icon

Oprava zubov z detí - cena

mima172
Dnes o 17:19

Ahojte, dnes som bola s dcérou (o pár dní 6r) po pol roku na preventívke u zubárky. Čistím klasickou kefkou, sólo kefkou a niťou. Pred pol rokom ma zubárka vychválila za stav zubov dcéry. Nič som v čistení nezmenila a dnes tresk 7 kazov!
Zubárka opravu nacenila na 700€. Na stranke VšZP som našla info, že deti do 18 rokov majú opravu zúbkov zdarma. Zubárka zmluvu z VšZP má. Moja otázka - kde je, prosím, pravda? Na strane VšZP alebo na strane zubárky? Neviem sa z toho vysomáriť, keďže som sa jej pýtala práve nato, či nie je náhodou ošetrenie kazu u detí hradené z verejného zdravotného poistenia, odpoveď bola, že nie, nie je.
Ďakujem

Oprava zubov z detí - cena
anonym_bc8c00
Dnes o 17:22

Ved to musi mat este mliecne zubky,co za chvilu zacnu padat same.

mima172
autor
Dnes o 17:23
@anonym_bc8c00

Ved to musi mat este mliecne zubky,co za chvilu zacnu padat same.

@anonym_bc8c00 2 kazy sú na trvalých a 5 na mliečnych. Dcéra má už 8 trvalých zúbkov. Ale teda moja otázka smeruje k cene opravy, keďže naša poisťovňa deklaruje opravu zdarma u detí do 18r.

anonym_2510ed
Dnes o 17:24

S tým zdarma by som si ešte overila

mima172
autor
Dnes o 17:25
@anonym_2510ed

S tým zdarma by som si ešte overila

@anonym_2510ed O to sa práve snažím tu, možno niekto pozná odpoveď. VšZP to uvádza zrozumiteľne, no podľa lekárky to tak nie je.

anonym_a2cf61
Dnes o 17:30

Poistovna doplaca cast a druhu cast hradis u zubara, castokrat vacsiu aj ked ma zmluvy s poistovnami. Cena je realna tolko tiez platim u syna 2x kaz na mliecnych 150e...Trhanie mliecnej stolicky 60e chodim do Dr. Martin, ja som spokojna s pristupom ale ceny u zubarov su v dnesnej dobe sialene. Nechapem, preco to vlada nezastropovala nejako ten ich cennik

anonym_b2c076
Dnes o 17:41

@mima172 píše sa tam štandartné plomby-čiže amalgán.

gemerka17
Dnes o 18:00
@mima172

@anonym_2510ed O to sa práve snažím tu, možno niekto pozná odpoveď. VšZP to uvádza zrozumiteľne, no podľa lekárky to tak nie je.

@mima172 zubárka ma svoj cennik, dopláca sa za biele, kolko si ona vypýta, teda co ma v cenníku. Z poisťovne si vypyta platbu tiez. 100 eur za kaz u dieťaťa je dost, dúfam, ze ma aspoň premiovo vybavenú ambulanciu, v centre mesta, so všetkým servisom vrátane TV na strope, aby dieťa mohlo pozerať rozpravky.

cimage
Dnes o 18:04
@anonym_b2c076

@mima172 píše sa tam štandartné plomby-čiže amalgán.

@anonym_b2c076 to sa este dava? Ved snad uz kazdy vie, ze su skodlive

anonym_bdb60b
Dnes o 18:05

Mna tu zarazilo, ze za pol roka 7 kazov, ked predtym mala super stav. To sa da? Hned celu vyplatu tam clovek moze nechat. O tom osetreni zdarma by som sa opytala priamo na poistovni.

anonym_bc8c00
Dnes o 18:06

Ja som dala za vlozku 10eur,u 14rocneho a teraz v pondelok asi 60eur za blombu uz.

anonym_4d3277
Dnes o 18:09

Zmenila by som zubarku. Nie kvôli sume, kvôli prístupu, príde mi to nereálne z 0 na 7 pri dobrej hygiene. Čo sa týka sumy platila som tiež za mliečnu 6tku 100€, opraviť mliečne zuby určite vždy treba.

anonym_116acd
Dnes o 18:09

Amalgamove plomby sa už nesmú používať

anonym_b2c076
Dnes o 18:10
@cimage

@cimage ale v cenníku to ostalo a preplatia iba to

beky223
Dnes o 18:10

Áno, malo by to byť hradené, ale len základné ošetrenie so základnou výplňou a zubári sa ohradili, že taká sa už nepoužíva a nie je vhodná... Tak tak nejako 🤷 https://www.noviny.sk/slovensko/1083839-vedeli-...

