icon

Ako dlho trvá regresia u 8- až 10-mesačných detí?

kajus2227
8. nov 2025

Ahojte baby, ako dlho Vam trvala tato regresia ? V noci uz placem doslova, nekonecny kolotoc, cez den spi 3-3,5 hodiny, v noci uz 4 tyzdne vkuse 1,5 hodiny hore.... na 2 spanky nie je pripraveny ledva ho drzim na 3 hore po takej noci, vstane o 7, ide spat 20-20.30, 1-2.30 v noci hore alebo 2-3.30, co mam zmenit, 2 spanky mi urcite neda este, skusala som, bol 2 krat v noci hore a este aj vstal pred 7, skusala som uz dokonca dat mu len 2,5 hodiny cez den aj tak hodinu v noci hore, citala som 1-4 tyzdne ale 4 tyzdne presli a stale nic.... nebudem hovorit, ze cely den mrnka, place a ledva caka na spanok, skusala som dokonca aj 4 hodiny cez den aby nebol preunaveny, to uz bol 2 hodiny v noci hore a 6.30 vyspaty..... mam dalsie 2 deti a uz som naozaj na nevydrzanie

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_cd3ae2

@kajus2227 to nie je z nudy to je presne separacka, potrebuje ta mat blizko, ideal na rukach nosit a ukazovat vseeeetko zaujimave (aj ked je to nerealne samozrejme).
Tiez mam nacitany lepsispanokbabatiek ale presne v tomto obdobi uz je medzi detmi vidiet ten rozdiel ze niektore prodte potrebuje viac a ine menej. Ze uz to brat len velmi orientacne a radsej s nadhladom.

@anonym_cd3ae2 a presne toto nosenie, a odnaucenie od zlej spankovej hygieny, by bud cakali v izbe hodinu kym by zaspal bez pomoci alebo by nespal vobec a ja by si ku nim nesadla od rana do vecera, alebo ze naplni potreny separacnej uzkosti a trpezlivo a dosytosti ho nosit a byt mu nablizku, super a 2 dcery dalsie mi asi umru od hladu, od nedostatocnej hygieny a 0 pozornosti ..... lebo len 1 kupanie ked ma muz nocnu alebo sprchovanie je cele prerevane....

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@beata_k mám 8 mesacne a je úplne v pohode s večierkou 20:30. V noci neprerušene 10 hodín spánku a cez deň 3h spánku. Večierka sa odvíja od toho kedy dieťa ráno vstalo to je prvá vec a druhá aké dlhé má bdelé okná.

@anonym_a39053 ved presne toto aj ja hovorim nemozem cakat ze ked vstane 7 ze zaspi o 19.30 ... ked medzitym spi 3,5 .... ja nemam pocit ze je preunaveny skor presne naopak ako pises ze potrebuje padnut na tie 3 hodinu a spat 10-10,5 v noci ale ani za Boh neviem prezit den na 3 hodinach to je na nevydrzanie ale kym to nespravim to bude kolotoc lebo on dobieha to bdenie v noci ....

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@beata_k mám 8 mesacne a je úplne v pohode s večierkou 20:30. V noci neprerušene 10 hodín spánku a cez deň 3h spánku. Večierka sa odvíja od toho kedy dieťa ráno vstalo to je prvá vec a druhá aké dlhé má bdelé okná.

@anonym_a39053 a samozrejme naopak potom ako dobieha bdenie v noci, tak logicky dobieha nocne spanie cez den, ako to pretat, uz som tak na tom psychicky ze mu to budem sekat asi po 5 minutach pomaly na 3 hodiny ked to nie je mozne za 1 den

anonym_a39053
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_cd3ae2 ja nechapem proste 1 vec, ze ked ho clovek ulozi rano dobreze nie uz po hodine a pol a necham ho spat kolko len chce, vstane s usmevom a po 15 minutach mravci a mravci kym nejde spat, papa dobre, kaká dobre, jedovaty je len ked sa sestry natahuju este aj to mu vadi hluk, potom zas nie su doma, tak chodi za mnou a mrnci z nudy, idem von tak hodinu a pol popri hlavnej ceste lebo len to ho bavi auta pozerat prideme domov naje sa ide zase spat kolko len chce zase s usmevom a zase mrnci po chvili a ona taky umrncany neni od povahy nebol taky nikdy

