Zvýšené pečeňové testy u dvojročného dieťaťa

zuzanahc1
17. júl 2013

Zdravím všetky mamičky. Chcem sa spýtať.. Dcérka má teraz po mesačnom zopakovaní mierne zvýšené pečeňové testy. Mala ATB tento rok už 2x .. Konkrétne minulý mesiac mala aj hladinu AST aj ALT. Teraz má už iba AST a to 0,73.. - nižšiu o 0,05 oproti minulému mesiacu.. Dr. odporučil infektologické vyšetrenie, ak chcem mať klud, ale mne už nevonia len ten názov ,,infektologické,,.. Nemáte s tým skúsenosť? Ostatné vyšetrenia sú ok. 😖

zuzanahc1
autor
17. júl 2013

Chcem sa poopraviť, nie že ,,nevonia,,.. Ale obávam sa či jej nič nie je a nechcem ísť zbytočne s ňou po vyšetreniach a odberoch a trápiť ju tým..

cherry1981
17. júl 2013

@zuzanahc1 moj syn ma od takmer narodenia zvysene pecenove testy, teraz ma 10 rokov stale mu krv kontroluju boli sme aj na vysetreniach na infekcnom tiez na gastre a nikto nikde nic nezistil este nas caka ideme na gastro do MT ak tam nic nezistia koncim s vysetreniami uz ma nebavi chodi po lekaroch a nikto nic neriesi jeden povie, ze z toho vyrastie, druhy ze to ma ze casto berie ATB kedze byva casto chory kazdy nieco ine.

zuzanahc1
autor
17. júl 2013

cherry1981 ja som sa tu v podobnej téme dočítala , že niektoré detičky to majú od narodenia.. Mne sa nezdá vyššia tá hranica-preto váham či ju trápit vyšetreniami.. Niekde píšu že hranica je do 0,80.. my máme na testoch že hranica AST je 0,55..??? Aká je potom?