slavomira236
Dnes o 18:11

Ja som teraz platila za vytrhnutie kyvajuceho mliecneho zubku 10 eur iba potiahol prstami 🤣

anonym_90763c
Dnes o 18:13

Platis doplatky, urcite to nie je zdarma. To, co poistovna plati zubarovi je uplne minimum, takze si zubar musi douctovat vsetko.

mima172
autor
Dnes o 18:18
@cimage

Nasla som z viacerých zdrojov, že lekár má okrem platených možností povinnosť ponúknuť aj opravu plne hradenu zdravotnou poisťovňou, ak to nespraví tak bla bla bla, ved to poznáte.
Pozrite prílohu - V13
@cimage Od 1.7.26 bude ich používanie zakázané, zatiaľ je dovolené, no väčšina zubárov ich už nepoužíva.

mima172
autor
Dnes o 18:23
@anonym_bdb60b

Mna tu zarazilo, ze za pol roka 7 kazov, ked predtym mala super stav. To sa da? Hned celu vyplatu tam clovek moze nechat. O tom osetreni zdarma by som sa opytala priamo na poistovni.

@anonym_bdb60b Žiaľ áno, ja vidím len jeden, no Dr ich našla 7. Keď mám byť úprimná, tak fakt nechápem, lebo ja zuby som fakt až prehnaná, čo sa týka starostlivosti. Ešte aj keď mala dcéra brušnú virózu, tak som ju trápila so všetkými kefkami 😏 Pred pol rokom ma doktorka chválila, že take krásne zubky nevidí často a dnes toto. Nechápala som a nechápem doteraz.

anonym_0a2406
Dnes o 18:36
@mima172

@anonym_bdb60b Žiaľ áno, ja vidím len jeden, no Dr ich našla 7. Keď mám byť úprimná, tak fakt nechápem, lebo ja zuby som fakt až prehnaná, čo sa týka starostlivosti. Ešte aj keď mala dcéra brušnú virózu, tak som ju trápila so všetkými kefkami 😏 Pred pol rokom ma doktorka chválila, že take krásne zubky nevidí často a dnes toto. Nechápala som a nechápem doteraz.

@mima172 ak sa smiem spytat, ako ich zubarka nasla? Robila dietatu rtg - bitewing? Ma mikroskop? Alebo sa len pozrela do ust a povedala, ze sa jedna o kazy? Lebo ak kazy vidi volnym okom, musia byt velke, ale nieco moze byt aj pigment a treba to prekontrolovat aj prostrednictvom rtg, ale nie opg, to nesluzi na diagnostiku kazov.
Ono to preplacanie je taka tema, ze to, co preplati poistovna zubarom nestaci na preplatenie celeho casu ukonu a pomocok, ktore pri oprave lekar vyuziva, preto sa doplaca. Mohol by spravit aj opravu vylucne cez poistovnu, ale tak by to aj do buducna vyzeralo.

anonym_bdb60b
Dnes o 18:42
@mima172

@mima172 asi si vybrala drahu dovolenku na leto 😂 Ale fakt by som jej nedoverovala, ze po tak kratkej dobe nasla tolko kazov. Hlavne ked dokladne cistite.

mima172
autor
Dnes o 18:47
@anonym_0a2406

@mima172 ak sa smiem spytat, ako ich zubarka nasla? Robila dietatu rtg - bitewing? Ma mikroskop? Alebo sa len pozrela do ust a povedala, ze sa jedna o kazy? Lebo ak kazy vidi volnym okom, musia byt velke, ale nieco moze byt aj pigment a treba to prekontrolovat aj prostrednictvom rtg, ale nie opg, to nesluzi na diagnostiku kazov.
Ono to preplacanie je taka tema, ze to, co preplati poistovna zubarom nestaci na preplatenie celeho casu ukonu a pomocok, ktore pri oprave lekar vyuziva, preto sa doplaca. Mohol by spravit aj opravu vylucne cez poistovnu, ale tak by to aj do buducna vyzeralo.

