Ako naučiť 10-mesačné dieťa zaspávať bez dojčenia?
Ahojte
Mám prvé dieťa, od narodenia dcéra nie je veľký spáč
Keď bola úplne malinká v kočíku vôbec nechcela spať, veľa plakala, ale ako rástla sa to zlepšovalo, už konečne aj v kočíku vydrží a pospinka
No ide o to, že je kojena, samozrejme má príkrmy ale prsník je NO 1
Počas dňa nie je absolútne žiadny problém so spánkom, pekne po troch hodinách odpadne, zaspí doobeda tým že ju kojim a zaspí na prsníku, poobede skoro každý deň ideme von čiže zaspí počas prechádzky.
No a potom príde večer, kedy je to nekonečný príbeh kojenia, kojim ju aj hodinu a ona zaspí, spinká na prsníku, akonáhle vyberiem je hore, cez deň ten problém nie je, vyberiem a odídem z izby a spinká ďalej. Večer je to čistá katastrofa, samozrejme že potom znova dookola, kojenie a znova vyberanie
Viac menej mi takto zaspáva od narodenia, keďže bola dosť plačúca tak stále si žiadala prsník, mám pocit že nič iné som nerobila prvé 2m len kojila...
Poraďte mi prosím, ako ju naučiť zaspávať inak? Už som skúšala na rukách, pár krát sa mi to podarilo, no nie vždy, už má silu a je to boj ak ju chcem nechaj v jednej polohe, to sa proste nedá.
Viem že dostanem pekne komentáre za to že uspávam kojenim, ale pre mňa a pre moju psychiku to bolo vtedy to najlepšie čo mohlo byť, no teraz by som to už chcela pomaličky meniť, tým že jej už vyšli aj horné rezaky pred pár dňami tak možno aj za to je tak viazaná na prsník...
Neviem som v Tom nová, prosím nejaké tipy, triky ako na dieťa ktoré je dosť fixované na mamku a na prsníku 😁
Uplne normalne ju nauc spavat v postielke. Tiez som tak ucila hrozneho spaca, mal vtedy 11 mesiacov. Nic lepsie som nemohla spravit. Po par dnoch ked dieta pochopilo ze postielka nie je nepriatel, zacalo nadherne spavat. Dovtedy to bol mordor, cele vecerne uspavanie a cely nocny "nespanok".
@anonym_8a9ea0 normálne večer nakojit a dať do postieľky? Skúsila som aj to, no bez plaču to nešlo..
@anonym_autor koľko spi cez deň to je otázka číslo 1.
Deti keď zaspia majú fázy spánku tak ako my dospelí, v ľahkom spánku sa prebudia a aby sa prepli do ďalšej fázy hľadajú ten spôsob upokojenia ako zaspavali. Čiže zaspáva na prsu - prebudí sa a hľadá prso - nenájde zobudí sa úplne.
Ďalšia vec - môj názor - asi by som utla kojenie. V 10 mesiacoch už pomaly musí celý deň fungovať na jedle, možno ráno doplniť tekutiny ak celu noc spí ok. Tak isto mlieko pred nočným spánkom je ok. Ale už by malo pomaly fungovať na vode čistej a na vode čo má v jedle.
Samozrejme každé dieťa je iné , niektoré potrebuje viac spánku iné menej a BO sú iné. Mám doma 10 mesačnú ale teda posledné BO má 4-4,5 hodiny. Možno aj vaše bábätko už potrebuje dlhšie bdele okno aby "odkveclo" .
Celkovo v tomto veku kedy separacna úzkosť jaší s veľkou radosťou bude markantna zmena návyku ťažká. Robila by som to veľmi gentle voči dieťaťu. Kojenie nie je len jedlo ale je to aj puto, nejako citlivo aby nemalo pocit že zrazu mama tu už pre mňa tak nie je.
Moja je na UM od 2 . Mesiaca a výlučne spáva a zaspáva v jej posteli. Hore dole hore dole tiež kým zaspí, zuby, separačka.... Tiež mám už v úmysle naučiť ju zaspávať že odídem z miestností ale necítim že je vhodný čas, preto aj vám chcem povedať že musíte vy vnútri vedieť že bude na väčšiu zmenu ok.