@kajus2227 chyba. Prvý spánok nechať spať koľko chce chyba. Od prvého spanku dňa sa odvíja často noc. Prvý spánok Max hodina spánku. Druhy obedny spánok je nosný čiže kľudne 1,5 h a posledný spánok 30 min a dosť. Mám dieťa vo vašom veku. Prespí mi celú noc bez zobudenia , Max ma zobudí na dudku a aj tu si nájde a dá sama. Nechať spať dieťa cez deň koľko chce , Budiš. Ale nesťažujte sa potom na noci.
Ak má , čo pravdepodobne má - nové míľniky , separacka, vývoj, zuby .. to nepomôže NIČ. VYDRŽAŤ a zatiahnuť otca babku susedu len aby ste sa vy nezbláznili.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@kajus2227 chyba. Prvý spánok nechať spať koľko chce chyba. Od prvého spanku dňa sa odvíja často noc. Prvý spánok Max hodina spánku. Druhy obedny spánok je nosný čiže kľudne 1,5 h a posledný spánok 30 min a dosť. Mám dieťa vo vašom veku. Prespí mi celú noc bez zobudenia , Max ma zobudí na dudku a aj tu si nájde a dá sama. Nechať spať dieťa cez deň koľko chce , Budiš. Ale nesťažujte sa potom na noci.
Ak má , čo pravdepodobne má - nové míľniky , separacka, vývoj, zuby .. to nepomôže NIČ. VYDRŽAŤ a zatiahnuť otca babku susedu len aby ste sa vy nezbláznili.

@anonym_a39053 ano toto sa snazim docielit, presne toto co pises, jediny rozdiel mame ze prvy nespi len hodinu a pol, potom zase hodina a pol a polhodina, ten prvy spanok mam obrovsky problem, uz po 2 hodinach odkvecne, zobudim ho po hodine horor.... po 2 hodinach odkvecne, zase by tahal viac ako hodinu a pol zase budit no a zacne tragedia to sa do vecera neda vydrzat a neviem mu to zosekat ten prvy na hodinu ani keby co bolo

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@anonym_a39053 a presne nechat spat kolko chce cez den, nikam nevedie ja to robim ked som zrela na prasky z mravcania ako trz ale to nevedie nikam akurat tak este k horsej noci, netreba popusit jednoducho mam ho odsledovaneho sucet 13,5, chcem docielit 3 a 10,5 v noci vtedy spi dobre v noci, akonahle dam 3,5 v noci hodina hore.... ale ako som pisala ani za toho ho neviem udrzat na 3 hodinach, polhodina rozdiel a vsetko hore nohami

anonym_a39053
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_a39053 ano toto sa snazim docielit, presne toto co pises, jediny rozdiel mame ze prvy nespi len hodinu a pol, potom zase hodina a pol a polhodina, ten prvy spanok mam obrovsky problem, uz po 2 hodinach odkvecne, zobudim ho po hodine horor.... po 2 hodinach odkvecne, zase by tahal viac ako hodinu a pol zase budit no a zacne tragedia to sa do vecera neda vydrzat a neviem mu to zosekat ten prvy na hodinu ani keby co bolo

@kajus2227 ale je prirodzené že ráno je bdele okno kratšie ako poobede a na večer. Kľudne ho dať spať ráno pri prvej známke únavy a prísť po 50 minútach a zobudiť ho. Aj ja moju budím. Tá by spala aj 3 hodiny to by bolo potom ....
Samozrejme sa to nenapravi za 2 dni. Treba vydržať.

anonym_a39053
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_a39053 a presne nechat spat kolko chce cez den, nikam nevedie ja to robim ked som zrela na prasky z mravcania ako trz ale to nevedie nikam akurat tak este k horsej noci, netreba popusit jednoducho mam ho odsledovaneho sucet 13,5, chcem docielit 3 a 10,5 v noci vtedy spi dobre v noci, akonahle dam 3,5 v noci hodina hore.... ale ako som pisala ani za toho ho neviem udrzat na 3 hodinach, polhodina rozdiel a vsetko hore nohami

@kajus2227 je toho moc na nich nebojte sa aj môj cez deň je nervózna mrnci už neviem či mám tancovať ukulele a ako ju zabaviť. Tiež sa predychujem cez deň nebojte sa len ja ju mám jednu a otec je dosť aktívny tak žijem vďaka tomu.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@kajus2227 ale je prirodzené že ráno je bdele okno kratšie ako poobede a na večer. Kľudne ho dať spať ráno pri prvej známke únavy a prísť po 50 minútach a zobudiť ho. Aj ja moju budím. Tá by spala aj 3 hodiny to by bolo potom ....
Samozrejme sa to nenapravi za 2 dni. Treba vydržať.

