7-týždňové bábätko nespí
Ahojte,
som prvorodička a moje 7 týždňové bábätko nechce vôbec spinkať. Po bdelom okne sa ho snažím uspať, keď na neho padá únava po cca hodine, ale nie a nie zaspinkat a tak sa preťaží a je hore aj 3-4 hodiny. Niekedy, keď sa mi podarí ho uspať po hodine bdenia, tak spí len 10-20 minút a hneď sa zobudí s plačom. Doteraz pokojne spinkal cez deň aj v noci 2-3 hodiny, budil sa len na hlad, toto jeho bdenie trvá posledných pár dní. V noci to isté, už som zúfalá, vôbec nespíme.. s doktorkou sme riešili aj reflux, koliky, robíme AR opatrenia, dala nám všelijaké kvapky, ktoré vôbec nepomáhajú. Do toho sa nám pridružil rotavirus, ale nemali sme ťažky priebeh, takže nás nechala doma. Zaspávam už v stoji, ak si chcem pospať, tak ho musím mať na rukách, aby vydržal aspoň hodinu-dve spať. Doteraz bol zvyknutý spinkať sám v postieľke. Som už bezradná, skúšali sme už naozaj všetko.
Pevne zavinutie tiez? Biely šum?
@barka1 od pôrodnice nám odmietal mať v zavinovačke rúčky, stále výťahoval a zakaždým spustil hysterický plač, keď sme ho zavinili, tak mával rúčky vonku a pokojne spinkal. Ostalo mu to dodnes. Biely šum používam od začiatku, prestal zaberať 😞
To ako moj prvy. On spal 40min denne. Inac si na par min zdriemol na prsniku. Ale ako som sa pohla uz bol hore. Takze onicom. Zacal spat hadam mal uz viac ako pol roka. Ze uz sa pretacal. Neskor lozil tak sa asi viac unavil. Ale celkovo spanku extra neublizil.
Nastastie ale v noci ako tak spal. Ze som si stihla aj ja zdriemnut.
To ako moj prvy. On spal 40min denne. Inac si na par min zdriemol na prsniku. Ale ako som sa pohla uz bol hore. Takze onicom. Zacal spat hadam mal uz viac ako pol roka. Ze uz sa pretacal. Neskor lozil tak sa asi viac unavil. Ale celkovo spanku extra neublizil.
Nastastie ale v noci ako tak spal. Ze som si stihla aj ja zdriemnut.
@maryetta a u nás je problém aj v noci, ak si chcem pospať, musím ho mať na rukách a spím s ním v polosede. Inak sa v postieľke do hodiny vzbudí aj niekoľkokrát za noc, do toho zase dlhé bdele okno 😞 doktorka ma odbila vetou, že s deťmi sa už žiadna matka nevyspí.. ale mne toto príde už veľa. Iným msmičkám, ak nespí cez deň, tak aspoň v noci, alebo naopak. Ale ten môj spi dobre len na mne, inak vôbec 😞 naučený na ruky nebol, spinkaval sám. Budí sa s plačom.
Neviem ci ti poradim, mozno len povzbudim, ze nie si v tom sama..
Mame doma 8 tyzdnove babätko, sama spala sama v postielke dokopy mozno 5x, cez den spi na mne, v noci uz vdakabohu spi, ale vedla mna, uz sme si zvykli, lahneme, dojcim, zaspime obe, neprekladam ju do postielky, ked je vnoci pri mne vyspime sa obe, budi sa tak 1-2x, aj to nie vzdy, tak aspon noc mame uz ako tak ok. Ale mali sme noci kedy som po xy krokoch nachodenych s malou v naruci za vecer, polozila z ruk, ale len co som privrela oci bola hore, tak som ju uspavala v polosede a spala tak.. Cez den v naruci zaspi, polozim ju, len odbehnut nieco urobit ci na wcko, po par minutkach je hore.. ak chcem aby spinkala mimo mojich ruk tak jedine kocik a vonku kocikovat.. ale ajto nie vzdy.. je proste kontaktna, chce byt somnou pri mne, na mne.. je to sialene narocne miestami.. verim ale ze sa to ustali a vyrastie z toho postupne.
