icon

Čo znamenajú biele fľaky na zuboch bábätiek?

14. júl 2026

Dobrý deň, prosím o radu ohľadom zubkov dcéry, ktorá má 10 mesiacov. Na horných dvojkách má takéto biele fľaky, zúbky jej takto vyšli. Teraz jej pár dní dozadu vyšli jednotky a tiež na nich vidím fľaky. Čo to môže byt? Je to kaz? A ako to mám ošetrovať? Zatiaľ umývame len jednozväzkovou kefkou a čistou vodou ale je to boj. Je dojčená veľmi často, aj v noci. Bojím sa až nemá z toho tie medové zuby nakoľko to má na všetkých 4roch. U zubarky sme sa boli pýtať, keď som tam bola so starším, vtedy mala len jednú dvojku takz väčšiu, druhu ešte malu a povedala že to ma len takú sklovinu. Neviem či je to na foto dobre vidieť ale tie fliačiky sú tam na tých zakrúžkovaných miestach. Ďakujem všetkým veľmi pekne za rady.

Čo znamenajú biele fľaky na zuboch bábätiek?
mullerova46
14. júl 2026

Sú to snehobiele fľaky ? Ak áno je tam slabá sklovina a treba to dôkladne čistiť 🙂 poprípade pridať špeciálni pastu gc toothpaste. Nam to zubárka odporučila používať 2-3 krát do týždňa

mullerova46
14. júl 2026

Niekedy to vznikne či čistíte dobre zuby či nie 🤷 po každom ovocí a inom jedle treba dať zapiť čistú vodu aby neostávali kyslé sliny aby to neleptali 🙂

autor
14. júl 2026
@mullerova46

Sú to snehobiele fľaky ? Ak áno je tam slabá sklovina a treba to dôkladne čistiť 🙂 poprípade pridať špeciálni pastu gc toothpaste. Nam to zubárka odporučila používať 2-3 krát do týždňa

@mullerova46 áno úplne snehobiele .. ďakujem, začneme dávať aj tú pastu