@anonym_a39053 oki takze skusila som tak 7 budik, 9 spanok o 10 budik, na nevydrzanie len do 12 uz zase odkvecol a zase sa nebudi sam, spal by do 14, zase ho zobudim ho a zacne peklo place a place a place a toto neviem co s tyn

majus2323
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_a39053 oki takze skusila som tak 7 budik, 9 spanok o 10 budik, na nevydrzanie len do 12 uz zase odkvecol a zase sa nebudi sam, spal by do 14, zase ho zobudim ho a zacne peklo place a place a place a toto neviem co s tyn

@kajus2227 a plače aj keď spí koľko chce on ?

kajus2227
autor
8. nov 2025
@majus2323

@kajus2227 a plače aj keď spí koľko chce on ?

@majus2323 vtipne je ze ano, lebo ked mu dam den ze spinkaj kolko chces pride hororova noc a na druhy den by spal este viac, potom este horsia moc az sme z 3 hodin boli na 5 cez den, takze naspat som zosekala na 3,5 no ale na tie ani za nic a tam je podla mna problem.... on potrebuje len 3 aby prespal noc bez bdenia

anonym_a39053
8. nov 2025
@kajus2227

@majus2323 vtipne je ze ano, lebo ked mu dam den ze spinkaj kolko chces pride hororova noc a na druhy den by spal este viac, potom este horsia moc az sme z 3 hodin boli na 5 cez den, takze naspat som zosekala na 3,5 no ale na tie ani za nic a tam je podla mna problem.... on potrebuje len 3 aby prespal noc bez bdenia

@kajus2227 tak máte jedno či plače alebo plače. Vydržte týždeň a dodrzujte režim. Mne hovoria a čo aký režim nech ide spať kedy chce a nech spi koľko chce a bla bla bla....vďaka mne sme tam kde sme.

anonym_87e77f
8. nov 2025
@kajus2227

@kajus2227 treba menej čítať takéto rôzne profily a radšej sa venovať deťom. Poznám známu platila si 2 spankove poradkyne vysolila 200€ a nič jej nepomohli ani jedna. Jej dieťa je proste take že tu noc neprespí. To moje tiež 2 dní identický spanok a jednu noc prespí len so zobudenim na mlieko a deň predtým je hore každý hodinu. Sú to deti a nie roboti.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@kajus2227 je toho moc na nich nebojte sa aj môj cez deň je nervózna mrnci už neviem či mám tancovať ukulele a ako ju zabaviť. Tiež sa predychujem cez deň nebojte sa len ja ju mám jednu a otec je dosť aktívny tak žijem vďaka tomu.

@anonym_a39053 tak a posledna otazka ako docielite tie 3 hodiny, lebo moj sice spi 9,5-10 v noci ale hodina medzi tym hore cize prerusene, rano vstaneme o 7, odkvecne o 9, o 10 budik, o 12 uz KO totalne uz na rukach place, odkecne, 13 30 zase budit lebo by spal 2 hodiny a zacne peklo..... uz ozaj tam sa zide natiahnut mu bdenie aspon 2,5 hodiny to uz mrnci od zaciatku ledva zijeme uz do 16 a uz je daleko do vecera a uz neviem co dam mu polhodinu do 16.30 a co dalej do vecera velmi daleko proste nevie drzat vobec na tej hodine rano a ked mu ju neskratim podla mna tu hodinu a pol, bude spat do 10 mesiaca zle.... lebo je to vela

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@anonym_a39053 skusala som uz aj skor ulozit vecer aby sa mu ta noc natiahla ze aj ked bude hore aby mal tych 10,5 hodiny aby mi lahsie vydrzal rano na tej hodine prd, o to bol viac hore v noci

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@kajus2227 tak máte jedno či plače alebo plače. Vydržte týždeň a dodrzujte režim. Mne hovoria a čo aký režim nech ide spať kedy chce a nech spi koľko chce a bla bla bla....vďaka mne sme tam kde sme.

