3-týždňové bábätko sa budí s plačom
Ahojte mamičky, prosím o rady 🙏
Mám 3-týždňové bábätko, pije UM (cca 60ml) bebu a posledné dni nás dosť trápi spánok a bruško.
Počas spánku sa mi často zobudí s plačom, ale hneď zaspí späť. Niekedy sa však zobudí a už nespí a plače ako keby bola hladná aj keď už pila zíva, je viditeľne unavená, snaží sa spať, ale nevie zaspať a vie byť hore aj až do ďalšieho kŕmenia. Máme problém s tím že sa veľmi veľmi puci krúti Neplače stále hystericky, skôr je nepokojná, krúti sa, púči sa.
Používame kvapky proti kolike – Espumisan
Balonix aj Sab Simplex mám doma Skúšala som len
Espumisan
davam 10 kvapiek do mliečka a davam raz denne biogaiu mam doma aj peggaso no ostala som pri bio gaii
Chcem sa spýtať:
👉 ktorý z týchto prípravkov sa vám najviac osvedčil pri tak malom bábätku?
👉 a hlavne: čo robíte, keď je bábätko očividne unavené, zíva, chce spať, ale nedokáže zaspať?
Beriete na ruky, hojdate, necháte skúsiť samé, alebo uspávate aj za cenu, že si zvykne?
Odgrgávame minimslne snažím sa ju mať vo zvislej polohe,no neodgrgava ale aj keď tak mám pocit, že ju trápi bruško alebo prechod spánkových fáz.
Budem vďačná za každú skúsenosť 🙏🤍
Ďakujem
@sara8h na koliky je najlepsi coliprev, teda aspoň nám pomohol a spánok bude všelijaký ešte dlho. Vyvysena poloha aspoň 20 minút po kŕmení, nám veľmi na prepájanie spánkových cyklov pomohol biely šum
Najlepsie co pren mozes urobit je nechat ho dobre odgrgnut,aj keby to znamenalo drzat ho v patricnej polohe pol hodiny.Inak ten nahltany vzducqh musi prejst crevami a toto je problem.
@sara8h na koliky je najlepsi coliprev, teda aspoň nám pomohol a spánok bude všelijaký ešte dlho. Vyvysena poloha aspoň 20 minút po kŕmení, nám veľmi na prepájanie spánkových cyklov pomohol biely šum
@anonym_4d870e práve som ho kúpila dávala som iba bio gaiu a espumisan no v lekárni ki povedali mam skúsiť pegasso raz denne a coliprev do každého mliečka 9 kvapiek ale že stále mam dávať aj espumisan a neviem ako či tiež do mliečka alebo ako to konbinovat
Preboha ženy, to naozaj dávate deťom už od narodenia tieto všelijaké lieky? Prečo? 🫣
@anonym_4d870e práve som ho kúpila dávala som iba bio gaiu a espumisan no v lekárni ki povedali mam skúsiť pegasso raz denne a coliprev do každého mliečka 9 kvapiek ale že stále mam dávať aj espumisan a neviem ako či tiež do mliečka alebo ako to konbinovat
@sara8h áno, do každého mlieka espumisan a coliprev. Neskôr sme coliprev dávali už len večer

@sara8h Ťažko radiť. To je obdobie, keď si na seba zvykáte, režim ešte žiadny. Prečo sa budí? Odporúčajú dávať do perinky, aby lepšie spinkalo. Do bruška nevidím, ty sama skúšaj, čo pomôže.