil nedam, mozem mu dat na vecer plnu davku, tj. 2 kvapky na kg hmotnosti a nedelit nicim. Ale priznam sa, ze som mala strach dat mu plnu davku, tak som dala kusok menej. U nas Fenistil zabera, do 10 minut je syn tuhy.
Tak urcite to neni uspavadlo takze neni dovod davat vyzsiu davku lebo nezaspali.... Na niektore deti tak funguje ako vedlajsi ucinok, ale moje ani jedno z nich nikdy nebolo ospale
@1mina vyzsiu 🙈🙈 vyssiu sa pise

@dovidopp na moje deti nikdy neucinkovali ako "uspavadlo".
Urcite nedavaj vyssiu davku, ako maju predpisanu od lekara.