icon

Ako dlho trvá regresia u 8- až 10-mesačných detí?

kajus2227
8. nov 2025

Ahojte baby, ako dlho Vam trvala tato regresia ? V noci uz placem doslova, nekonecny kolotoc, cez den spi 3-3,5 hodiny, v noci uz 4 tyzdne vkuse 1,5 hodiny hore.... na 2 spanky nie je pripraveny ledva ho drzim na 3 hore po takej noci, vstane o 7, ide spat 20-20.30, 1-2.30 v noci hore alebo 2-3.30, co mam zmenit, 2 spanky mi urcite neda este, skusala som, bol 2 krat v noci hore a este aj vstal pred 7, skusala som uz dokonca dat mu len 2,5 hodiny cez den aj tak hodinu v noci hore, citala som 1-4 tyzdne ale 4 tyzdne presli a stale nic.... nebudem hovorit, ze cely den mrnka, place a ledva caka na spanok, skusala som dokonca aj 4 hodiny cez den aby nebol preunaveny, to uz bol 2 hodiny v noci hore a 6.30 vyspaty..... mam dalsie 2 deti a uz som naozaj na nevydrzanie

Strana
z3
anonym_cd3ae2
8. nov 2025

@kajus2227 mam teraz babo v rovnakom veku a tiez ma regresiu.
Hlavne sa nefixuj na to ze “ma mat 2 spanky alebo 3 spanky”. Tento prechod je o tom ze moze mat kludne jeden den 3 spanky a dalsi den 2 spanky. Nie ze presne od pondelka prechadza na 2 spanky a vybavene. Sleduj dieta ked si zacne suchat oci a zivat v tom momente je cas ist hned spat. Prve bdele okno byva zvycajne to najkratsie (u nas napr len 2 hodiny).
Odporucila by som nesledovat cas ale sledovat dieta. Ak sa ti v noci zobudi pravdepodobne potrebuje cez den este jeden spanok (kludne aj na 15 minut).

kitycat
8. nov 2025

A ty si jednorodic? Tie dve snad moze aj muz trocha obriadit a to najmladsie si bude prechadzat roznymi fazami, trebars aj nocnym bdenim... ak sa budi tak hlavne nesvietit, vsetko po tme, lezat spolu...6:30 budicek je uplny standard, byva aj horsie 😀

beata_k
8. nov 2025

@kajus2227 Je preunaveny. 8 mesacne ti chodi spat 20:30? Trochu neskoro.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@kajus2227 mam teraz babo v rovnakom veku a tiez ma regresiu.
Hlavne sa nefixuj na to ze “ma mat 2 spanky alebo 3 spanky”. Tento prechod je o tom ze moze mat kludne jeden den 3 spanky a dalsi den 2 spanky. Nie ze presne od pondelka prechadza na 2 spanky a vybavene. Sleduj dieta ked si zacne suchat oci a zivat v tom momente je cas ist hned spat. Prve bdele okno byva zvycajne to najkratsie (u nas napr len 2 hodiny).
Odporucila by som nesledovat cas ale sledovat dieta. Ak sa ti v noci zobudi pravdepodobne potrebuje cez den este jeden spanok (kludne aj na 15 minut).

@anonym_cd3ae2 neviem vobec v com mozem robit chybu, napriklad presne vstane o 7, uz o 9 zaspi taha 1,5 hodiny radsej sa ho ani nedotykam aj ked si stale myslim ze je to vela, lebo potom zase od 10.30 ide spat o 13 zase spi do 14.30 hodinu a pol a o 17 polhodina..... samozrejme medzi tym mrnci vkuse unaveny ale ani raz ho nebudim budi sa sam aj rano aj cez den, pride noc po takomto dni, zaspi v pohode a bum v noci hodina alebo hodina a pol hore... ja si myslim ze 3,5 hodiny je hore lebo stale ked mu scitam denny a nocny a odratam to bdenie v noci mi vyjde sic3t 13,5, cize akoby ked cez den prespi 3,5 hodiny tak spi v noci 10, cize ked chcem od neho aby spal 20-7 je to nerealne lebo po 3,5 hodinovom dennom spanku mi vyspi 10 v noci cize logicky je hodinu hore, lenze vecer mrnci ze chce ist spat neda sa ho udrzat a neviem mu ani za Boh skratit ten denny len na 3 hodiny aby spal v noci aspon 10,5 od 20.30-7 ani za nic a nim neviem prezit den, on strasne place aj na rukach uz unaveny ked sa ho snazim udrzat na 3 hodinach, zaroven 3,5 zla noc, podla mna je problem v dni, ze tam vela spi, ale ako ho udrzat cely den na menej spanku ked tolko place, este plus 2 deti, uz tie sa ma pytaju co tolko place a do toho uz ja na prasky unavena po takej noci