@anonym_a39053 ved toto ale aj ja od kedy mam druhu dcerku sak to bez rezimu nejde uz pri 2 detoch nieto pri 3..... ved ja nemozem fungovat halabala, su ternimy, treba fungovat mimo domu zariadenia skola skolka.... on si nemoze spat rano do 8, alebo chodit spat o 22 ked sestry uz spia.... ja uz mu capnem spinkaj kolko chces hovorim ked uz som na praskoch ze ten rezim sa akosi totalne zosype a nevie vydrzat absolutne uz ani na rukach krici .... vtedy prasknem a uz och chod spat kolko chces ale tudy cesta nevedie.... ale presne ked je chory, ked mu idu zubky a ked ma taketo problemy sak ho nechat spinkat treba a pravda a stale hovorim dalsie deti co kto bude s nimi fungovat, ja nemozem s nim dospavat cez den keby hej mile rada on si to do vecera dospi a noc horor a ja co na druhy den s detmi dalsimi, muz musi do roboty chodit toto je to co nechapu... preunaveny a neviem aky .... ale sak dokedy .... nemoze byt preunaveny spi realne 10 hodin v noci a cez den 3,5 ved to je 13,5 ved to je dost .... len je ta noc prerusena a ona z toho na nervy a ja na prasky z mravcania

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@anonym_a39053 skratene namiesto 3,5 hodiby cez den a 10 prerusene v noci sa potrebujem dostat na 3 cez den a 10,5 v noci, polhodina chapete, obycajna polhodina, nerealne splnit.....

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@anonym_a39053 aj o tej separacnej zacinam pochybovat on moze za mnou sa plazit aj za to ze je unaveny a chce si ist dospavat noc a nemam na to nervy lebo ja mu nepustim dlhsie uz 3,5 hodiny je viac ako ma mat .....

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_87e77f

@kajus2227 treba menej čítať takéto rôzne profily a radšej sa venovať deťom. Poznám známu platila si 2 spankove poradkyne vysolila 200€ a nič jej nepomohli ani jedna. Jej dieťa je proste take že tu noc neprespí. To moje tiež 2 dní identický spanok a jednu noc prespí len so zobudenim na mlieko a deň predtým je hore každý hodinu. Sú to deti a nie roboti.

@anonym_87e77f nestaci mu 10 v noci .... potrebuje 10,5 minimalne od narodenia....

anonym_e95b8f
8. nov 2025

Mam 13 mesacne dieta a teda vacsinu noci za ten rok bola hore kazdu jednu hodinu. Mohla som sa na hlavu postavit, mohla som dodrziavat neviem ake vsetky mozne rady spankovych poradkyn, bolo to uplne jedno, noc bola vzdy zla. Jedine co mi pomohlo bolo prestat pocitat (lebo tiez som ako sialena pocitala kolko spi, nespi atd) a proste prijat ze su aj take deti co nepotrebuju tolko spat. Chapem ta ze si vycerpana, toto pochopia naozaj len tie ktore zazili dieta co v noci nespi. U nas kazda regresia trvala viac ako mesiac, cca tych 6 tyzdnov. Vydrz este, prejde to.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_87e77f

@anonym_87e77f mmchodom uz bol trz hore na jedenie, dnes 3,5 zas a este bude hore hodinu okolo 3, ja uz fakt nevladzem

anonym_87e77f
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_87e77f nestaci mu 10 v noci .... potrebuje 10,5 minimalne od narodenia....

@kajus2227 ja nechápem či nevieš čítať alebo čo. Ja ti nikde netvrdím ze nema mat 10 alebo 10,5h spánku ale treba menej čítať a sledovať čísla a viac sa dať do kľudu. Sú to deti nie stroje ktore si naprogramuješ ako chceš. Sama píšeš že máš 3 deti a každé bolo iné

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_e95b8f

Mam 13 mesacne dieta a teda vacsinu noci za ten rok bola hore kazdu jednu hodinu. Mohla som sa na hlavu postavit, mohla som dodrziavat neviem ake vsetky mozne rady spankovych poradkyn, bolo to uplne jedno, noc bola vzdy zla. Jedine co mi pomohlo bolo prestat pocitat (lebo tiez som ako sialena pocitala kolko spi, nespi atd) a proste prijat ze su aj take deti co nepotrebuju tolko spat. Chapem ta ze si vycerpana, toto pochopia naozaj len tie ktore zazili dieta co v noci nespi. U nas kazda regresia trvala viac ako mesiac, cca tych 6 tyzdnov. Vydrz este, prejde to.

