Ako naučiť 4-ročnú dcéru zostať prikrytú?
Dobre rano, prosim vas ako ste naucili dieta aby sa neodkopavalu celu noc. Ani raz v noci/cez den nespala este prikryta.
V spalni nemame prekurene ale ani ziadnych 19 stupnov, lebo mam pochybnosti ci by nebola fakt celu noc odkopana aj tak.
Mate s tym skusenosti, ako to riesite pri vasich detoch? Znizili/zvysili ste teplotu?
Dakujem.
mam s tym bohatre skusenosti a robi to aj vacsina deti v mojom okoli.
dcera nikdy nevydrzala zakryta. bude amt 13 a zakryta vydrzi len poslednych par rokov.
synovec - skoro 4, tiez sa odkopava.
dcere som kupovala overaly ked sa dalo, nech nema hole krize. ma vcelku chaldnu izbu, tak som jej jednu dobu kupovala aj take teple pyzamka/ overaly.
V zime maju proste teple pyzamo, ziaden problem.. ked jej to nechyba, tak ju neprinutis, ma inu termoregulaciu ako ty...
ahoj, mam dvoch synov 4 a 7 , obaja sa odkopavaju, tiez nespia pod perinou. Skusala som dat velikansku deku (taku tu 2*2 m 😅) , tu obcas skopali obcas ostala na nich 😀 .....a od minuleho roka som kupila obom overal na spanie a uz neriesim, na krize im netaha a spia celu noc bez zakrytia, tiez neprekurujeme na noc...a ja im aj v noci vetram ak sa zobudim ( narazovo otvaram balkonove dvere..necham 3-4 minuty vymenit vzduch a zavriem).
Prečo má byť prikrytá?
Zrejme je vyhovuje spať bez prikrytia, keby jej bolo chladno prikryje sa sama.
Teplotu by som znížila na tých 19 - 20
Moj 4 rocny spi celu noc odkopany. Spi tak ovela lepsie ako ked som sa ho snazila stale prikryvat, takze uz to neriesim. Snad vie co robi😀 Ale obcas ho prehodim tenkou dekou, tak tu niekedy zvlada…
Všetci sme tak stavali ako decka🤣 vravela moja mama🙂 úplne normálna vec pri deťoch.
Moja má 3 a pol a paplón je úhlavný nepriateľ. Donedávna sme ju zakryli, keď zaspala, no do 5min bola odkopaná, tak sme sa nato vykašlali. Nakúpila som jej hrubšie pyžamká (také mäkké plyšové), na nohy ponožky + zaviniem patent a tak spinká. Už to neriešim. Keď bola v postieľke, tak spávala v spacích vakoch, no odkedy, je na posteli je bez, keďže sa v nich zle zlieza z postele.
V izbe mava tak 22st. Snažím sa to stiahnuť na menej (na spánok je zdravá teplota tých 18-19°C), no aj keď vyvetrám a stiahnem kúrenie, tak to teplo sa tam drží.
Mam 4 deti a aj babatko 10 mesacne mi spi len tak, zakryjem dekou, ale odkope sa, neriesim. Babo ma 2 vrstvy, body a pyzamko a studena nie je. 3 rocny tricko a gate a tiez mu nie je zima a ti starsi, no to neriesim vobec. Ale my tu mame teplo aj bez kurenia.
Keby jej bola zime, prikryje sa. Ked sa odkopava je jej teplo
Nas syn mal spaci vak ešte v 4 ci 5.rokoch práve kvôli tomu,až potom sme dali perinu,lebo jednoducho nebol schopny spat pod nou. Ešte teraz prídem a v noci ho zakryjem,keď idem ja spat,potom už sa vie Sam nad ranom.ja som bola kludnejsia,že je v teple,takze za mňa navrhujem spaci vak a netrapit sa perinou.
aj moje sa odkopavali ale nie preto ze by im bolo teplo ale skratka sa stale pri spani pohybovali a v tom rozospati nedokazali spat najst perinu a zakryt sa. byvali studeni a casto poprechladani. spali v spacom vaku, neskor v takom ako keby spacaku. a najmensi spi teraz v takom tepluckom chlpatom overale. je teplucky a moze sa hybat po posteli ako chce.
To sa nedá naučiť. Moja má 8 a stále sa odkope, nohy hole, paplón nájdem aj na zemi.... Nosí dlhé pyžamo ponozky
Aj moja mala spaci vak s nohami. Ale ona bola vyslovene ladova, ked sa odkopala.
Spi v dlhom pyžamku, ked jej je zima hlada si perinu sama.

Neriešim, tiež máme doma 4rocnu slečnu a tiež nespí prikryta...