icon

14-mesačná má strach z tmy

katches69
20. okt 2023

Ahojte, neviem ci to tu uz bolo ale skusala som aj na fb v skup ale tam mi nik neodpovedal na tuto temu, znami tiez nepoznaju take nieco.
Takze dcera 14m, ako nahle sa vonku zotmie, tak neviem ci sa boji alebo co ale reve, mrndzi no proste neni v klude. Jazdime autom, a ked idem s nou sama a ona sedi vzadu (ano mala som ju aj v predu ale nepomohlo) tak reve strasne, cez den to nerobi. Ani v noci ked sa spi a zobudi sa napr je tma v izbe tak nemam pocit ze by sa bala, ale vonku to je katastrofa. Vzdy sa s nou rozpravam, vysvetlujem, skusam odvadzat pozornost atd. No neviem preco ma strach? Neviem ako budeme fungovat celu zimu, ved bude skorsie sa stmievat. Ajaja. Zazili ste s detmi nieco podobne? A nie nepozera ziadne strasidelne videa nič coho by sa mala bát, este vela nerozumie, je predcasne narodena..
Ale teda by ma zaujimalo ci niektora mamicka toto zazila? Deje sa to len vonku, doma ked sme tak nič

bloger
20. okt 2023

Vyskúšaj čelovku možno sa jej to zapáči. A možno sa prestane tak báť. Je to normálne veľa detí sa bojí tmy. Niekedy aj dospelý človek má strach.

januska12323
20. okt 2023

No tak sa bojí a čo. Minimalizovať kontakt s "tmou". Raz ju to prejde.