7-mesačné dieťa chce spať len vonku a doma nie

sasulka1111
21. jan 2024

Ahojte mam 7m syna a nechce my spinkať doma len vonku ale ja niekedy nevládzem stale sním byť vonku za každého počasia. :/ doma my pospi max do tej 13stej hod a potom už nie len place nervózny je chce spat no doma nechce.

pribinak
21. jan 2024

To sú deti tzv. Kondični tréneri, proste spia len v idúcom kočíku. Môj bol taky. Malo to výhodu, stihla som bola ako laň, hoci som si dala každý deň cokoladku

lenocka8894
21. jan 2024

@sasulka1111 ja som mala presne to iste..a len v iducom kociku...nebude to naveky treba len vydrzat..u nas to takto bolo do roka potom uz krasne spinkala v postielke

sasulka1111
autor
21. jan 2024

@lenocka8894 ale doma pospi do tej 13stej potom už ne je zvyknutý že poobede je vonku. :/ zaspí do minúty keď sním vyjdem von doma my reve .

amonet
21. jan 2024

balkon nefunguje? mne spala na terase a mala zapnuty rockit. najlepsie investovane peniaze len to trebalo kazdu polhodku zapnut😅

bolarazjedna
21. jan 2024

@sasulka1111 môj syn robil to isté, od 4 mesiacov do nejakých 8mich, čiže od začiatku novembra do marca sme boli 5-6hodin vonku za každého počasia, potom od toho 8ho mesiaca už doobeda zaspal aj doma, ale max 25-30minut, a poobede zase sme museli ísť von, aby spal.
Je to veľmi náročné, ja som tým pádom doma nič nestíhala porobiť, také ze oddýchni si keď bábätko spí neexistovalo, v noci staval tiež 5-6x. Ale prešlo to!!!!
Od 10tich mesiacov začal striedať 1-2spanky, a od 13tich mesiacov spí stabilne už iba 1x denne, a konečne aj doma, a to 2,5-3hodiny v kuse.

Ináč bud rada, ak toto ti robí prvé dieťa, aspoň si vieš dovoliť byť s ním vonku.... Ja teraz čakám druhé, starší ma 1,5 roka a pri mladšom by som to už nemohla dovoliť chodiť s kočíkom po vonku 6 hodín denne.

lenocka8894
21. jan 2024

@amonet takze si bola s tym spokojna? 😁 ja som ho objavila sice neskorsie a kazdy mi vravel aka blbost ani recenzie som nevedela vyhladat 🙈 no skoda ze som to neriskla

basulaak
21. jan 2024

Aj moj najlepsie spaval vonka. Tym ze byvam v dome som bola stastna prestastna. V dazdi, snehu, fujaku prikryla plastenkou a maly spal aj 3 hodiny. Pustala som mixer, vysavac, porobila si. Nemas balkon? Alebo pred bytom na chodbe ta spolocna chodba (v starom byte to bolo otvorene von, cize zima tam bola) dat tam kameru/pestunku, zapni mu rocket na madle a uzivaj.

zuzuliennka1
21. jan 2024

a take ze vyjdes s nim von, zaspi a vratis sa domov? to by nefungovalo?
moj syn bol tiez taky milovnik kocika a denne spanky len vonku, v kazdom pocasi 😅 ale mne zas nevadilo byt vonku s nim.
ale teda skus tak, ze vratit sa. alebo potrebuje na spanok ten pohyb kocika?

cafelatte
21. jan 2024

Ja som uspala za pár minút a nechala na balkóne, spával 3 hodiny na vzduchu, zatiaľ som si oddýchla a porobila.

amonet
21. jan 2024

@lenocka8894 ano my sme ju zodrali😅

hanaxxx
21. jan 2024

Moj tiez poobede chcel spat len vonku v iducom kociku. Ked ale prislo leto a vonku boli horucavy, tak sa to nedalom. Sam v postielke sa zobudil za 30 min a uz spat nechcel. Ak som chcela aby spal, musela som lezat na posteli s nim. Vtedy spal aj tri aj viac. Ked som skusila odist, tak ked sa prebudil po cca hodine (ked mu skoncil jeden spankovy cyklus) a zistil, ze tam nie som, tak uz spat nechcel. Ked videl, ze spim s nim, tak sa len prevratil na druhy bok. Na jednej strane som si fyzicky odychla aj ja, ale vsetka robota ma pockala na vecer.

sense
21. jan 2024

Aj naša tak, dala som ju na balkón alebo terasu a spala, doma bola po 30minutach hore, vonku aj dve hodiny.

panonia
21. jan 2024

Dcéra tak spáva na terase, na chvíľu som sa prešla a keď zaspala šup na terasu, dokázala mám spať aj 3 hodiny.

sasulka1111
autor
21. jan 2024

@zuzuliennka1 Nie ako náhle sa vrátime domou hneď sa zobudí s revom . Nemáme balkón. :/ snažím sa ho aj doma uspavat ale marne strašne dlho to trvá a spanok krátky . Mne sa nechce sním chodiť stale vonku za každým :/ .

bolarazjedna
21. jan 2024

@sasulka1111 ja ta chápem, že sa ti nechce chodiť toľko von.... U nás teda nefungovalo, čo tu píšu vyššie, že uspať na balkóne, alebo uspať vonku a vrátiť sa, ani ležať pri nom doma.... On nepotreboval iba ten vzduch, ale aj ten pohyb. Ten rocket som neskúšala....
A viem, bolo to otravné zakaždým s nim úst, či sneh, či fujavica, či dážď.... My sme mali šťastie, že 200m od domu je krčma s velkym pristreskom, tak keď veľmi pršalo alebo prišla taka ozajstná búrka s hromami/bleskami, tak sme to prečkali tam pod pergolou.

Inak ja som ten čas využila na kontakty, a dobre mi to padlo. Kamoška bola tiež na materskej s rovnako starym dietatkom, ibaže o 260km ďalej, tak vždy dom jej vtedy nechala nahrávky a vypočula som zas tie jej.... Telefonovať by sme kvôli deťom nestihli, ale takto sme boli v dennom kontakte.... Takisto môžeš počúvať nejaké podcasty, audioknihy, hudbu, kým ste vonku, a hneď rýchlejšie prejde ten čas.