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@beata_k od 7 je vela 20.30 ked spi 3,5 hodiny cez den ? Nerealne ho uspat o 20.... ved uz v 5 mesiaci spaval 3,5 cez den vstaval o 7 a zaspaval o 20, alw 8 mesacne uz na 3,5 hodinach vydrzi presne o tu polhodinu dlhsie... mi vychadza

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@beata_k dnes vstal o 7, spal 3,5 hodiny cez den, ukladala som ho 20.15 ze sak 20.30 zaspi a prd, zaspal o 21

beata_k
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_cd3ae2 neviem vobec v com mozem robit chybu, napriklad presne vstane o 7, uz o 9 zaspi taha 1,5 hodiny radsej sa ho ani nedotykam aj ked si stale myslim ze je to vela, lebo potom zase od 10.30 ide spat o 13 zase spi do 14.30 hodinu a pol a o 17 polhodina..... samozrejme medzi tym mrnci vkuse unaveny ale ani raz ho nebudim budi sa sam aj rano aj cez den, pride noc po takomto dni, zaspi v pohode a bum v noci hodina alebo hodina a pol hore... ja si myslim ze 3,5 hodiny je hore lebo stale ked mu scitam denny a nocny a odratam to bdenie v noci mi vyjde sic3t 13,5, cize akoby ked cez den prespi 3,5 hodiny tak spi v noci 10, cize ked chcem od neho aby spal 20-7 je to nerealne lebo po 3,5 hodinovom dennom spanku mi vyspi 10 v noci cize logicky je hodinu hore, lenze vecer mrnci ze chce ist spat neda sa ho udrzat a neviem mu ani za Boh skratit ten denny len na 3 hodiny aby spal v noci aspon 10,5 od 20.30-7 ani za nic a nim neviem prezit den, on strasne place aj na rukach uz unaveny ked sa ho snazim udrzat na 3 hodinach, zaroven 3,5 zla noc, podla mna je problem v dni, ze tam vela spi, ale ako ho udrzat cely den na menej spanku ked tolko place, este plus 2 deti, uz tie sa ma pytaju co tolko place a do toho uz ja na prasky unavena po takej noci

@kajus2227 Ved sama pises, ze ti dieta reve od unavy. Aku inu radu chces?

anonym_cd3ae2
8. nov 2025
@kajus2227

@kajus2227 nepociiiitaj!!! Opakujem ..sleduj dieta.
Dieta nie je tabulka. Za to ze malo v kalendari 25.10 ze ma 8 mesiacov tak to neznamena ze hned musi splnat to co povie tabulka pre 8 mesacne deti.
Nechaj ho zajtra tak, sleduj kolko ma ktory spanok, sleduj kedy mu trva dlho zaspat a je uplakany a preunaveny, a kedy vyzera este culy ze este spat nechce.
A suhlasim s komentom vyssie ze 20:30 vecierka je neskoro. To ze nezaspi neznamena ze spat nechce. Chce ale uz je velmi prestimulovany.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@kitycat

A ty si jednorodic? Tie dve snad moze aj muz trocha obriadit a to najmladsie si bude prechadzat roznymi fazami, trebars aj nocnym bdenim... ak sa budi tak hlavne nesvietit, vsetko po tme, lezat spolu...6:30 budicek je uplny standard, byva aj horsie 😀

@kitycat nie som, ale muz pracuje.... 3/4 dna, chodi klasicky po 17 domov, cize tu 3/4 dna som jednorodic a vecer uz nie je co robit, okupe starsie, da im jest ale co zvysok dna ako aj vikend, aj tento vikend robi 9-19 a starsie su doma, maly stale na mne, za mnou a mrnci.... ledva idem do kuchynu uz hysteria, toto ako prezit ked je muz v robote.... treba im navarit, treba ich obsluzit a ja sa od maleho bez hysaku pohnut neviem skoro vzdy na rukach cele bdenie a dalsie 2 deti len cakaju kedy pojde spat lebo sak ako sa im venovat, len ho polozim a place, necham ho spat kolko chce nebudim ho aj tak place....

beata_k
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@kajus2227 nepociiiitaj!!! Opakujem ..sleduj dieta.
Dieta nie je tabulka. Za to ze malo v kalendari 25.10 ze ma 8 mesiacov tak to neznamena ze hned musi splnat to co povie tabulka pre 8 mesacne deti.
Nechaj ho zajtra tak, sleduj kolko ma ktory spanok, sleduj kedy mu trva dlho zaspat a je uplakany a preunaveny, a kedy vyzera este culy ze este spat nechce.
A suhlasim s komentom vyssie ze 20:30 vecierka je neskoro. To ze nezaspi neznamena ze spat nechce. Chce ale uz je velmi prestimulovany.

