Skúsenosti s priesvitným zubným strojčekom pre deti
Dobrý deň máte prosím nejaká mama reálne skúsenosti so situáciou,kedy dieťatu rástli veľmi krivo zuby a rozhodli ste sa namiesto kovového strojčeka pre priesvitný ,ktorý narovnáva zuby pozvolne? Mne povedal lekár,že ak rastú veľmi krivo zuby ,tak priesvitný strojček je neúčinný a nepomôže vôbec,čo netuším,či môže byť vôbec pravda,skôr mám takú domnienku,že lekárovi sa nechce ten priesvitný u menšieho dieťaťa dlhodobo riešiť. Kovový som sa rozhodla skôr,že nechcem riešiť túto možnosť,lebo tam je riziko poškodenia koreňového systému zubov. Ďakujem vám vopred za vaše reálne skúsenosti.
Inak - to moze by aj obava lekara.. ak ten strojcek nebude pravidelne nosit, alebo bude si ho v noci v spanku da dole, lebo je nepohodlny - tak sa stale budete vracat na zaciatok. Su za tym naklady a frustracia na vsetkych stranach. Ale mozno tu ma niekto inu skusenost.
kokos laik čo ide spochybňovať lekára 😂 Áno, lekár má pravdu - pri veľmi krivých zubách a veľkých odchýlkach je invisalign nevhodný, ak nechceš platiť xy tisícok a riešiť strojček roky a nakoniec aj tak skončíť pri fixnom.
ked sme boli na prvej konzultacii hned nam povedal ze ona mat prisvitny nemoze, ze ma proste take anomalie ze treba kovovy. vie predsa lepsie, pocuvli sme radu a mal pravdu
kokos laik čo ide spochybňovať lekára 😂 Áno, lekár má pravdu - pri veľmi krivých zubách a veľkých odchýlkach je invisalign nevhodný, ak nechceš platiť xy tisícok a riešiť strojček roky a nakoniec aj tak skončíť pri fixnom.
@anonym_a7bbab je mi len zvláštne,že strojček sa dáva väčším ďeťom od 14 rokov a lekár chce fixný strojček nasadiť dieťaťu,čo má 7 rokov. Za mňa isto nezvládne tak malé dieťa tak veľkú bolesť. Preto hľadám iné alternatívy,pretože lekár nedal ani na výber. Iní lekári dajú na výber aspoň,mne lekár nedal na výber....takže asi zmeniť lekára jedine pomôže
Čím skôr sa strojček nasadí, tým lepšie pre dieťa. My to riešime už pomaličky teraz, syn nemá ešte 6 ale je viac, než jasné, že mu do čeľuste nevojdu všetky zuby. Neviditeľný strojček je naozaj vhodný len na menšie odchýlky, ktoré sú skôr kozmetické ako na veľké. Ak je jeden zub napr vyššie ako ostatné (zvyčajne očné) alebo úplne zvláštne otočený, tak v takom prípade je nutné použiť klasický kovový, ktorý vie tieto zuby otočiť, potiahnuť… keď neveríš lekárovi, tak odporúčam kliniku v Hlohovci, tam presne vedia, čo s deťmi, aj 7ročnými.
U nás všetci len invisalign. To je riadny nezmysel, že nevyrovná zuby tak, ako kovový. Syn mal extrémne krivé zuby, velmi nahusto. Má ich dokonalé. A čo sa týka hygieny, to sa ani nedá porovnať... Inak tiež doporučujem AndelDental Hlohovec.
@sellycka13 Choďte na konzultáciu k inému lekárovi.
Súhlasím, že v 7mich rokoch je na strojček skoro.
Mám skúsenosť s Invisalign, kovový sme odmietli po zlých skúsenostiach v rodine.
Je to neporovnateľný rozdiel, krásne fungoval, takmer bezbolestne. Jednoduchá údržba a hlavne nemuseli trhať žiadne zuby, ako chceli pred nasadením kovového.
Celkový čas liečenia bol kratší, ako predpokladali pri kovovom.
Neuvadzas vek dietata. Moja dcera ma 15 a uz by som dala len staly kovovy. Ten priesvitny sa musi nosit aspon 22 hodin dennne. Cele dni nic nerobim len savpytam ci a kde ma strojcek- lebo ide ranajkovat, po ranajkach sa zuby nemaju umyvat cca pol hodiny tak si ho neda, potom zabudne, poton desiata,potom obed. Doma zabudne krabicku, tak zabali do vreckovky, vreckovky hodi do kosa aj s rovnatkami.....no stale len rovnatka riesime a prizerame, hladame.....
7 ročné dieťa nie je schopné starať sa o neviditeľný strojček. Choďte na konzultáciu inde ale podľa mňa to dopadne rovnako, len možno počká na ďalšie zuby.
môj syn má neviditeľný, ale on mal krivé len predné 1ky a 2ky, ale tým, že je nedisciplinovaný pacient - nemal to toľko hodín koľko bolo treba (zabudol, alebo kvôli jedlu v školskej jedálni si ho nedal späť) si predĺžil liečbu skoro o rok, čiže je to aj o disciplinovanosti dieťaťa
U nás všetci len invisalign. To je riadny nezmysel, že nevyrovná zuby tak, ako kovový. Syn mal extrémne krivé zuby, velmi nahusto. Má ich dokonalé. A čo sa týka hygieny, to sa ani nedá porovnať... Inak tiež doporučujem AndelDental Hlohovec.
@martinka13 Ja neodporúčam Andeldental Hlohovec, keďže sa nezachovali profesionálne. Bola som u nich na konzultáciu a robili zo mňa výsmech.

Moje decka mali obe kovovy (este jedna ma). Manzelka mala priesvitny. Oba funguju podla mna dobre. Z toho co viem - tak kovovy je rychlejsi. Je menej narocny na udrzbu (iba poriadne cistit). Priesvitny - neviem si predstavit ze by som ho riesil s dietatom. Je to ovela narocnejsie na udrzbu, nemozes jest ked ho mas ked ho mas nasadeny a musis fakt pravidlne a dobre cistit (zuby aj strojcek), mas cely set a menis po istom case (tam je dolezita doslednost, musis ho mat nasadeny isty pocet hodin). Pre dospelaka, co si to vie obhospodarit sam - podla mna super. Ale pre decka, neviem si to velmi predstavit .. a navyse je tu ekonomicky aspekt, je ovela drahsi.