icon

Ovplyvňuje cumlík tvar detského chrupu?

bibssli
29. apr 2024

Prosím máte reálne skúsenosti, že "čerešňový" typ cumlík skrivý zúbky
Malý má 5 mesiacov a dudluje bibs rozmýšľam či teda prejsť na ortodonticky cumlík napr.MAM ktorý má úzku tu časť medzi perami a ďasnami alebo to nezáleží od toho či tie zúbky budú alebo nebudú krivé.. videla som pár fotiek zubov do oblúka a teda ak to naozaj ten guľatý cumlík spôsobí radšej vymeníme ďakujem

anavixy
•
29. apr 2024

Ano, je to velmi nevhodne. Cim skor sa zmeni za ortodonticky tvar, tym lepsie. Bibs uz tiez robi aj take, ci nie?

bibssli
autor
•
29. apr 2024

@anavixy áno majú aj taky typ ale aj tak mi príde že tá časť není taka úzka ako napr na MAM alebo curaprox z tejto rady ortodotickej

st_277
•
29. apr 2024

@bibssli moja mala krivé zuby pouzivali sme bibs kazda zubarka nam vravela ze do 2 rokov ak date prec dudlik tak sa to upravi a do mesiaca sa jej zubky upravili 🙂

anavixy
•
29. apr 2024

@bibssli mam su super, my tiez pouzivame tie 🙂

sono2
•
29. apr 2024

Načo jej je cumel. Upokoj ju ináč.
Samozrejme sú z toho krivé zuby a s tou úpravou, chvalabohu. Vidím deti podchvíľou so zubami po cumli

kris_tin257
•
29. apr 2024

Syn mal bibsy, do roka a pol nosil aj cez deň potom už len na noc a po dvoch rokoch už vôbec... Spodné jednotky mal skrutene dnu, teraz má 4 roky a upravilo sa mu to 😊

viky2612
•
29. apr 2024

@bibssli Tiež máme bibs pretože iný nechce, tu je názor odborníčky, je úplne jedno či je alebo nie je ortodontický. Pokiaľ sa včas zoberie 1,5-2 roky verím, že to bude v poriadku.