icon

Odhalený trvalý zub u 7 ročnej

29. jún 2026

Prosím Vás dcéra 7 ročná má dosť odhalený zub. Ako sa to rieši? Bola som u zubarky a že je to zatiaľ ok. No mne to príde, že to má veľmi odhalený zub. Akurát jej vedľa rastie druhy. Nedá sa to nejako zastaviť?

Odhalený trvalý zub u 7 ročnej
anonym_16d0e6
30. jún 2026

@anonym_autor je to zapálene ďasno. Nič hrozné (zatiaľ), treba pravidelne a poriadne čistiť - ty, nie dieťa. Skôr ako to ďasno ma znepokojujú tie flaky na zuboch, ktoré vyzerajú ako začínajúci kaz, dočisťuješ dieťaťu zuby, alebo čistenie nechávaš naň?

domka222
30. jún 2026

Aj ja som si ako prvé všimla fľaky. Zrejme ak sa poriadne nečistia, tak mi to príde ako komplexný problém aj s ďasnom.

autor
30. jún 2026

Áno chodíme to pravidle čistiť na dentálnu, robí sa jej to stále bohužiaľ.

blondiee83
30. jún 2026

V tomto veku netusim...Ale syn ma 13, tiez odhaleny jeden zub viac a jeden menej a dostal kvoli tomu strojcek. Ale nemal zapalene dasna. Cize mozno by bolo treba odstranit tento problem a upravia sa aj dasna. Ak nie, treba skusit konzultovat u celustneho ortopeda. Dentalna nic nespominala? Lebo u nas si to vsimla rpave ona, odporucala nam poukazat na to na najblizsej preventivke a veru, zubarka nas rovno poslala k celustnemu. Drzim palce