icon

Kazivosť zubov u 11-ročného dieťaťa: Príčiny a riešenia

12. apr 2026

Ja som už zúfalá, koľko majú vaše deti blombovane zuby. Môj syn má 11 a má už tretí zub zablombovany. Má iba šestky také zle. Nechápem tomu.. pekne si umýva aj ich má pecatene a aj tak sa mu urobil kaz. Tie sestky má tak, že má také ryhy, že nedajú sa mu poriadne vyčistiť a pečať má len troška. Preto sa mu urobil kaz

anonym_1bdf49
12. apr 2026

Sonicku kefku má?

autor
12. apr 2026
@anonym_1bdf49

Sonicku kefku má?

@anonym_1bdf49 áno má

anonym_87432c
12. apr 2026

@anonym_autor 😨 že tretí zaplombovaný zub! Však to máš dobré. Teda on to má dobré. Za mojich čias sa chodilo k školskej zubárke 2x do roka. Nebolo prípadu, keby mi nenašla od druhej triedy na ZŠ 1-2 kazy. Takže som tam zostával na vŕtanie zakaždým.

pseudomonas87
Včera o 03:12

@anonym_autor čistí aj nedzizubkou? Trebalo by ....nech si zvykne a dvakrát ročne na zubnú hygienu ? Bol už? moja ma 6 rokov, prvú hygienu už ma za sebou

autor
Včera o 04:17
@pseudomonas87

@anonym_autor čistí aj nedzizubkou? Trebalo by ....nech si zvykne a dvakrát ročne na zubnú hygienu ? Bol už? moja ma 6 rokov, prvú hygienu už ma za sebou

@pseudomonas87 áno chodíme aj na dentálnu dva krát ročne aj čistí medzizubnou, ja som už zúfalá prečo sa mu kazia tak zaby

a0
Včera o 04:29

Pozri gc tooth mousse, je to remineralizačný gél na zuby, pri pravidelnom natieraní zubov pred spaním - po umytí klasickou pastou to vie celkom pomôcť.

anonym_44739b
Včera o 06:58

Nepije minerálky alebo sladené vody?

galioska
Včera o 07:04

@anonym_autor nevadi len nech blombuju a staraju sa, mlircne osetrwbe su zajlad novych dospelackych zubov, je to aj genetika aj netolerancia nejakej potraviny atd. Moja dcera mala zuby kazive az hruza a teraz ma krasne dospelacke

anonym_19be57
Včera o 07:06

Ako dlhé pauzy má medzi jedlami? Zuby potrebujú pauzu. Ak sa naje, o pol hodinu zje hrsť jahôd, o hodinu horalku, o pol hodinu vypije džús a takto dookola, tak to zubom škodí.

anonym_ee3d26
Včera o 07:14

Na kazivost zubov ma vplyv XY inych veci, ako len hygiena. Klucove je jedlo, prostredie v ustach a genetika. Ja napriklad som mala prvy a dlho jediny kaz v 16-tich, potom dalsie az po porode, vtedy sa mi pokazili asi tri, potom zase dlho nic. A to ja som kaslala aj na hygienu, ako decko som tomu cisteniu vela nedavala. Moja sestra, ta zase bola totalna poctivka a cistila a cistila a napriek tomu mala uz na ZS plne usta plomb. Ked pises, ze hygiena je ok, tak este mozes zmenit stravu. To je tak vsetko, ale pri velkom dietati je dost mala sanca ustrazit uplne vsetko, co zje..

anonym_c765c6
Včera o 07:23

Strava a skuste 1 zvazkovou kefkou. Mne sa urobil kaz na osmicke, ked som umyvala klasickou kefkou. Umyvam ju celu aj 1 zvazkovou a kaz sa mi zastavil. Mam to takto zastavene uz roky. A skuste pozriet, ci si naozaj umyva dobre. Tymi mkdrymi tabletkami zistite, kde sa mu drzi povlak. Aj na dentalnej hygiene to skusaju.