@anonym_e95b8f ved toto mame za sebou 4 tyzdne, este 2.... neviem ako, ja uz som naozaj na nevydrzanie, placem kazdu noc a zacinam vrcat ma to mravcanie najma ked ma potrebuju dcery

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_87e77f

@kajus2227 ja nechápem či nevieš čítať alebo čo. Ja ti nikde netvrdím ze nema mat 10 alebo 10,5h spánku ale treba menej čítať a sledovať čísla a viac sa dať do kľudu. Sú to deti nie stroje ktore si naprogramuješ ako chceš. Sama píšeš že máš 3 deti a každé bolo iné

@anonym_87e77f to som nechcela tebe napisat ale druhej anonym sory

anonym_e95b8f
8. nov 2025
@kajus2227

@anonym_e95b8f ved toto mame za sebou 4 tyzdne, este 2.... neviem ako, ja uz som naozaj na nevydrzanie, placem kazdu noc a zacinam vrcat ma to mravcanie najma ked ma potrebuju dcery

@kajus2227 ja ta chapem, tiez som plakala kazdu noc od unavy a totalneho vycerpania. A presne ta 8 mesacna regresia bola u nas najhorsia. Drzim palce nech to uz rychlo prejde a neprijemne komentare si nevsimaj, toto naozaj pochopi len niekto kto to zazil.

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_87e77f

@anonym_87e77f ano nie su rovnake jedine co druha dcerka a syn maju spolocne su regresie, ich priebeh dlzka a znasanie.... prva regresiu ani nemala ziadnu ta len chuda pozera co sa deje (6 rokov), lenze pri druhej ked som nespala pri prvej som aj na hodinu zaspala a nechala ma proste hrala sa neurobila nic.... no ale pri druhej sa uz neda a na mne to citit a ta druha je v obdobo vzdoru ( za par dni 3 roky) mama mama mama, place za vsetko len ked jej sestra chyti koncek vlasov, do toho maly a ja mam uz taky stres ze o 12 uz len lahnem a neviem ako dozijem vecer a tie 2 sa biju a maly len place a place a place

anonym_a39053
8. nov 2025
@kajus2227

@kajus2227 ja vám úplne rozumiem že ste vyčerpaná ja sa snažím vám nejako pomôcť. Moja dobre celkom znáša preunavu takže niekedy viem natiahnuť BO keď potrebujem si to poposuvat. Niekedy niekam ideme takže tie 3 spánky má inak rozvrhnute ale nemôžem ju jednoducho nechať spať viac ako 3,5 h cez deň. Pozri super by to bolo napr. Takto.
7:00 vstáva
Kľudne 8:45 prvý spánok do cca 9:30
11:30 druhý spánok do 13:00
16:00-16:30 posledný spánok
19:30 večierka
Ráno sa posunie na 6:00. ( Moja vstáva 5:30 cca ale ja som s tým ok )

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_e95b8f

@kajus2227 ja ta chapem, tiez som plakala kazdu noc od unavy a totalneho vycerpania. A presne ta 8 mesacna regresia bola u nas najhorsia. Drzim palce nech to uz rychlo prejde a neprijemne komentare si nevsimaj, toto naozaj pochopi len niekto kto to zazil.

@anonym_e95b8f mna bolia starsie deti, ze to znasaju, ze nevladzem tolko s nimi, ze som obcas aj zla ne, ze len trochu lahnem ze ich idem steklit a maly uz sa plazi k posteli a place lebo ma nevidi a musim zase baby pockajte a baby pockajte a ked maly zaspi ucenie, hranie ja uplne grogy, maly vstane a mravcanie zase dokola

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@kajus2227 ja vám úplne rozumiem že ste vyčerpaná ja sa snažím vám nejako pomôcť. Moja dobre celkom znáša preunavu takže niekedy viem natiahnuť BO keď potrebujem si to poposuvat. Niekedy niekam ideme takže tie 3 spánky má inak rozvrhnute ale nemôžem ju jednoducho nechať spať viac ako 3,5 h cez deň. Pozri super by to bolo napr. Takto.

@anonym_a39053 vyspi mi tolko v noci ? 11,5 ? 😏

kajus2227
autor
8. nov 2025
@anonym_a39053

@anonym_a39053 jaj chapem na 6 takze 10,5