icon

Čierne škvrny na detských zuboch. Ako ich odstrániť?

tatiana234
20. máj 2026

Ahojte dcéra ma coerne škvrny na mliečnych zuboch nejde to dole čistením ma niekto skúsenosť? Ma 2 a pol roka nevoem co zvládne dentalnu hygienu zuby umyvame 2x denne od pol roka sama mam 30 nemam ziadny laz na zuboch preto ma toto uprimne šokovalo a chcela by som sa toho zbaviť

Čierne škvrny na detských zuboch. Ako ich odstrániť?
carduelis
20. máj 2026

Maju to aj moje deti. Su to pigmenty ktore sposobuju chromogenne bakterie. Dentalna pomoze len na chvilu a vrati sa to spat nech robim co robim. Netrap ju dentalnou - v tom veku este nezvladne pieskovanie a cistenie (len tak to ide dole). Mne zubarka vravela ze na trvalych uz sa to nezvykne tvorit a ze tieto bakterie maju prevahu nad tymi co robia kazy a nezvyknu mat teda deti kazy. Moji nemaju. Aj ked ano, vyzera to hrozne a strasne mi to vadi.

anonym_253f51
20. máj 2026

Ja mam 37r a mam to iste. Je to vacsinou problem deti, v dospelosti malokedy. Vraj na to pomahaju probiotika

majus2323
20. máj 2026
@carduelis

Maju to aj moje deti. Su to pigmenty ktore sposobuju chromogenne bakterie. Dentalna pomoze len na chvilu a vrati sa to spat nech robim co robim. Netrap ju dentalnou - v tom veku este nezvladne pieskovanie a cistenie (len tak to ide dole). Mne zubarka vravela ze na trvalych uz sa to nezvykne tvorit a ze tieto bakterie maju prevahu nad tymi co robia kazy a nezvyknu mat teda deti kazy. Moji nemaju. Aj ked ano, vyzera to hrozne a strasne mi to vadi.

anonym_993b4f
Včera o 03:43

@tatiana234 dentálnu krásne vyčistila. Už pol roka sú krásne.

cibinka18
Včera o 05:24

elektronicka kefka by to dole nedala?

anonym_6a169b
Včera o 05:33

Skus sladiť xylitolom...my chodime zubarovi do BA Stomatologicke centrum Rodinka sú naozaj dobrí, kludne im pošli fotku poradia Ti.

tatiana234
autor
Včera o 13:03
@anonym_6a169b

Skus sladiť xylitolom...my chodime zubarovi do BA Stomatologicke centrum Rodinka sú naozaj dobrí, kludne im pošli fotku poradia Ti.

@anonym_6a169b nesladime vobec ona malo co sladké poje

tatiana234
autor
Včera o 13:03
@cibinka18

@cibinka18 nie pouivame

domkakvet
Včera o 17:38
@cibinka18

@cibinka18 ja to mam tiez a nedala mi to dole.