@anonym_0a2406 Nie nie, žiadny rtg ani mikroskop, len pohľadom a sondou. Teraz pred spaním som malej poriadne pozerala do úst a reálne som našla teda 2, pričom ten druhy som spoznala len preto, že mi ho ukázala - je to len hnedastá bodka v hlbokej ryhe zuba, iné som nenašla ani keď som jej čumela do úst z každej strany a uhla. Ako píšem, všetky kazy určila za pomoci sondy a zrkadielka.

anonym_0a2406
Dnes o 18:52
@mima172

@anonym_0a2406 Nie nie, žiadny rtg ani mikroskop, len pohľadom a sondou. Teraz pred spaním som malej poriadne pozerala do úst a reálne som našla teda 2, pričom ten druhy som spoznala len preto, že mi ho ukázala - je to len hnedastá bodka v hlbokej ryhe zuba, iné som nenašla ani keď som jej čumela do úst z každej strany a uhla. Ako píšem, všetky kazy určila za pomoci sondy a zrkadielka.

@mima172 skus sa pridat na fcb do skupiny “mame zdrave zuby” a opytat sa na to, ako prebiehala prehliadka a odhalenie kazov, su tam lekari, verim, ze ti viac pomozu aj co sa tyka tejto problematiky, aj co sa tyka financovania oprav alebo inych zakrokov.

jvasenka
Dnes o 18:58

@mima172 ja by som zmenila zubarku. inak ak sa ti nezdá chod k inému či reálne ma toľko kazov alebo pani zubárka zarába na dovolenku🙂 my sme prešli k štátnemu a teda 1x som platila 20€ a 2x 10€-vŕtanie kazu a dočasná vypln

mima172
autor
Dnes o 19:04
@anonym_0a2406

@mima172 skus sa pridat na fcb do skupiny “mame zdrave zuby” a opytat sa na to, ako prebiehala prehliadka a odhalenie kazov, su tam lekari, verim, ze ti viac pomozu aj co sa tyka tejto problematiky, aj co sa tyka financovania oprav alebo inych zakrokov.

@anonym_0a2406 Myslíš skupinu manželov Bednárových? V tej skupine som, sú Česi, čiže s financovaním asi neporadia. Ja nechcem spochybňovať odbornosť dcerinej zubárky, to určite nie. Riešim skôr finančnú stránku.

mima172
autor
Dnes o 19:06
@jvasenka

@mima172 ja by som zmenila zubarku. inak ak sa ti nezdá chod k inému či reálne ma toľko kazov alebo pani zubárka zarába na dovolenku🙂 my sme prešli k štátnemu a teda 1x som platila 20€ a 2x 10€-vŕtanie kazu a dočasná vypln

@jvasenka Už riešime konzultáciu na nejakej klinike v okolí, dnes som ich oslovila viac a verím, že zajtra sa mi poradí nejako to doťuknúť. Presne toto sme si doma povedali, že by sme radi počuli nazor iného zubára.

kleopatra114
Dnes o 19:30

Len zo zaujímavosti, máte dr.z mesta, ktoré máš uvedené v profile? Každopádne by som sa objednala na konzultáciu k inému dr. A žiadala rtg ak nemala urobený.

mima172
autor
Dnes o 19:35
@kleopatra114

Len zo zaujímavosti, máte dr.z mesta, ktoré máš uvedené v profile? Každopádne by som sa objednala na konzultáciu k inému dr. A žiadala rtg ak nemala urobený.

@kleopatra114 Konzultáciu u iného dr už riešime, snáď sa to zajtra doťukne.
Zubárku ma dcéra v DCA. Určite nechcem písať verejne, ako som spomínala, ja o jej profesionalite nepochybujem, skôr o "cenníku". Ak chceš meno, tak jedine do IP.

anonym_0a2406
Dnes o 19:46
@mima172

@anonym_0a2406 Myslíš skupinu manželov Bednárových? V tej skupine som, sú Česi, čiže s financovaním asi neporadia. Ja nechcem spochybňovať odbornosť dcerinej zubárky, to určite nie. Riešim skôr finančnú stránku.

@mima172 ano myslim tu, ale s financovanim ti moze poradit aj niekto zo Slovenska, su tam aj nasi lekari. Ale ak si sa objednala k niekomu inemu na konzultaciu, je to podla mna super mat druhy nazor. Snad pochodite lepsie.

maryetta
Dnes o 20:28

S tym ti sice neporadim. Ale nam aj drtom spravil dr najprv rontgen. A ten ukazal pripadny kaz. Aj to aky je hlboky a pod.
Urcite bud iny nazor alebo zaolat rontgen a na nom nech ti tie kazy ukaze-to uvidis mozno aj sama.