Ako donútiť 4-mesačnú dcéru spať na chrbte?
Prosím už som zúfalá :( veľmi sa o ňu bojím keď spí na bruchu... Nechám ju tak zaspať a potom ju dám na chrbát ape vždy sa do 2 minút zobudí a začne plakať, kopať nohami a rozhadzuje ruky. Poraďte prosím 😰 vie spať len na bruchu
@syslik81 to sa veľmi dobre číta 😊 tiež niesme tabuľkový ale vieš veľa sa toho popíše tuto, hlúpa matka (ja) si to prečíta a potom sa ti trápim s pretáčaním dieťaťa počas spánku. Už som ho asi 3 krát zobudila že ho dám do inej polohy a chúďa vždy plač 🤦
@elizabet173 neviem, nejak sa k tomu nemá.. Áno to asi budem riešiť od zajtra, ten spánok v postieľke
Noooo ono ked aj niekedy moze vygrcnut tak z pusinky to vytecie povacsine bokom. Pripadne neviem ako to je-mojim ozaj islo vzdy bokom po licku. Ze nie do nosteka. Co pri polohe na brusku ked to pod seba vygrcka a vie to nasledne aj vdychnut. Aspon tak mne bolo povedane. Ze to si mam davat pozor u deti.
@maryetta aha no my negrckáme poklopem tak dúfam že sa nič takéto nestane.. Má reflux a niekedy sa jej úplne máličko vráti a presne ako ty vravíš len po líčku..
Naposledy som o tomto spaní na chrbte a sids čítala v jednej knihe. Ten počet deti, ktorym sa toto prihodilo, a ktorym sa týmto pomohlo je asi 0,4-0,6%. Takze väčšiu rolu zohráva strach ako reálna hrozba.
Predtým sa razil trend, že deti majú spat oddelene od rodičov vo svojej postieľke. Pri kampani sids už mali spat radšej s rodičmi, bez hračiek, vankúšov..Ak máš navyše pevný matrac, monitor dychu a dieťatko dvíha hlavu, tak by som ju nechala spat, ako sa jej páči. Dlhé roky rokuce dávali rodičia spat deti inštinktívne na bruško, menej sa budili, menej ich bolelo bruško, skôr sa začali dvíhať a motoricky vyvíjať, lebo mali kontakt s podložkou a tým pádom protisilu a iné veci…
https://www.martinus.sk/?uItem=433753&gclid=Cj0...
Ak ju máš u seba v posteli, pravdepodobne je monitoring zbytočný, je veľmi citlivý, to znamená, že zaznamená aj teba. Naše baby keď boli maličké spali vždy len na bruchu, teraz ešte tiež väčšinou tak, nikdy som ich nebudila, v noci som ich skontrolovala a spoliehala sa na monitoring dychu. Zbytočne ju budeš otáčať, radšej ju daj do postieľky s monitoringom a môžeš kľudne spať .