icon

Zvýšené grckanie a vypuklý pupok u mesačného bábätka

zajasik
5. máj 2025

Ahojte potrebovala by som poradit. Moj mesacny chlapcek zacal ovela viac grckat ako na zaciatku uz mam pocit ze grcka neustale aj hodinu po jedle. Nemate s tymto skusenosti? Zacalo sa to v obdobi kedy som spozorovala vypukly pupok nemohze to spolu suvisiet? O tri dni mame poradňu ale skúšam sa spýtat aj tu. Dakujem pekne za odpovede

parvinka0001
5. máj 2025

Má zrejme pruh .môj mal vypuklý museli sme prelepovat . Môj to mal stoho že sa nemohol vykakať a ako tlačil tak sa mu to stalo . Zrejme aj u vás to je stým vracanim

zajasik
autor
5. máj 2025
@parvinka0001

Má zrejme pruh .môj mal vypuklý museli sme prelepovat . Môj to mal stoho že sa nemohol vykakať a ako tlačil tak sa mu to stalo . Zrejme aj u vás to je stým vracanim

@parvinka0001 tiez ste mali pri tom problem s vracanim? A pozom to preslo?

parvinka0001
5. máj 2025
@zajasik

@zajasik nie ako som písala u nás to bolo tým že sa pucil že sa nemohol vykakať tak sa mu vydulo .a u vás asi to bude tým že viacej napina bruško pri vracani tak sa mu vydul pupok

parvinka0001
5. máj 2025
@zajasik

@zajasik skúsila by som mu zatiaľ na tie dni kým nepôjdete prelepit pupok.

zuzikxx
5. máj 2025

@zajasik nasa ma od narodenia pruh a stale je riziko co nas upozornili, ze ak by sa priskrtilo crievko tak vracia a treba hned riesit pohotovost..

michaela329
5. máj 2025

Môže mať reflux, určite to spomenúť na poradni a pruh na.pupku.

fabkatrapka
5. máj 2025

Ahoj, moja dcérka ma teraz 4 mesiace. Od narodenia sa strašne veľa pucíla a grckala každú chvíľu, fakt že každú chvíľu, ona bola stále ogrcana, ja tiež, postel, na zemi grcky keď sme ju mali na rukách 😀 Je to celkom bežne, novorodenci majú ešte veľmi nezrelu tráviacu sústavu. Preto to grcanie, prdenie, kakanie…no trápenie. Ak nejde o reflux a alergie a dieťatko prospieva a priberá, treba vydržať, ono to postupne prejde. Viem že je to o nervy, moja prvá dcérka grcala asi tak 3x dokopy keď bola malička. Tato druha hotová fontána 🤦🏼‍♀️ V 3 mesiaci uz to bolo oveľa lepšie. Pupček sa jej vydul niekedy keď mala 2 mesiace. Ak to nemá červené zapálene a na dotyk to neboli, netreba sa báť. Babo ma najskôr slabé bruško, diastazu a umbilikánu herniu (pupocny pruh, to je ten pupček von). Kedysi sa to prelepovalo, ak nepomohlo, v staršom veku sa riešilo resp. asi stále rieši chirurgicky. Lenže dá sa to pekne vycvičiť, nájdi fyzioterapeuta ktorý sa venuje detickam, naučí vás cviky. My sme boli s dcérkou 2x a diastaza je pri pravidelnom cvičení uz len mala čiarka a pupček uz nie je taký vypukly, pomaly sa sťahuje.

zajasik
autor
6. máj 2025
@fabkatrapka

Ahoj, moja dcérka ma teraz 4 mesiace. Od narodenia sa strašne veľa pucíla a grckala každú chvíľu, fakt že každú chvíľu, ona bola stále ogrcana, ja tiež, postel, na zemi grcky keď sme ju mali na rukách 😀 Je to celkom bežne, novorodenci majú ešte veľmi nezrelu tráviacu sústavu. Preto to grcanie, prdenie, kakanie…no trápenie. Ak nejde o reflux a alergie a dieťatko prospieva a priberá, treba vydržať, ono to postupne prejde. Viem že je to o nervy, moja prvá dcérka grcala asi tak 3x dokopy keď bola malička. Tato druha hotová fontána 🤦🏼‍♀️ V 3 mesiaci uz to bolo oveľa lepšie. Pupček sa jej vydul niekedy keď mala 2 mesiace. Ak to nemá červené zapálene a na dotyk to neboli, netreba sa báť. Babo ma najskôr slabé bruško, diastazu a umbilikánu herniu (pupocny pruh, to je ten pupček von). Kedysi sa to prelepovalo, ak nepomohlo, v staršom veku sa riešilo resp. asi stále rieši chirurgicky. Lenže dá sa to pekne vycvičiť, nájdi fyzioterapeuta ktorý sa venuje detickam, naučí vás cviky. My sme boli s dcérkou 2x a diastaza je pri pravidelnom cvičení uz len mala čiarka a pupček uz nie je taký vypukly, pomaly sa sťahuje.

@fabkatrapka dakujem velmi pekne za tipy a pocit ze v tom nie som sama 🙂