Koľko by mal stáť strojček na zuby?
caute babenky,potrebujem radu alebo vas nazor ci skusenost,synovi ortodontistka navrhla fixny strojcek co by ma az tak nedojalo vzhladom na krive zuby 😝 ale co ma dorazilo je suma za tento strojcek 😠 😠 😠 vraj 20000 a viac.je to mozne??? 🙄
@metoyou4 ja tiež nehovorím o čistení, ale čo najskôr pri krivých zuboch treba začať riešiť strojček, čo dieťa neurobí samo, preto hovorím, že je to vizitka rodičov, viem z vlastnej skúsenosti. Ja mám dobrú, ale poznám aj ľudí, ktorí si museli strojček dať už v dospelosti...tak koho to je vizitka? na takú skúsenosť nepotrebujem vlastne dieťa, píšeš odveci.
@maya09 ahoj, už som spomínala, u Dr Kipsovej, som spokojná, mám ho skoro rok a prácu si spravil na 100%
@ivetka_kamo smiem sa spytat kolko vas ten strojcek vysiel?? moze byt aj IP 🙂 vopred dakujem
@odri123 ahoJ, no jasne, p. Strauszova a vsetko najdes o nj na jej stranke www.zubnystrojcek.sk
drzim palce a verim ze ak sa pre nu rozhodnes budes minimalne tak spokojna ako ja 😉
Ahojte viete poradiť v BB niekoho kto robí keramické strojčeky? Má niekto skúsenosti?
Prosum vas mozete mi poradit zubarku ba fixny strojcek pre syna som z martina ale bemam problem ist aj do ineho okresu dakujem
Ahojte, davali ste si v poslednom case strojcek? Kolko ste platili so vsetkym? Mne zubarka povedala, ze okolo 800 € ale teraz neviem, ci so vsetkym, alebo len samotny strojcek. Plati sa aj vstupna prehliadka, vysetrenia? Potom asi kazdy mesiac kontrola...tam sa tiez plati? A potom este nejaky aparat na noc aj toto je zvlast cena? Mna toto asi zrujnuje...
@tosomja v prvom rade zavisi od toho mas narok na strojcek z poistenia, poistovne ho preplacaju (ciastocne alebo uplne) do 18 roku vo vacsine pripadov. U dospelych iba v operacnych pripadoch. Tiez zavisi od toho aky strojcek, aky material, aka doktorka...vies tazko povedat ze mal by stat tolko a tolko, to co ti jeden urobi za 500€ u druheho moze stat 1000€. Tazko aj pausalizovat v ramci jedneho lekara lebo je zviazany diagnozami a naslednymi prispevkami od poistovne, cize ak tvoja suseda u jedneho zaplati za strojcek 500€ , teba to moze stat aj 1500€. To preto lebo kazdy ma inu diagnozu, ine prispevky poistovne, zvoleny iny typ liecby.... V pausale ak nespadas do kategorie plne hradeneho poistovnou tak platis za kazdu navstevu, konzultaciu, vysetrenie... Nocny strojcek je samozrejme lacnejisi, avsak ma opodstatnenie iba u deti, u dospelych iba s velmi malinkou odchylkou (mierne rotacie) . Najlepsie je sa popytat po okoli kto kam chodi, ake su tam platby (rozlisit ci ude o dieta alebo dospeleho) a ak si vyberies tak ist na konzultaciu kde by ti mali (vypytat si ak nie) urobit predbezny financny rozpocet nech vies na com si.
@tosomja Ahoj, sestra má teraz strojček tak idem to zreferovať
horné zuboradie tisíc eur
spodné zuboradie tisíc eur
kontrola každé 4 týždne 30 eur
nočný strojček po zložení toho stáleho bude stáť 300 eur
vstupná konzultácia stála 25 eur a ešte sa platil rentgen okolo 20 eur...
@laurita285 tie ceny čo si napísala sú za aký typ strojčeku? A v akom meste prosím?🙂
@77nika Ceny sú z Dolného Kubína a Žiliny ale sestra má strojček z PL a chodí na kontroly do PL... Kde sú ceny nižšie ale hlavne je tam väčší odborník
ahojte, ešte by ma zaujímalo, či máte niektorá skúsenosti so zubárkou z Košíc, ktorá je odborníčka, milá, nie najdrahšia.
Ahojte,chcela by som vás poprosiť,chodíme k doktorke Mišíkovej do LM a uz sme po odtlačkach a 15.8 mame ísť po strojček....Až 15.8 ,zdá sa mi to dosť dlho a syn ide na druhu školu a bola by som velmi rada,keby ho mal oveľa skôr a bol naň zvyknutý....ak by tu bol niekto kto pozná niekto odtiaľ buď doktorku,alebo sestričku a pomohol mi na skorší termín,odmením sa mu....potom IP
@metoyou4 Prosím ťa, do LM nechoďte. Najhoršia zubárka, najslabší progres. Aké lacné také vzácne.Netuší ako má čo urobiť... viem ti dať kontakt na 2 ženy ktoré boli vyslovene nespokojné pretože ich deti nosia strojček už 3 roky a zubárka " ešte stále nevie, kedy im ho dá dole lebo to nie je dosť dobré "
@laurita285 do keluuuu a my sme u nej uz pár mesiacov a uz nam robila aj odtlačky,proste potrebujeme ten strojček co najskôr,aby si naň zvykol kým prestúpi na strednú školu ... a ty mas nejakého lekára-ku co by nam to urobila rýchlo?😞😞
@metoyou4 Keď to bude mať tvoj syn nahodené tri roky namiesto dvoch tak to bude rýchlo? Fakt si to veľmi premyslite, doktorke nejde o výsledok ale o peniaze, fakt nezáujem z jej strany, nevyzná sa bohvie ako do toho, je hrozná.
Napíš mi IP, dám ti kontakt na našich dvoch zubárov...Jeden z nich nahodí strojček aj s odtlačkami aj všetkým do mesiaca...
Moja dcérka platila za horný aj za dolný 100eur. Po doledaní strojčeka má už 7 rokov krásne rovné zuby 😉 😉

@nela6 tu sa diskutuje o krivych zuboch a nie o hygiene a za krivé zuby rodičia nemôžu,tak nemudruj.Este nemáš ani jedno dieťa,nič si nezažila,ale do témy o strojcekoch sa votrieš