Ale ak to vám už vadí , tak že moc , tak nečakajte aj vy máte svoje "prava". Šťastná mama šťastné dieťa. Viete ako ma bolelo keď mi odišlo mlieko a mesiac som odsavala.stale menej a menej.... Hrozne. Ale časom som pochopila že ak budem ja ok bude aj ona. Aj na UM aj vo svojej posteli. Akurát teraz tu separacku vnímam ako ťažké obdobie pre ňu. Už je to lepšie neviem ako ste na Tom vy. Držím palce.
@anonym_8a9ea0 normálne večer nakojit a dať do postieľky? Skúsila som aj to, no bez plaču to nešlo..
@anonym_autor tak nechaj chvíľku poplakať, musí sa to naučiť lebo ak to budeš takto ďalej riešiť, tak to nebude dobre. treba naučiť na postieľku
Ja som dojčila do 3 rokov. Celú noc bol malý prisatý na prsníku, 10-13-krát chlípal. Vo veku tvojej dcérky sa už obslúžiť sám. Spali sme spolu, ani som sa nezobudila, len som ho vnímala, že sa pricucol. Neprekážalo mi to a on bol spokojný.
Keď som sa ho snažila naučiť na postieľku, vrieskať aj hodinu (viac som ja nevydržala).
@anonym_autor ja ti neviem. Ak ta to vyslovene netazi, kasli na to a uspavaj na prsniku. Ja som tak deti uspavala straaaasne dlho, mali viac ako 2 roky. Akoze TOP sposob. Ved to tak nebude vecne. Mne to pomahalo pri detoch a pomaha, informacia, ze je to len kratka epizoda. Nemala som pocit, ze mi tym nieco unika niekde inde, muz pockal na mna, domacnost tiez. Drzim palce
@anonym_autor jasne ze to na zaciatku nepojde bez placu, ci myslis ze sa mu najprv bude zdat postielka lepsia ako mama? Ale v zaujme zachovania pokoja v rodine a psych.zdravia rodicov je to vyhra, ked ho na to naucis. Aj dieta sa normalne vyspi.
Normalne si k nemu sadni, on bude v postielke, Ty vedla. Upokoj ho, pohladkaj a zas si sadni vedla. Prvy den u nas toto trvalo hodinu, druhy den 20minut treti den 10 min a odvtedy dieta nadherne spavalo a malo to obrovsky profit pre neho, pre mna a pre celu rodinu.
Samozrejme, ak s tym mas problem a priecit sa Ti to, tak len pokracovat v tomto vasom style. Ale kedze som si to prezila, viem co to je, nezavidim....
Tak ju skus az neskor uspavat a medzitym nechat vybehat. To ze ju kojenie uspava nemusi byt este jej cas na spanie mozno.
Moze to byt aj dost neskoro niekedy, ale co uz.
mala si ju naucit na cumel, teraz je neskoro
mala si ju naucit na cumel, teraz je neskoro
@anonym_2198be ďakujem za mudre rady, o cumel sme sa snažili dlho dlho, skúšala som 12 tipov, nechcela žiadny, doteraz 😊 nuž, dik za dobrú radu
Ďakujem každému, pomaličky začneme skúšať 😊
Mali sme podobne dieta, cumel ani za svet.. zaspavanie kojenim.. u nas ale fungovalo, poleziacky kojit, pomaly sa odtahovat, necakat dlho, ked zaspi.. ked vidis, ze sa prebera, zastat a zas skusit o chvilu 🙈😀 bol to naj sposob v tom veku, aj rychle aj efektivne, nemenila som, az po roku

Uplne normalne ju nauc spavat v postielke. Tiez som tak ucila hrozneho spaca, mal vtedy 11 mesiacov. Nic lepsie som nemohla spravit. Po par dnoch ked dieta pochopilo ze postielka nie je nepriatel, zacalo nadherne spavat. Dovtedy to bol mordor, cele vecerne uspavanie a cely nocny "nespanok".