Ako naučím dieťa spať bez prítomnosti rodiča?

denisa58
19. aug 2023

Viete nam niekto poradit ako naučíme maleho spat sameho v jeho posteli? Režim mame super vecer o 20:00 sme uz v posteli ...Mali vylezie k nam na manželskú posteľ lahne si dam mu flasku z mliečkom.
Mliecko vypije a este sa pol hodinu kruti v posteli..Ked zaspi preložím ho do jeho posteli(ma ju vedla nasej manzelskej. padne 22:30 -23:00 a uz prelieza ku mne do postele..Muz spáva v obývačke lebo robi ma smeny.Mali sa strasne kruti a rozťahuje sa po celej posteli nevyspim sa ja nie ze este aj muz keby spal s nami v posteli ..
Za kazdu radu budem vďačná

jozeffezoj
19. aug 2023

Treba mu tam vytvoriť prostredie.
U nás pomohlo hrať malej na city ze je veľka slečna a ze ma vlastnú izbu atď..
Aj tak v noci dôležitá ale aspo tam zaspáva.
Boli sme aj raznejsi ak ti trebalo.
+ slabá lampa a plyšaky

nikpa
19. aug 2023

@denisa58 koľko má rokov? Najlepšia by bola vlastná detská izba.

denisa58
autor
19. aug 2023

@nikpa 2 roky

simona20201309
19. aug 2023

@denisa58 a ak znovu zaspí a znovu by si ho preložila? Ma svoju izbu? Skúšali ste ho uspavat v jeho izbe?
Dá sa nejak zabrániť, aby k tebe preliezal?

gaborka28
19. aug 2023

Naucis ho len tak, že ho budes do tej postele dávať spat. Neprekladat, až keď zaspi. A “masírovať”, že je veľký, ma svoju postieľku. Proste trvať na tom, že sa zaspava tam. Ale napisem ti z inej strany, ako to majú možno ľudia, ktorých deti v pohode spia samy celu noc. Napr u nás síce zaspavali vo svojej posteli, za mojej účasti, ale v noci keď sa zobudili, prisli k nám podľa potreby. Najprv som s tým bojovala, ale na druhej strane, sú to deti a presne si pamatam, že ako decko som veľmi chcela spat s rodičmi, ale proste nedovolili. A ja som to niesla dosť ťažko. Manzel to mal rovnako, a tak sme našich prestali riešiť. Jedine, na čom sme trvali, bolo, že zaspia vo svojich posteliach. Ale vedeli, že keď sa v noci zobudia, môžu prist k nam. Nie je to predsa navzdy 🙂 a veru, prišiel den, kedy to skoncilo. starsi syn už teraz považuje za “trápne” aj objatie, nie tak to, že by mal byt u nás v posteli 😀 na tie časy, keď sme sa tlačili všetci v posteli, len s nostalgiou spominam.

aduskatt
19. aug 2023

U nás zaspával sám vo svojej izbe, ale okolo polnoci priliezol k nám a nevyspal sa nikto, tak sme mu dali jeho posteľ do spálne, tam si ľahol, zaspal a spal do rána a všetci sme boli v pohode vyspatý. keď usúdil, že chce ísť do svojej izby spať, posteľ sme preniesli a
začal v pohode spať sám vo svojej izbe a bolo to úplne bez stresu.

denisa58
autor
20. aug 2023

@simona20201309 ak zaspi a prelozim ho hned sa vráti naspat zatial nema svoju izbu...mame taku zabranu medzi našimi posteľami ale ak ju tam neham a jemu sa neda preliezť tak strasny plac nastane

simona20201309
20. aug 2023

@denisa58 a nedá sa dat ta posteľ tak aby bola prilepená k vašej? Vieš ako to myslím? Aby si sa nemusela budiť na to prekladanie. Proste nech spi s tebou a pripadne dat medzi seba nejaký podlhovasty vankus. Bude cítiť ze je pri tebe a zároveň sa nebude roztahovat na tvoju polovicu.
Ja som riešila to iste. Síce ma svoju izbu ale tiež sa ešte občas zvykne v noci zobudiť a volá ma. Ona ma veľkú posteľ (140) takže niekedy už pri nej ostanem, ale dávam medzi nás ten dlhy vankus a pomáha to.

werbenka
20. aug 2023

Skuste ho uspavat v jeho postielke, cize sa nebude vobec prekladat. Nam prestal chodit do postele, ked sme ho zacali uspavat na obed a aj vecer v jeho postielke. Zostante pri nom , kym nezaspi, ak k vam chodi do postele, lebo vyhladava vasu blizkost.