Nema ti kto pomoct vystriedat ta? Manzel, niekto z rodiny, kamoska ? Aspon na chvilku hoci cez den, nech si oddychnes a pospis..
U nas obcas k veceru, ked je manzel doma, dam mu malu a ja si fakt idem lahnut a trosku pospat, aj 15 minut ci pol hodinka mi pomoze.. za ten cas spi mala manzelovi na rukach.
Drzim prsty nech sa nezblaznis a nech to cim skor odznie, nech spite aspon v noci plnohodnotne ❤️
@anonym_autor Nechcem strasit ale u nas to takto fungovalo asi prvy pol rok, boli sme s manzelom ako zombie 😮💨. Potom sa to ale zmenilo aspon tak, ze spal 3 hod. v kuse a potom sa zobudzal a uspaval na rukach
My sme sa s manzelom striedali, inak by sme od vycerpania umreli. Az ked mal 1,5 roka, tak zacal troska lepsie spavat a od cca. dvoch rokov nam prespi celu noc sam v izbicke a budi sa iba naozaj vinimocne, ked ho nieco preberie a ked ho ulozim spat a ukludnim, ze je vsetko OK, tak do sekundy spi dalej. Nikdy by som si nemyselala, ze z takeho zleho spaca bude takyto dobry 😁. Takze prajem vela sil a trplezlivosti ❤️.
Neviem ci ti poradim, mozno len povzbudim, ze nie si v tom sama..
Mame doma 8 tyzdnove babätko, sama spala sama v postielke dokopy mozno 5x, cez den spi na mne, v noci uz vdakabohu spi, ale vedla mna, uz sme si zvykli, lahneme, dojcim, zaspime obe, neprekladam ju do postielky, ked je vnoci pri mne vyspime sa obe, budi sa tak 1-2x, aj to nie vzdy, tak aspon noc mame uz ako tak ok. Ale mali sme noci kedy som po xy krokoch nachodenych s malou v naruci za vecer, polozila z ruk, ale len co som privrela oci bola hore, tak som ju uspavala v polosede a spala tak.. Cez den v naruci zaspi, polozim ju, len odbehnut nieco urobit ci na wcko, po par minutkach je hore.. ak chcem aby spinkala mimo mojich ruk tak jedine kocik a vonku kocikovat.. ale ajto nie vzdy.. je proste kontaktna, chce byt somnou pri mne, na mne.. je to sialene narocne miestami.. verim ale ze sa to ustali a vyrastie z toho postupne.
Nema ti kto pomoct vystriedat ta? Manzel, niekto z rodiny, kamoska ? Aspon na chvilku hoci cez den, nech si oddychnes a pospis..
U nas obcas k veceru, ked je manzel doma, dam mu malu a ja si fakt idem lahnut a trosku pospat, aj 15 minut ci pol hodinka mi pomoze.. za ten cas spi mala manzelovi na rukach.
