Prerezávanie zúbkov a odmietanie prsníka
Ahojte maminy, potrebujem radu, lebo som už zúfalá..
Dcérka má 8 mesiacov a doteraz sme dojčili. Začali jej však rásť zúbky a to hneď obidva vrchné rezáky naraz..určite ju to pobolieva, teplotky trošku mala, bola trošku podráždená, ale teraz je to už dobre..trvá to asi 3 dni no a odvtedy sa mi vôbec neprisaje na prsník, odtláča sa a plače, zvykla si cmúľať palec, keď zaspávala, ale teraz to nerobí, pretože, keď to skúsi tak sa rozplače, bolí ju ďasienko.. Z fľašky piť nevie, odstriekávam materské mlieko a to jej dávam striekačkou, tak sa pekne napije.. Ibaže toľko liečka, koľko potrebuje neodstriekam, tak by som ju veľmi rada naučila späť na prsník. Máte niekdo s niečím podobným problém, ako ste to riešlili??? Ďakujem za každú pomoc...
ahojky no my teraz mame ten isty problem mala moja teraz odmieta prsnik aj stravu spapa len polievocku a moc pije aj by chudatko sa nakojila a hned ako sa prisaje zacne plakat nejde to ja len dufam ze to nebude trvat dlho aby sme nedosli o mliecko vytlacam si dva krat denne aby to bolo v pohybe hihi so synom som to nemala ten mal zase vodove sopliky a hnacky ale nakojil sa jak valibuk ona bohuzial nie tiez hnackuje ale kojenie nejde🙂
@whimy prosím, ako to dopadlo? Naučila sa ti späť na prsník? Koľko to trvalo?...Ja som zúfalá, mojej malej vyšli behom 2 dni 4 horné zuby naraz a nechce sa vôbec prisať, ani odstriekané lyžičkou, ani z fľaše, pohára, ani vodu, čaj nič!😭 Skončili sme v nemocnici na infúziách kvôli dehydratácii, za 36 hodín len 3x cikala, už má aj nález v moči. Doktori vravia, že to má zo zúbkov a že to je prechodné, ale ja sa bojím o kojenie...
@jameena Prešlo ju to, trvalo to cca 3 týždne, už som myslela, že s kojením skončím, ale pri zaspávaní prsník chytila, keď bola hore odmietala, ale keď bola rozospatá, tak s tým problém nebol, po čase už aj cez deň začala ťahať a s kojením sme skončili, keď mala čosi cez dva roky, prirodzene sa odstavila 🙂 Držím palce, verím, že aj drobček sa rozbehne, hlavne vydržať...
@jameena ahoj 🙂 ako ste napokon dopadli? Mame to podobne, trva jej strajk uz vyse tyzden. Dakujem za info 😉
@napraforgo Žiaľ nepodarilo sa nám už potom vrátiť k dojčeniu😑 Toľko som sa snažila ju prikladať, až dcérka chytila úplnú averziu a len čo zbadala prsník, tak úplný rev. Ešte asi 3 mesiace sa mi darilo mliečko odsavať a miešať do prikrmov, potom som ho už stratila. Mala mi nechcela žiadne dojčenské mlieko, ani alternatívy. Po porade s doktorkou som jej prestala núkať mlieko a nahradila ho bielym jogurtom, ten zjedla aj dva naraz. Neskôr začala jesť aj syry, tvaroh. Mlieko odmietala až do 3 rokov. Teraz v 3,5 jej zachutilo kozie mlieko z farmy, iné nevypije.

@whimy https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zuby-rast-starostlivost-a-problemy/je-odmietanie-mlieka-priznak-prerezavania-zubkov/