icon

Vidíte prerezávajúce sa zuby?

5. jún 2026

Vidíte tam zuby? Že by sa tlačili von? Koľko?

Vidíte prerezávajúce sa zuby?
autor
5. jún 2026

@anonym_autor na výzor mi to príde ako obe jednotky a dvojka (pohľad na fotke) na pravej strane. To cítiť aj viac na dotyk. Dieťa má 5 mesiacov

mojvlk
5. jún 2026

@anonym_autor ja ich tam vidím, tie jednotky

autor
5. jún 2026
@mojvlk

@anonym_autor ja ich tam vidím, tie jednotky

@mojvlk môžu ísť tak skoro aj 2/3 zuby naraz? Ako dlho cca trvá kým budú vonku?

mojvlk
5. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor môj mal tiež skoro už pred piatym mesiacom najskôr jeden a o týždeň druhý a potom mu šli 4 horné naraz keďal cca 7 mesiacov

mojvlk
5. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor už si nepamätám ale tieto sú podľa mna na spadnutie keď sa prereze celá čiarka už bude dobre

autor
5. jún 2026
@mojvlk

@anonym_autor už si nepamätám ale tieto sú podľa mna na spadnutie keď sa prereze celá čiarka už bude dobre

@mojvlk nevieš čo môže byť toto?

cyberk
5. jún 2026

Je ti jasne, ze tie zuby su schovane v dasne a neobjavia sa len tak z nicoho nic?… niekedy sa cudujem ako niektore dokazu mat deti… milion clankov, milion fotiek, ale naco zapajat mozog

autor
5. jún 2026
@cyberk

Je ti jasne, ze tie zuby su schovane v dasne a neobjavia sa len tak z nicoho nic?… niekedy sa cudujem ako niektore dokazu mat deti… milion clankov, milion fotiek, ale naco zapajat mozog

@cyberk absolútne som tvoju odpoveď nepochopila. Ja som sa len pýtala, či sú to už prerezavajuce sa zuby a či aj to čo som v komente zakrúžkovala môže byť zub alebo čo by to mohlo byť. Nakoľko som sa ešte nestretla a tým, že by sa prerezavalo viac zubov naraz a v takom veku. Nakoľko v mojej aj mužovej rodine prvé zuby až ďaleko po roku

gvenduska
5. jún 2026

Jasne že sú to zuby
A viac naraz

jana_zr
5. jún 2026
@anonym_autor

@cyberk absolútne som tvoju odpoveď nepochopila. Ja som sa len pýtala, či sú to už prerezavajuce sa zuby a či aj to čo som v komente zakrúžkovala môže byť zub alebo čo by to mohlo byť. Nakoľko som sa ešte nestretla a tým, že by sa prerezavalo viac zubov naraz a v takom veku. Nakoľko v mojej aj mužovej rodine prvé zuby až ďaleko po roku

@anonym_autor Ano, krasne vidno zubky. Mozu sa aj tak skoro prerezat. Mojmu synovi sa prerezali v 4 mes. dolne jednicky, v 4,5 r. sa mu prerezali trvale jednicky a 2 sestky, ktore sa normalne prerezavaju okolo 6. roku. Je to naozaj velmi individualne a je to uplne v poriadku. Dolezite je zacat cistit hned od 1. zubku, aby vydrzali zdrave co najdlhsie. ☺️

cyberk
5. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom si treba nieco nastudovat o detoch, mat prvy zub po roku je skor rarita, takze toto su fakt primitivne otazky, ked mas internet plnu rit clankov a fotiek ohl. prvych zubkov

anonym_8af1d2
5. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nevšímaj si provokatérky ;) áno, sú to zúbky, ale nemusia vyjsť všetky naraz. Často sa u mojej stalo, že som videla, že už už bude von a ono sa to stoplo. Takže skôr si myslím, že 1ky pôjdu obe naraz a ostatné pomaličky potom. Kľudne aj takto skoro.

anonym_9227c5
5. jún 2026

Áno ja tam vidím 4

beata_k
5. jún 2026

@anonym_autor Zarodky zubov ma dieta uz v maternici. Ty ich v dasne samozrejme vidis, ale nemusia sa prerezavat. Ale aj mozu. A mozu aj viac naraz. Za par dni uvidis, ci dieta slinta, je podrazdene alebo si dava rucky do ust. Zvacsa okolo roka zacinaju rast.

katka13katka
5. jún 2026

Ano zubky. Moj syn mal prve zubky v 4 mesiacoch a taketo dasienka mal dlhsie kym vykukli.

anonym_3a9027
5. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor moje prve dieta malo v 5mes 2 zuby, v 6 mes 4, a v 8 mes mu islo realne naraz dalsich 8 zubov.
Ano, moze to ist aj rychlejsim tempom.

autor
5. jún 2026
@anonym_9227c5

Áno ja tam vidím 4

@anonym_9227c5 4? 😱

autor
5. jún 2026
@beata_k

@anonym_autor Zarodky zubov ma dieta uz v maternici. Ty ich v dasne samozrejme vidis, ale nemusia sa prerezavat. Ale aj mozu. A mozu aj viac naraz. Za par dni uvidis, ci dieta slinta, je podrazdene alebo si dava rucky do ust. Zvacsa okolo roka zacinaju rast.

@beata_k slinta extrémne už od narodenia aj má nonstop ruky a prsty v ústach, takže v tomto so zmenu asi nevšimnem 😅

beata_k
5. jún 2026
@anonym_autor

@beata_k slinta extrémne už od narodenia aj má nonstop ruky a prsty v ústach, takže v tomto so zmenu asi nevšimnem 😅

@anonym_autor Len pockaj aj zacne slintat od zubov. To bude niekolko mokrych podbradnikov denne a o body ani nehovorim. 😀 Nuz, ak su to zuby, tak sa drzte 💪

nikaeli
7. jún 2026

Keď mu prejdeš prstom po dasienku, cítiš niečo? ja som podľa toho vedela, že vykuknú do pár dní. Môj syn to mal podobne ako píše @jana_zr. Hlavne z tých prvých trvalých som ostala v šoku. Niekedy sa tak skoro neprerezávali, väčšinou až predškolákom, prvákom. Ja mám teraz v škôlke strednú skupinu, teda 4-5 ročné deti a takmer všetky už majú vymenené dolné jednotky, poniektorí aj horné.

autor
7. jún 2026
@nikaeli

Keď mu prejdeš prstom po dasienku, cítiš niečo? ja som podľa toho vedela, že vykuknú do pár dní. Môj syn to mal podobne ako píše @jana_zr. Hlavne z tých prvých trvalých som ostala v šoku. Niekedy sa tak skoro neprerezávali, väčšinou až predškolákom, prvákom. Ja mám teraz v škôlke strednú skupinu, teda 4-5 ročné deti a takmer všetky už majú vymenené dolné jednotky, poniektorí aj horné.

@nikaeli no cítim hlavne to čo som v komentári vyššie dala do krúžku