Drzim prsty nech sa nezblaznis a nech to cim skor odznie, nech spite aspon v noci plnohodnotne ❤️
@kristie571 ďakujem veľmi pekne ❤️🙏🏻 občas sem príde svokra pomôcť, je ale už staršia, takže ju nechcem stále zaťažovať, aj keď je hrozne rada s malým a vždy pomôže. Ja som sa odsťahovala na druhú stranu SK za manželom, takže moja rodina nepripadá do úvahy 😞 manžel robí tri smeny, občas pomôže, ale skôr cez víkend, že si malého ráno vezme, aby som aspoň na chvíľu pospala po prebdenej noci 😞 extrémne je to náročné, "padám už na hubu", som z toho frustrovaná a nevládzem. Svokra príde cez deň niekedy k malému, pretože si potrebujem porobiť aj doma veci, manžel nestíha všetko robiť sám, aj keď je veľmi nápomocný v tomto náročnom období. A aj keď ma svokra posiela si ľahnúť, od únavy nedokážem ani len zaspať, mám v sebe v tom momente taký blok, strach zavrieť už len oči. Aj ten plač je vyčerpávajúci, s malým denne cvičíme, zahrievam bruško, nič nepomáha. Cítim sa ako zlá matka, že si nedokážem vlastné dieťa utisit, dopadajú na mňa strašne uzkosti 😞
@anonym_autor Nechcem strasit ale u nas to takto fungovalo asi prvy pol rok, boli sme s manzelom ako zombie 😮💨. Potom sa to ale zmenilo aspon tak, ze spal 3 hod. v kuse a potom sa zobudzal a uspaval na rukach
My sme sa s manzelom striedali, inak by sme od vycerpania umreli. Az ked mal 1,5 roka, tak zacal troska lepsie spavat a od cca. dvoch rokov nam prespi celu noc sam v izbicke a budi sa iba naozaj vinimocne, ked ho nieco preberie a ked ho ulozim spat a ukludnim, ze je vsetko OK, tak do sekundy spi dalej. Nikdy by som si nemyselala, ze z takeho zleho spaca bude takyto dobry 😁. Takze prajem vela sil a trplezlivosti ❤️.
@oceanahory ďakujem pekne 🙏🏻❤️ na jednu stranu by som toto obdobie zastavila a užívala si to malé klbko, na druhú stranu už by som to chcela mať za sebou, pretože nevládzem. Budem dúfať, že toto obdobie prejde čím skôr a nebude sa trápiť malý, ani ja 😞 snáď to bude aj u nás tak super a začne nám časom lepšie spinkať 🙏🏻
@oceanahory ďakujem pekne 🙏🏻❤️ na jednu stranu by som toto obdobie zastavila a užívala si to malé klbko, na druhú stranu už by som to chcela mať za sebou, pretože nevládzem. Budem dúfať, že toto obdobie prejde čím skôr a nebude sa trápiť malý, ani ja 😞 snáď to bude aj u nás tak super a začne nám časom lepšie spinkať 🙏🏻
@anonym_autor Uplne poznam tento pocit, na jednej strane krasne vonave babatko na druhej strane uz chces, aby aspon hovorilo, nech ti vie povedat, co mu vlastne je 😅. U mna bolo toto babatkovske obdobie to najtazsie, uprimne rodicovstvo si uzivam aktualne ovela viacej, ako prve dva roky...tie boli strasny zahul 😮💨.
@anonym_autor Uplne poznam tento pocit, na jednej strane krasne vonave babatko na druhej strane uz chces, aby aspon hovorilo, nech ti vie povedat, co mu vlastne je 😅. U mna bolo toto babatkovske obdobie to najtazsie, uprimne rodicovstvo si uzivam aktualne ovela viacej, ako prve dva roky...tie boli strasny zahul 😮💨.
@oceanahory to je presne ono, keby už aspoň dokázal rozprávať 🙏🏻 napapaný, prebalený, teplo ani zima nie je, na rukách je a aj tak plač, jak keby sme ho drali z kože 😟 vedela som, že to obdobie s bábätkom nebude jednoduché, ale že bude až takto náročné som nečakala. A to sme chceli s manželom ešte jedno, ale bojím sa, či by som to zvládla. Dosť ma toto obdobie traumatizuje a nebudem na neho rada spomínať, som chodiaca mŕtvola a prestávam sa tešiť z bežných veci.. tiež si neviem predstaviť prejsť tento kolobeh znovu 😞
Moja dcera,ked sa narodila zacala plakat a prestala,ked mala 2,5 roka..medzi tym si iba obcas trosku zdriemla a ako bonus..nechcela papat..teraz ma 35 rokov
Vsetko prejde. Pamatam si ako som mala dveru v rukach. Na fitlopte. A som zaspala. Vtedy som si povedala dost. Proste sa nedalo vydrzat.