@anonym_cd3ae2 Presne tak. Pocitat presne na minuty a drzat unavene dieta hore...lebo musi mat 3 hodinove okno a hotovo. Ja nevetim, ze ta zena ma 3 deti.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@kajus2227 Ved sama pises, ze ti dieta reve od unavy. Aku inu radu chces?

@beata_k a co mam robit ak som ho skusala ulozit aj o tej 20 ze sak je preunaveny a v noci namiesto 1,5 hodiny bdel 2 hodiny ..... ? Ci kedy ho ulozit uz o 19 ? Ved az o 18 vstava z 3 spanku, dotrz preunaveny nebol z takehoto rezimu a to bol mladsi a zrazu by bol preunaveny ? Fungoval od 5 mesiaca na tomto rezime.... a nebol problem, prisiel 8 mesiac a zrazu bdie v noci ci mu skratim denny spanok, ci mu posuniem vecierku, ved som to skusala ho ulozit a zaspal o 20, bol hore 2 krat a 1 krat 2 hodiny v noci

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@anonym_cd3ae2 Presne tak. Pocitat presne na minuty a drzat unavene dieta hore...lebo musi mat 3 hodinove okno a hotovo. Ja nevetim, ze ta zena ma 3 deti.

@beata_k tak ver..... kazde bolo ine, prve spalo bez rezimu totalne ziadne 3,2,1 spanok a bolo spokojne od narodenia, ci spala 2 ci 5 cez den, ci mala 10 alebo 8 hodinovu no, som nepoznala pojem regresia, druha ked nespala presne na minutu som ju davala dokopy mesiac, vyzadovala si rezim ale totalny, nebdela v noci, ani neplakala cele dni a treti preistotu uplne iny ani rezim, ani nerezim, zrazu pride zmena, znizenie potreby spanku a hotovo na mesiac kym sa da dokopy noc

beata_k
8. nov 2025
@kajus2227

@beata_k a co mam robit ak som ho skusala ulozit aj o tej 20 ze sak je preunaveny a v noci namiesto 1,5 hodiny bdel 2 hodiny ..... ? Ci kedy ho ulozit uz o 19 ? Ved az o 18 vstava z 3 spanku, dotrz preunaveny nebol z takehoto rezimu a to bol mladsi a zrazu by bol preunaveny ? Fungoval od 5 mesiaca na tomto rezime.... a nebol problem, prisiel 8 mesiac a zrazu bdie v noci ci mu skratim denny spanok, ci mu posuniem vecierku, ved som to skusala ho ulozit a zaspal o 20, bol hore 2 krat a 1 krat 2 hodiny v noci

@kajus2227 Ak doteraz unaveny nebol, neznamena, ze taraz neexist aby bol. V 5 mesiacoch ti asi nikam neliezol, nez v 8 mesiachod. Pomyslela si aj na to, ze je unaveny lebo sa viac hybe?

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@kajus2227 Ak doteraz unaveny nebol, neznamena, ze taraz neexist aby bol. V 5 mesiacoch ti asi nikam neliezol, nez v 8 mesiachod. Pomyslela si aj na to, ze je unaveny lebo sa viac hybe?

@beata_k oki zajtra ho ulozim o 20.... opat pred tyzdnom som to skusila a uz lozil aj sedel, tak to skusim znova a napisem ci som bola 1-2 hodiny v noci hore 😊

anonym_cd3ae2
8. nov 2025
@kajus2227

@kajus2227 prosim ta uz prestan a tymi cislami a hodinami 😀
Vstane ti o 7? O 9 ho naloz do kocika, zvysne dve deti aspon nemusia cakat kedy zaspi a ste na cerstvom vzduchu. Ked sa zobudi chod domov. Odsleduj si cca 2 hodiny a potom POZORUJ dieta ci sa este aktivne hra, ci sa smeje, ci len tak nelezi, nejavi zaujem, ci nezacina mrncat….v tom momente ho ber spat. (Idealne este nakrmit pred spankom tak na ukludnenie). A nechaj ho znovu spat. Ked sa zobudi znovu pozoruj dieta cca po 2 hodinach a daj ho spat kludne aj na 15 minut.
Ved napis sem aj zajtra aky mal rezim a ake mal spanky.

