icon

Ako efektívne uspať neposedné deväťmesačné dieťa?

bublinka7115
28. mar 2025

Prosím poraďte mi ako uspať dieťa alebo ako ho naučiť zaspať. Malý má 9 mesiacov , od malička ma problém so spánkom , v noci sa budieva atď ale to mi až tak nevadí ale neviem ho absolútne uspať. Keď bol malý uspavali sme na rukách, potom keď bol ťažší a väčší tak v kočíku . Teraz nechce už ani v kočíku vždy sa otočí a chce sa postaviť (vyskočiť z kocika) , jediné v čom ho dokážeme uspať je vajíčko ale to mu začína byť už malé a taktiež prestáva v ňom chcieť byť chce vyskočiť. Keď zaspí vždy ho preložíme do postieľky. Skúšala som naozaj všetko , dat si ho ku sebe to je nemožné on začne všade liezť otáčať sa atď , na rukách to sa začne dávať do lúku a tiež chce ujsť , na fitlopte nič , keď ho dám do postieľky tak sa postaví , skúšala som aj že budem ho donekonečna naprávať keď sa postaví zase ho dám ľahnúť alebo aj som čakala či ho to prestane baviť ale vôbec , vidno na ňom že je unavený ale on proste furt sa postaví, otočí , lezie hocičo . Ma 11 kg takže všetko je s ním ťažké lebo je ťažký. . od mala nebol kontaktné bábo a dosť sa potil (extrémne) takže ani v šatke nosiči nechcel byť. Uz neviem ako ho uspavat som fakt zúfalá. A nie nedávam ho spať keď není unavený , vidím proste že keď ma fľašku aj mu oči zatvára ale ako dopije tak hneď sa preberie a vymýšľa. Alebo si zmolil očí a je uplakany ale môže plakať koľko chce aj tak sa otočí. Boli sme aj v nemocnici ( s niečím iným) ale tam som nemala kočík ( vtedy zaspával ešte v kočíku) a proste nevedel tam zaspal zaspal až od úplne vyčerpania od revu o 1 v noci..
. Proste cistoz toho že sa vyplakal chudsci

drobec02
28. mar 2025

@bublinka7115 tiež som bojovala z uspavanim až sa to časom začalo upravovať samo,v tomto veku sú to zúbky, bruško či sa niečo nové naučil a všetko hlavička spracováva a dnes má 3 roky ľahne si ja vedľa neho a cca do 10 min zaspáva sám,pozerám a rozmýšľam ako to že to takto nešlo už od začiatku 😂

aliaray1
28. mar 2025

@bublinka7115 mame druhu dcerku, 9 mes - ma rastovy spurt. Prva bude mat 3r, neni skolkarka. Napisem ti za mna, mozno najdes inspiraciu. Po 3 blbych nociach som malinku vcera o 1 rano nalozila do auta a po 5 min jazdy a spievania si na radio Vlna vytuhla. Sla som na pumpu, ochotne mi priniesli teply caj, pokecala som s pumparkami o 1:45 nadranom pri teplom cajiku a odviezla sa s dobrou naladou domov. Zo zufalatva vzniklo dobrodruzstvo a doma spala ako poleno...a ja tiez 😁

olivia_c
28. mar 2025

@bublinka7115 mam doma to iste. Dcera 10 mes 12 kg a uspavam na rukach, lebo ona ani kocik ani nosic, ani postielka, ani mlieko nic.. naficana je od narodenia, vzdy malo spavala. Co ine deti prespala, ona malicko odkedy sme vysli z porodnice.

miskamisiq
28. mar 2025

Keď mal malý 9 mesiacov, jeden spánok doma a druhy v kočíku. Keď sme boli doma, uspavala som na detskej perinke. Položena na kolenách aj s babom a dupkala som nohou a zaspal do 10 minút. To isté aj večer. Po roku už bol ťažký a začal sa aj vzpierat tak zaspával somnou na posteli. Prvý mesiac katastrofa. Utekal, vstaval, skákal, hojdal sa. Vždy som ho vracala naspäť. On zúril. Zaspal už od únavy po hodine. Po mesiaci to prešlo a už pekne lezal a zaspal.

bublinka7115
autor
21. apr 2025

@olivia_c a ako to zvládate? Skúšali ste aj spánkové poradenstvo? Ja už som dosť zufala

bublinka7115
autor
21. apr 2025

@miskamisiq toto sme tiež skúsili minulý týždeň , hodinu sa vstával v posteli hádzal atď a po hodine neskutočný rev , nezaspal :/ ja by som strašne rada že vydržím a pomôže ale on je proste neustupcivy