Zvýšené IGg u 9-ročnej dcéry. Čo to môže byť?
Boli sme na reumatologii. Čiže netuším konkrétne co. Ale ma psoriazu. A Dr sa vyjadrila ze ide o nejaký zápal v tele. Ale jej reálne nič nieje.
@titwa mozu to byt celkove IgG ak tam nema ine oznacenie.
su zakladne imunoglobuliny a to v skupinach IgA, IgM, IgG, IgD, IgE.
a potom su podskupiny.
IgE na alergiu - napr mlieko vlemi casto ( BKM )
a ostatne pri alergiach, tiez autoimunnyhc ochoreniach ( co tiez prebieha casto ako zapalove ochorenie - moze byt minimalny zapal ) a pod. je to clekom pestre. napr pri chlamiddii, je podskupina na chlamidie a pod, pri cleiakii je podskupina an celiakiu.
a teda celkove IgG budu protilatky, ktore sa skor vyskytuju pri tych podskupinach o prekonanych infekciach, alebo o dlhodobom stave, ktory nevznikol, pred par dnami. neda sa to uplne pausalizovat, lebo je to trochu asi aj individualne po akej dobe od vzniku infekcie a ochorenia sa zvysuju.
celkove IgG sa teda tiez zvysuju prevazne pri infekciacha zapaloch.
@titwa možno sa v tele vyvíja autoimunitná choroba ktorá zvykne prepuknúť po prekonaní infektu. Mám lupus,tiež chodím k reumatologovi
@dzescebuly tak ona ma psoriazu co je autoimunitna choroba. Môže to byť tým?
@titwa dobrý večer Vám prajem,píšem Vám ohľadom psoriaze,moj manzel už 20 rokov ma ten problém,jedine čo mu pomohlo je krém Butavate,na Slovensko ho vôbec nemá,je to krém z Grécko,ale aj ma ho na Srbsko,ak Vám môžem pomôcť,keď budeme cestovali do Srbska rada Vám ho prinesiem ,ale je tam kortikosteroidy. Prepáčte ak nie je gramaticky všetko správne napísané ale dúfam že ma pochopíte

@titwa Zvysene IgG na co? Na covid? Mononukleozu? Ovcie kiahne?......
Je to ukazovatel, ze kedysi prekonala danu chorobu a telo si vytvorilo protilatky