beata_k
8. nov 2025
@kajus2227

@beata_k oki zajtra ho ulozim o 20.... opat pred tyzdnom som to skusila a uz lozil aj sedel, tak to skusim znova a napisem ci som bola 1-2 hodiny v noci hore 😊

@kajus2227 Len ho sleduj. Ono ti da vediet. Moje ked boli preunavene, tak to trvalo par dni kym sa upokojili. Drzim prst 🙂

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

Vstane ti o 7? O 9 ho naloz do kocika, zvysne dve deti aspon nemusia cakat kedy zaspi a ste na cerstvom vzduchu. Ked sa zobudi chod domov. Odsleduj si cca 2 hodiny a potom POZORUJ dieta ci sa este aktivne hra, ci sa smeje, ci len tak nelezi, nejavi zaujem, ci nezacina mrncat….v tom momente ho ber spat. (Idealne este nakrmit pred spankom tak na ukludnenie). A nechaj ho znovu spat. Ked sa zobudi znovu pozoruj dieta cca po 2 hodinach a daj ho spat kludne aj na 15 minut.

@anonym_cd3ae2 nemusim ani sledovat to je ten vtip ze len vstane a uz mravci hned.... po prvom, po druhom, po tretom, rano .... stale je nespokojny, zuby nejdu, 4 mu vysli pred 2 tyzdnami

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@anonym_cd3ae2 a zial Bohu, ale je to tak prave moje posledne kocikove neni a uz vobec nie mojich 2 urecnenych krasaviciach, takze v kociku mi viac ako polhodinu nespi, vyjdem po schodoch a uz sucha oci takze chodime len pocas bdenia von

anonym_cd3ae2
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_cd3ae2 nemusim ani sledovat to je ten vtip ze len vstane a uz mravci hned.... po prvom, po druhom, po tretom, rano .... stale je nespokojny, zuby nejdu, 4 mu vysli pred 2 tyzdnami

@kajus2227 proste teraz je blbe obdobie, regresia, separacka, milion veci v mozgu sa vyvija, moj sa teraz nonstop dava na 4, uz skoro spi a zacne sa pohojdavat na kolenach takze uplne chapem tu zufalost 😀

beata_k
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_cd3ae2 a zial Bohu, ale je to tak prave moje posledne kocikove neni a uz vobec nie mojich 2 urecnenych krasaviciach, takze v kociku mi viac ako polhodinu nespi, vyjdem po schodoch a uz sucha oci takze chodime len pocas bdenia von

@kajus2227 Kup si nosic, ak nie je kocikove.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@anonym_cd3ae2 a potom mam dalsi super priklad dnesny den, ako si pisala prisaham neviem na co, isiel spat len co zival a suchal oci proste si isiel spat, kedy chcel, spal kolko len chcel, mravcal mi cely den do 3 spanku prisiel vecer a prask zrazu ked uz aj zivol a suchal oci hodinu sa brblal v postielke od 20 do 21 zrazu nebol unaveny a kukal na mna a smial sa....

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@kajus2227 proste teraz je blbe obdobie, regresia, separacka, milion veci v mozgu sa vyvija, moj sa teraz nonstop dava na 4, uz skoro spi a zacne sa pohojdavat na kolenach takze uplne chapem tu zufalost 😀

@anonym_cd3ae2 zufaly by clovek nebol keby dalsie 2 deti nemal, ktore uz ledva cakaju kedy sa mama normalne vyspi, s ktorou jednou sa treba ucit a premravci cele ucenie s nou (samozrejme ked chlap nie je doma) lebo sak nemozem cakat do 19 na ucenie kym pride (robi na smeny) a 4 tyzdne uz je vela aj na dievcata, uz si robia zle aj medzi sebou, upriamuju pozornost a ja neviem ako to ukoncit uz

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@kajus2227 Kup si nosic, ak nie je kocikove.

