Riešenie nerovného rastu očných zubov u detí
Dobrý deň rada by som sa informovala tu keďže zubárka ani zubný ortopéd mi nie sú schopní ako to na Slovensku býva zdvihnúť telefón. Môjmu dieťaťu sa začali prerezávať očné zuby a jeden zub sa prerezáva nakrivo. Termín u zubného ortopéda má až v októbri,neviem teda či je potrebné alebo nie je potrebné zháňať nejaký urgent termín u iného zubbého ortopéda alebo ešte do októbra je čas,keďže zuby budú úplne dorastené najskôr až v septembri. Ďakujem za rady.
@sellycka13 to naozaj nie je nič urgentné. Niektorí ortodontisti napríklad strojček riešia až keď je kompletný trvalý chrup a u dievčat už aj menštruácia. Takže ak sa mu teraz len začali prerezávať zuby, tak máte dosť času.
@sellycka13 prečo si myslíš, že je to urgentné? Ešte sa len prerezáva a nemá všetky zuby, máš kopec času to riešiť keď bude mať komplet chrup a zub ostane ako je. Zatiaľ stačí čakať.
@sellycka13 az keď mu vyrastu všetky zuby, budete úpravu riešiť cez strojček.
@sellycka13 mliecny zub este ma? Nasmu sa totiz tlaci ocny zub nad mliecnym, cize ide dokriva. Riesenim by bolo vythnut mliecny, nech ma miesto trvaly. Ideme koncom maja k zubarke,tak uvidime co povie. Len to asi nie je vas pripad. Ale v zasade nic sa nedeje. Treba pockat ako ten zub vyjde a potom riesit,ak bude treba.
hlavne pokoj, o nic nejde. tvoje dieta nie je isto jedine, ktoremu rastu nakrivo zuby. riesenie ma kopec casu. aj tak to asi budu riesit nejak upravou az ked bude mat vsetky zuby vyrastene.
predpokladam, ze to je malinke dieta a je to tvoje prve dieta, tak chytas stres
ale ked sa logicky zamyslis, ake su asi moznosti, co si predstavujes, ze by ten zubar vedel realne v tomto momente urobit s tym krivorastucim zubom, tak pochopis, ze panikaris od veci.
nieco si urcite precitaj na internete, zide sa ti to
a ked uz sa pustas do vseobecnych hodnoteni, ako to je na Slovensku so zubarmi, tak si dovolim pripomenut, ze mas slobodnu volbu zmenit zubara, ked nie si spokojna
moja zubarka mi zdvihne vzdy a na zmeskany hovor mi zavola spat

Zuby sa posúvajú celý život. Niektorí chcú riešiť všetko hneď, niektorí riešia priebežne a iní to nechajú dozrieť a až potom riešia. Obzvlášť keď dieťa rastie, tak ten posun sa koriguje často prirodzene, keď sa vytvorí dostatok miesta.
Mne napríklad počas tehotenstva rástla horná osmička kolmo do sedmičky. Zubárka mi vytiahla sedmičku a osmička si sama krásne sadla na jej miesto. Keby som to nemala v záznamoch, tak mi nikto neuverí, že je to osmička na mieste sedmičky.