icon

Žlté odtiene stálych zubov u detí: čo pomáha?

9. apr 2026

Dobry den, mate prosim Vas skusenost - dcerka ma skoro 7 rokov, mliečne zúbky mala krásne ako perličky, zubárka jej ich vždy chválila.. a teraz jej vypadli 2 prvé a narástli nové, s dosť žltým odtieňom.
Zubár tvrdí, mame viac čistiť.. Ale ved my čistíme, 7 rokov nemala žiaden problém a teraz.. ? Aj jednozvazkovu kefku sme kupili, no nezda sa mi ze by to pomahalo.. mate niekto skúsenosť, pomáha na to reálne nieco, alebo je to predispozícia alebo co ja viem co? Dakujem Vam a pekný den.

lenja123
9. apr 2026

@anonym_autor mliečne zuby sú prirodzene o dosť belšie ako trvalé. Sú u dcéry trvalé zuby naozaj žlté, alebo sa ti to len zdá v porovnaní s mliečnymi?

blondiee83
9. apr 2026

U dcerky to iste. Mala snehobiele zuby a narastli trochu zltsie. Tak dufam aspon v to, ze budu zdrave. Syn sice nemal take biele mliecne, ale trvale ma zltsie ako dcerka. Asi po manzelovi, lebo ja mam svoje pekne, nie snehobiele, ale pekny odtien. Dufala som, ze dcera bude mat po mne

anonym_b7004b
9. apr 2026

Mame ten istý problém a tiež si neviem s tým rady. Zubár tiez veľmi nepomohol :( keď som sa ho pýtala.
Alebo ešte to, že s dcérkou pomaly jedia to isté. Ona ani jeden kaz...a so synom keď idem, zakaždým nejaký má.

andrea_82
9. apr 2026

Minule som videla video jednej mladej pani zubarky, v ktorom odsudzovala honbu za bielymi zubami. Prirodzena farba trvalych zubov je vraj trochu do zlta a je to ok.

sissy27
9. apr 2026

@anonym_autor prekvapenie - jemne zlte sfarbenie zubov je prirodzene a cudujem sa, ze vam to zubar nepovedal. Dolezite je, aby boli zuby zdrave a nie neprirodzene ziarivo biele, nie? Ked bude dospela, moze si ich dat vybielit ale snad nebudes na dietati robit tieto pokusy sama.

anonym_935402
9. apr 2026

Mliecne zuby su svetlejšej farby ako trvácne. Zdravý zúbok ma jemne nazltnuty odtieň. Neboj nič, je to v poriadku.

anonym_16d8fb
9. apr 2026

@anonym_autor Mliečne zubu majú úplne inu farbu ako trvale zuby. U každého dieťaťa to tak je. Vychádza to z anatómie zubov a je to normálne

autor
9. apr 2026

Dakujem Vam! Veru, zubár nepovedal.. aspoň som sa nieco naučila;)

joesvk
9. apr 2026

Toto je fakt zvláštne, že zubár to považuje za chybu alebo nedostatok čistenia. Je to normálne

tiezjedna
9. apr 2026

@anonym_autor pravidelná dentálna hygiena dosť výrazne pomáha...

anonym_e23a66
10. apr 2026
@anonym_autor

Dakujem Vam! Veru, zubár nepovedal.. aspoň som sa nieco naučila;)

@anonym_autor pravidelna dentalna hygiena, zaroven ja mam tiez tmavsiu sklovinu, ale za to som este ani jeden kaz v zivote nemala. Zubarka povedala ze cim tmavsia sklovina, tym je silnejsia. Neviem ci to je to pravda, ale u mna sa to potvrdilo. Zdrave silne zuby, hoci trochu tmavsie 🙂