@beata_k aj to sme skusali veru ..... odtahuje sa chce pozerat a uz vobec nie spat, puci sa, kuka na mna ze co sa hybat nevie, cize jedine kocik ppcas bdenia a chrumka do ruky

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@anonym_cd3ae2 ja nechapem proste 1 vec, ze ked ho clovek ulozi rano dobreze nie uz po hodine a pol a necham ho spat kolko len chce, vstane s usmevom a po 15 minutach mravci a mravci kym nejde spat, papa dobre, kaká dobre, jedovaty je len ked sa sestry natahuju este aj to mu vadi hluk, potom zas nie su doma, tak chodi za mnou a mrnci z nudy, idem von tak hodinu a pol popri hlavnej ceste lebo len to ho bavi auta pozerat prideme domov naje sa ide zase spat kolko len chce zase s usmevom a zase mrnci po chvili a ona taky umrncany neni od povahy nebol taky nikdy

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@anonym_cd3ae2 jedno je ale pravda s tymi cislami dost sledujem lepsispanokbabatiek tie rezimy ktore su tam navrhnute od druhej dcerky (ale tej to vyhovovalo), takze zhruba pozeram bdenia, vecierku ale pocas regresie 0 bodov

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@beata_k zabudla som aj ked som asi dost trvdohlava ale lozi od 6 mesiaca .... problem zacal v 8 mesiaci 😏

anonym_cd3ae2
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_cd3ae2 ja nechapem proste 1 vec, ze ked ho clovek ulozi rano dobreze nie uz po hodine a pol a necham ho spat kolko len chce, vstane s usmevom a po 15 minutach mravci a mravci kym nejde spat, papa dobre, kaká dobre, jedovaty je len ked sa sestry natahuju este aj to mu vadi hluk, potom zas nie su doma, tak chodi za mnou a mrnci z nudy, idem von tak hodinu a pol popri hlavnej ceste lebo len to ho bavi auta pozerat prideme domov naje sa ide zase spat kolko len chce zase s usmevom a zase mrnci po chvili a ona taky umrncany neni od povahy nebol taky nikdy

@kajus2227 to nie je z nudy to je presne separacka, potrebuje ta mat blizko, ideal na rukach nosit a ukazovat vseeeetko zaujimave (aj ked je to nerealne samozrejme).
Tiez mam nacitany lepsispanokbabatiek ale presne v tomto obdobi uz je medzi detmi vidiet ten rozdiel ze niektore prodte potrebuje viac a ine menej. Ze uz to brat len velmi orientacne a radsej s nadhladom.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@beata_k

@beata_k a uz uplne posledna otazka nech uz som uplne za nemoznu, je mi to jedno, vcerajsi den, kedze vsetky dni su hore nohami pricom noci identicke, vcera som ho tiez bez budenia nechala robit ako uzna za vhodne, takze preistotu doobeda polhodina, potom vydrzal dlhsie jak po dlhom spanku, potom si dal 3 hodiny opat bez dotknutia sak nech spi, noc klasika hore o tom istom case no a dnes nalada horor nie a nie sa dospat, co som mala robit vcera moja otazka...... lebo tie 3 hodiny spat 12-15 do 18.30 ani za Boh ho uspat na treti, tak som to vzdala siel spat o 20, nalada horor, ale preco sa ma nepytaj .... robila som to co chcel, od tej 15 ani o 17 ani o 18 ani o 19 nevedel zaspat, davala som ho presne preistotu kvoli preunave az o 20 zaspal po 5 hodinach .....

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@kajus2227 to nie je z nudy to je presne separacka, potrebuje ta mat blizko, ideal na rukach nosit a ukazovat vseeeetko zaujimave (aj ked je to nerealne samozrejme).
Tiez mam nacitany lepsispanokbabatiek ale presne v tomto obdobi uz je medzi detmi vidiet ten rozdiel ze niektore prodte potrebuje viac a ine menej. Ze uz to brat len velmi orientacne a radsej s nadhladom.

@anonym_cd3ae2 zacinam mat pocit ze ten lepsi spanok babatiek pomaha max pri 2 detoch ale mat presne rezim a dodrziavat tie poziadavky ake tam pisu pri 3 detoch by museli tie 2 sa asi odstahovat a nefungovat s nimi vobec, lebo je to nerealne a takto pocas regresie uz uplne.... najviac ma dojalo ze zuby vedia vraj pokazit len 3 noci a zvysok je zly rezim tak to by mali povedat mojej druhej dcerke ktorej sli zuby 2 mesiace po styroch, ze mala mat pokazene len 3 dni a 3 noci kvoli zubom.....

anonym_a39053
8. nov 2025
@beata_k

@beata_k mám 8 mesacne a je úplne v pohode s večierkou 20:30. V noci neprerušene 10 hodín spánku a cez deň 3h spánku. Večierka sa odvíja od toho kedy dieťa ráno vstalo to je prvá vec a druhá aké dlhé má bdelé okná.

Strana
z3