Aký je postup liečby strojčekom pre dvanásťročné dieťa?
Ahojte, nakolko ja nemam skusenost chcem sa opytat na postup ohladom strojceka. Syn ma mat strojcek. Vsetky prvotne ukony mame za sebou. Sken, rotgen atd...tam mu zistili ze dva zuby mu nevysli lebo nema miesto. Podla lekarky tie zuby bud nevyjdu alebo pojdu z boku. Lenze ma zaskocil postup liecby. Bud bude mat najskor strojcek na roztiahnutie zubov- pol roka, potom mu daju taku masku kde bude zachytavat gumicky a to sluzi na posunutie zubov- to ma mat dalsieho pol roka a nasledne nato ma mat az fixny strojcek. Cize fixny strojcek az tak za rok. Alebo druha moznost vytrhnut 4 zuby. Dovod- dva horne kvoli tomu ze tie zuby nevysli a dva spodne aby sedela sanka pri zahriznuti ako ma. Syn ma 12 rokov. Ale stale nieje iste ci by tie zuby vysli, ci by sa nakoniec aj tak nemuselo trhat a proste vela ale....
Osobne sa mi ani jedna moznost liecby nepozdava. Mate s tymto skusenost? Je velky problem sa dostat k nejakemu zubarovy so strojcekom. To mi navrhuju v katedre celustnej ortopedie. Dakujem za nazor, pripadnu skusenost s touto ambulanciou.
je to normalny postuv v tomto veku, dieta ked nema vsetky trvale zuby zvycajne sa nedava strojcek ale len ten na rozdiahnutie celuste a az nasledne ked vyjdu vsetky zuby sa dava fixny. absolvovali sme to 3x a vzdy bol podobny postup, deti dostali strojcek az po vyjdeni trvalych zubov nie skor, dovtedy bol nasuvaci na roztiahnutie celuste. u najmladsej museli aj trhat zuby aby sa mali kam ulozit posunute zuby
@kacena4 on ale má už všetky vypadnute a dospelácke. Akurát 2 zuby ostali v dasne...nevyšli von a je vysoko pravdepodobné že ani nevyjdú

je to normalny postuv v tomto veku, dieta ked nema vsetky trvale zuby zvycajne sa nedava strojcek ale len ten na rozdiahnutie celuste a az nasledne ked vyjdu vsetky zuby sa dava fixny. absolvovali sme to 3x a vzdy bol podobny postup, deti dostali strojcek az po vyjdeni trvalych zubov nie skor, dovtedy bol nasuvaci na roztiahnutie celuste. u najmladsej museli aj trhat zuby aby sa mali kam ulozit posunute zuby