Kedy ísť s dieťaťom prvýkrát k zubárovi?
Ahojte. Kedy ste išli s dieťaťom prvý krát k zubárovi? Hovorí sa, že s prvým zúbkom.
Mám polročné dieťa, ktoré už ich má dva, ale neviem si predstaviť tam s ním teraz ísť v takomto veku
My sme boli ked mali chlapci rok, a odvtedy chodime 2x do roka.
Prva prehliadka bola taka, ze nas "povozila" v lekarskom kresle, zasvietila na neho, fukla na neho tym pristrojom. Popocitala zubky a isli sme domov. Skor to bolo o tom, aby mal z vysetrenia pozitivny zazitok 🙂
Co sa aj podarilo.
Prvý krát som bola s dvojročným. U nás až tak veľa zubárov nie je a nemajú čas na vozenie sa v kresle a hranie sa.
Ale zavolaj svojej zubarke a uvidis kedy vás pozve na preventivku
išla som ked sa objavil prvý zub - pol roka , odvtedy sme chodili 2x do roka
syn si zvykol na prostredie a zubára s teraz tam chodi rád a bez kriku a pod
Vnučka má 17 mesiacov a zubár povedal, že čo tam má s ňou akože robiť, keď ani ústa neotvorí.
My sme boli s detmi cca ako 2rocnymi, ked som sa s nimi uz vedela porozpravat, vysvetlit im o co ide...syn aj tak odmietol otvorit usta 😄
Ale druhy krat ked uz bol, pekne spolupracoval....
Čo si na tom nevieš predstaviť? Je to otázka pár minút, zubár pozrie či sa v ústach všetko správne vyvíja. A keď bude dieťa od malička zvyknuté na zubára, tak neskôr nebude mať taký ptoblém. Lepšie chodiť od mala ako prísť so zanedbaným problémom.
Od dvoch rokov chodi... dovtedy by sme isli len, keby je nieco nie ok... nema zmysel podla mna... zvyknut na prostredie? Rocne dieta nevie, kde bolo vcera a nie o pol roka na dalsej kontrole...
My sme boli keď mal cca rok a pol, povozili sme sa v kresle, ale otvoriť ústa nechcel. Ale zubár pohoďák, syna som mala ja na rukách už mimo kresla, rozosmiali sme ho, ústa otvoril, zubár spravil rýchly kuk len aby sa uistil, že som nadiktovala správne zuby a to bolo všetko. Ešte dostal darček, nejakú blbosť z kinderka 🙂
My sme boli s detmi cca ako 2rocnymi, ked som sa s nimi uz vedela porozpravat, vysvetlit im o co ide...syn aj tak odmietol otvorit usta 😄
Ale druhy krat ked uz bol, pekne spolupracoval....
@ivinkapink
Tak nejak. Nás neotvoril ani u doktora keď mal kašeľ 😂. A to bol milý mladý a aj tak nič. A zubárka tiež podobne. Povedala, že tie make deti mnohé neotvoria isté a vybavené. Iné zas že chodia fakt s nimi od pol roka v pohode.
Vnučka má 17 mesiacov a zubár povedal, že čo tam má s ňou akože robiť, keď ani ústa neotvorí.
@anonym_7e0f14 divny pristup. Zubari, ktori idu s dobou tak vedia, ze od prveho kontaktu so zubarom sa odburava strach. Na prvej navsteve dieta nemusi spolupracovat, bude spolupracovat az na tretej? Nic sa nedeje, hlavne, ze nema strach.
Od 8 mesiacov, išli sme my tak šla s nami aj dcéra. Sedela vtedy v kočíku tak jej len pozrela do úst a bolo vybavene. Teraz bude mať 6 a nemá absolútne žiadny problém so zubárom alebo dentálnou hygienou
@anonym_autor pracujem u zubára, najlepší vek pre dieťa je už okolo pol roka. Nemusí ukázať zuby zubárovi , ide o návyk a samozrejme sa dozviete ako čistiť zuby už v tomto veku
Keď začali chodiť do školy.
@ivinkapink
Tak nejak. Nás neotvoril ani u doktora keď mal kašeľ 😂. A to bol milý mladý a aj tak nič. A zubárka tiež podobne. Povedala, že tie make deti mnohé neotvoria isté a vybavené. Iné zas že chodia fakt s nimi od pol roka v pohode.
@svetlonos ved oni pochopia a casom dozreju, pokial nemaju problem a cistia si zubky, neriesila som..
Chodi asi cca. od 2 rokov, aby si na zubara zvykol. Klop klop zatial sme nemali najmensi problem, takze tam aj v pohode chodi.

Kľudne aj teraz. Veď mu nič robiť nebude, sadne si s tebou do kresla, porozprávaš sa so zubárom, založí mu kartu, poučí ako máš umývať zuby, pozrie a idete domov.