Dcérka má 4,5 roka a hýbe sa jej zub. Máte skúsenosti?
Dcerka ma len 4,5 roka a hybe sa jej spodna jednotka ako keby mala vypadnut. Mate s takym skusenosti?
Áno, moja má čerstvých 5 rokov, spodná mliečna 1ka je už pár mesiacov vonku, 6ky trvalé má už všetky vonku…zubárka nás upozornila na vysokú pravdepodobnosť predčasnej výmeny chrupu.
Áno, moja má čerstvých 5 rokov, spodná mliečna 1ka je už pár mesiacov vonku, 6ky trvalé má už všetky vonku…zubárka nás upozornila na vysokú pravdepodobnosť predčasnej výmeny chrupu.
@jazula och som z toho uplne vystresovana
z coho si vystresovana? vsetkym detom sa meni chrup, niekomu skor niekomu neskor moja mala v 8r. na komplet vymeneny chrut, tiez jej zacal velmi skoro vypadavat
@anonym_autor aj môjmu sa hýbu oba spodné a sťažuje sa aj na bolesť vzadu na jednej strane takže asi aj šestka sa nám chystá , tiež má 4 a pol...aj mliečne mu išlo skoro v 4 mesiacoch prvé a do dvoch rokov mal všetky
@jazula och som z toho uplne vystresovana
@anonym_autor A z coho si vystresovana? Ked som bola mala a kyval sa mi zub, tak som si ho sama vytrhla😂 prevazne pri vecernej rozpravke😂 len som oznamila rodicom po vyplachnuti pusy a ukazala im zub😂 chrup mam zdravy, nenosila som ani strojcek. A co viem aj spoluziaci/spoluziacky to aplikovali obdobne. Spomen si na svoje casy, tebe ked sa kyvali zuby si stresovala a plakala? Mas od malinka nejaku traumu, ze mas z toho stres?
Áno mojej malej začali vypadávať prvé mliečne zúbky na 4,5 roka, má 6 a už ma 6 trvalých, jeden ďalší mliečny sa kyve a ďalší rastie 😃
Čo sa ti nezdá? Čakala si to neskôr? Každému dieťaťu raz vypadnú zuby aby mohli narásť trvalé. Upokoj sa, dcére to vysvetli a povedz nech si ho vykýve.
@anonym_autor A z coho si vystresovana? Ked som bola mala a kyval sa mi zub, tak som si ho sama vytrhla😂 prevazne pri vecernej rozpravke😂 len som oznamila rodicom po vyplachnuti pusy a ukazala im zub😂 chrup mam zdravy, nenosila som ani strojcek. A co viem aj spoluziaci/spoluziacky to aplikovali obdobne. Spomen si na svoje casy, tebe ked sa kyvali zuby si stresovala a plakala? Mas od malinka nejaku traumu, ze mas z toho stres?
@motylik2559 no lebo ma len 4,5 nie je to skoro?
@anonym_autor Naozaj nie je🙂 Nemusis mat ziadne obavy, ani tie najmensie🙂
@anonym_autor Tak vidíš už podľa reakcií, že nie je zďaleka jediná, komu sa tie zúbky vymieňajú skôr 🙂. Šestky jej ešte nerastú?
@anonym_autor išli jej ako bábätku zuby skoro? Lebo moja malá mala asi 2 roky, keď už mala kompletne všetky mliečne zuby vonku (prvý vyšiel v 3m). Zubárka ma upozornila, že v týchto prípadoch je bežné, že sa zúbky aj rýchlo potom obmenia, vraj kľudne okolo 4 rokov môžem čakať, že začnú vypadávať (aj keď to nie je pravidlo, samozrejme).
@anonym_autor Ja mám pocit že dospelé ženy zabudli že aj oni raz boli deti a vypadli im zuby. Však normálna vec. Kedy majú vypadávať
@anonym_autor Aj mojmu sa zacal hybat ked mal asi 4 a vypadol 2 mesiace pred 5 rokom. Tiez som sa cudovala ze tak skoro, lebo aj ked tu vela zien machruje a tvari sa ze je to normalne, nie je. Tiez ma napadlo ci nema nejake zdravotne problemy a nezacal stracat zuby. Po tom prvom bola velmi dlha pauza. Druhy zub vypadol az o 2 roky a potom uz isli aj dalsie. Takze ten prvy bol skutocne velmi skoro.

no veru - máme 🙂