icon

Dá sa opraviť odlomený zub u detí?

siskaa86
3. aug 2026

3r syn padol z kolobežky a z predného zubu si kúsok odbil..dá sa to opraviť?
Dak9

cyberk
3. aug 2026

Zalezi ako to je odlomene, ale ideal k zubarke a ona vas usmerni ;)

siskaa86
autor
3. aug 2026
@cyberk

Zalezi ako to je odlomene, ale ideal k zubarke a ona vas usmerni ;)

@cyberk tak priečne kusok

anonym_009239
3. aug 2026

Predpokladám, že ešte mliečny zub. Zabrusi sa, aby ho to neskrelo. On aj tak vypadne

bloger
3. aug 2026

@siskaa86 nebolí ho to ale mu to nepuchne?

siskaa86
autor
3. aug 2026
@anonym_009239

Predpokladám, že ešte mliečny zub. Zabrusi sa, aby ho to neskrelo. On aj tak vypadne

@anonym_009239 zabrusi u zubarky?

siskaa86
autor
3. aug 2026
@bloger

@siskaa86 nebolí ho to ale mu to nepuchne?

@bloger zatiaľ nie

anonym_009239
3. aug 2026
@siskaa86

@anonym_009239 zabrusi u zubarky?

@siskaa86 ... Áno.

maryetta
3. aug 2026

Asi aj zalezi kolko. Bud zabrusi. Ale o sa aj da dorobit. Mne tak dorabal pred mesiacom.

euka210
3. aug 2026

@siskaa86 zabrusi ked je ostre, to je vsetko

anonym_186f89
3. aug 2026
@maryetta

Asi aj zalezi kolko. Bud zabrusi. Ale o sa aj da dorobit. Mne tak dorabal pred mesiacom.

@maryetta tak jasne že tebe áno keďže už nemáš mliečne zuby . U detí je to viac menej zbytočne

anonym_7e0467
3. aug 2026

moja dcera presne ked mala 3 roky si odbila z hornej 1notky taky trjuholník. Zubárka povedala, že aj mliečne zuby musia byť zdrave, aby potom aj trvale boli zdravé. Takže jej dorobila ten chýbajuci trojuholnik. Ani to nebolo vidieť, spravila to krasne. A vydržalo to až kym jej mliečny zub vypadol, teda cca do 6 rokov. Aj to povedala, že vacsina zubarov povie, že netreba, (lebo to nechcu robit

kaca222
3. aug 2026

Dá sa dorobiť, záleží od spolupráce dieťatka

maryetta
3. aug 2026
@anonym_186f89

@maryetta tak jasne že tebe áno keďže už nemáš mliečne zuby . U detí je to viac menej zbytočne

@anonym_186f89 viac menej. Niektorym sj opravit kaz je jedno. Iny opravi. Dieta ma iba 3 roky. Takze cca 3 roky este ten zub bude mat.

kacenka1302
3. aug 2026

Moja dcera si odbila z hornej jednotky ked mala cca 1,5roka.Odbila si krasne rovno,takze ho ma mensi🙈Zubarka skontrolovala,nezabrusovala,kedze ju nerezal a ma ho tak doteraz.Ma 3,5roka

siskaa86
autor
4. aug 2026
@anonym_7e0467

moja dcera presne ked mala 3 roky si odbila z hornej 1notky taky trjuholník. Zubárka povedala, že aj mliečne zuby musia byť zdrave, aby potom aj trvale boli zdravé. Takže jej dorobila ten chýbajuci trojuholnik. Ani to nebolo vidieť, spravila to krasne. A vydržalo to až kym jej mliečny zub vypadol, teda cca do 6 rokov. Aj to povedala, že vacsina zubarov povie, že netreba, (lebo to nechcu robit

@anonym_7e0467 a dcéra spolupracovala?

anonym_7e0467
4. aug 2026
@siskaa86

@anonym_7e0467 a dcéra spolupracovala?

@siskaa86 ano, zubarka bola mila, ale vysvetlovala jej všetko ako dospelej. Napr. najprv jej ukazala nástroje, že toto je len špáratko, toto je zrkadielko, .... alebo že teraz budem fukať vetrik, všetko najprv ukazala na malej ruke, aby videla , že to nič nie je. A dohodli sa, že keby ju dačo bolelo, tak mala zdvihne ruku, ale nesmie sa pohnuť, aby ju nepichla tym šparatkom ..., Išlo to vyborne

siskaa86
autor
4. aug 2026
@anonym_7e0467

@siskaa86 ano, zubarka bola mila, ale vysvetlovala jej všetko ako dospelej. Napr. najprv jej ukazala nástroje, že toto je len špáratko, toto je zrkadielko, .... alebo že teraz budem fukať vetrik, všetko najprv ukazala na malej ruke, aby videla , že to nič nie je. A dohodli sa, že keby ju dačo bolelo, tak mala zdvihne ruku, ale nesmie sa pohnuť, aby ju nepichla tym šparatkom ..., Išlo to vyborne

@anonym_7e0467 no super .a ako sa to robí?

zuzubb007
4. aug 2026

Ak si odbije zub, čaká sa mesiac či zub nezčernie ak sčernie bude bez zuba, ak ostane biely dá sa dorobiť, ale mliečne väčšinou zbrúsia len, tiež sa synovi podarilo ako dvojročnému kúsok odbiť, nechal to zubár tak, že bude mať trvalý, a navyše v tomto veku žiadne dieťa nespolupracuje

siskaa86
autor
4. aug 2026
@zuzubb007

Ak si odbije zub, čaká sa mesiac či zub nezčernie ak sčernie bude bez zuba, ak ostane biely dá sa dorobiť, ale mliečne väčšinou zbrúsia len, tiež sa synovi podarilo ako dvojročnému kúsok odbiť, nechal to zubár tak, že bude mať trvalý, a navyše v tomto veku žiadne dieťa nespolupracuje

@zuzubb007
@zuzubb007 aha,a bola si so synom na konzultáciu?

zuzubb007
4. aug 2026
@siskaa86

@zuzubb007
@zuzubb007 aha,a bola si so synom na konzultáciu?

@siskaa86 jasné, hneď som volala k zubárovi čo s tým a boli sme potom dať pozrieť, tie zuby ešte stále rastú čiže nedorobia to väčšinou ono sa to vyrovná ten odbity zub nebude to tak vidno

siskaa86
autor
4. aug 2026
@zuzubb007

@siskaa86 jasné, hneď som volala k zubárovi čo s tým a boli sme potom dať pozrieť, tie zuby ešte stále rastú čiže nedorobia to väčšinou ono sa to vyrovná ten odbity zub nebude to tak vidno

@zuzubb007 aha on to má na jednotke..aj rontgene robia či to len pozrú..

zuzubb007
4. aug 2026
@siskaa86

@zuzubb007 aha on to má na jednotke..aj rontgene robia či to len pozrú..

@siskaa86 len pozrú, však aj tak vypadne, nič s tým nebudú robiť