Ako docteraz nechapem cim vsetkym som si so 4 detmi presla. Ci uz to (ne)spanie. Dojcenie. Neskor zubky....
a ked pocujem pojem dovoleka-toto bol masaker a nie dovolenka 🙈🤯
Vsetko prejde. Pamatam si ako som mala dveru v rukach. Na fitlopte. A som zaspala. Vtedy som si povedala dost. Proste sa nedalo vydrzat.
Ako docteraz nechapem cim vsetkym som si so 4 detmi presla. Ci uz to (ne)spanie. Dojcenie. Neskor zubky....
a ked pocujem pojem dovoleka-toto bol masaker a nie dovolenka 🙈🤯
@alenka2101
@maryetta ďakujem za utešujúce správy, baby 🙏🏻 viem, že je to len obdobie, ktoré raz prejde.. ale keď človek už skúša hocčo, len aby niečo aspoň na chvíľu zabralo.. človek je už z toho deficitu spánku zúfalý, chytám sa každej slamky. Najviac ma mrzí, že moje radosti sa premenili v plač a už som v kŕči pri každom zobudení môjho malého 😞
@alenka2101
@maryetta ďakujem za utešujúce správy, baby 🙏🏻 viem, že je to len obdobie, ktoré raz prejde.. ale keď človek už skúša hocčo, len aby niečo aspoň na chvíľu zabralo.. človek je už z toho deficitu spánku zúfalý, chytám sa každej slamky. Najviac ma mrzí, že moje radosti sa premenili v plač a už som v kŕči pri každom zobudení môjho malého 😞
@anonym_autor presne to poznam ☹
@oceanahory to je presne ono, keby už aspoň dokázal rozprávať 🙏🏻 napapaný, prebalený, teplo ani zima nie je, na rukách je a aj tak plač, jak keby sme ho drali z kože 😟 vedela som, že to obdobie s bábätkom nebude jednoduché, ale že bude až takto náročné som nečakala. A to sme chceli s manželom ešte jedno, ale bojím sa, či by som to zvládla. Dosť ma toto obdobie traumatizuje a nebudem na neho rada spomínať, som chodiaca mŕtvola a prestávam sa tešiť z bežných veci.. tiež si neviem predstaviť prejsť tento kolobeh znovu 😞
@anonym_autor Joj uplne poznam tvoje pocity, neboj ono to naozaj raz skonci a bude ovela lepsie ❤️.
@anonym_autor kocik? Satka...nosic? Nas prvy mal problem so spanim, tiez som nevedela preco...mozno citliva nervova sustava... co aso fakt ma a tazko zaspava stale uz ako 14rocny.... ...mozno tichy reflux.? Ale v nosici mi stale zaspal, vela bol noseny.
Nervova sustava sa deti vyvyja a mali sme neskor aj take, xe sa v noci zobudil a ide sa hrat 😁🤦♀️
Velmi dobre ta chapem, moj prvorodeny syn nespal prvych 5 mesiacov, teda pardon, prve 2 tyzdne spal a potom zacal kolotoc nespania cez den a v noci....cez den spal 30 min a potom hore - ak spal dlhsie ako 30 min, tak som oslavovala 🙈, v noci 30x hore..ja som po 2m padala na hubu od unavy, zaspavala som po stojacky (vtedy som si povedala, ze druhe dieta nechcem v zivote).
Po 5m nespania som si zaplatila 2 tyzdnove spankove poradenstvo. Po nom syncek cez den sa naucil dlhsie spat a v noci sa budit 3 krat a ja som sa konecne trochu vyspala. V 8m mi prvykrat prespal celu noc, to aj zacal sam spat v izbe, neuspavala som a odvtedy sme boli konecne s muzom vyspaty - teraz ma 5,5r stale spi sam v izbe aj zaspinkava. Po 3r som zabudla na prebdene noci a som si povedala, ze chcem druhe dieta. Dcerka ma teraz cerstvo 2r, ale ona je od malicka lepsi spac. V 5m som ju naucila samu zaspavat a od 10m mi prespava cele noci.

Pevne zavinutie tiez? Biely šum?