icon

Ako naučiť 8 mesačné dieťa zaspať bez nosenia?

mucinka5512
Včera o 20:36

Poprosím len mamičky ktoré si tým prešli vlastnou kožou. Mam 8 mesačného syna. A jeden problém. Zaspáva len na rukách a to len pri mne. Musím ho nosiť niekedy 10 minut niekedy 20 a niekedy aj hodinu. Cez deň má 2 spanky. Oba spanky uspavam na rukách aj večer aj v noci proste stále. Kočík odmieta od 3 mesiaca je kvazy úplne bez kočiara. Prosím ako ho naučiť zaspávať bez hojdania na rukách? Ja už nevládzem skutočne nevládzem ma 9 kg. Boli ma chrbát a ruky som totálne zničená.
Ďakujem za hocijakú radu. ❤️

anonym_739267
Včera o 20:40

v 8 mesiacoch to už ťažko zmeníš.
skús si s malým ľahnúť, a neustále sa mu prihováraj potichu, hladkaj po líčku, rukou ťapkaj po zadku, hladkaj chrbátik... aby vedel že si s ním. Zo začiatku nebude spokojný, po čase si možno zvykne.

hederamonstera
Včera o 20:41

Mal 6mesiacov (vtedy mal 6m a 9kg). Ja som skusila, vzdy ked uz bol unaveny, len si s nim proste lahnut do postele, hladkat ho, a myslim ze to bolo na nejaky treti raz co to vyslo a zaspal pri mne a odvtedy sme to tak uz stale robili. Ale teda uspavame ich tak doteraz (4 a 3roky), co mi uz tiez leze na nervy😆 ale lepsie ako bolest chrbta a ruk

mucinka5512
autor
Včera o 20:45
@hederamonstera

Mal 6mesiacov (vtedy mal 6m a 9kg). Ja som skusila, vzdy ked uz bol unaveny, len si s nim proste lahnut do postele, hladkat ho, a myslim ze to bolo na nejaky treti raz co to vyslo a zaspal pri mne a odvtedy sme to tak uz stale robili. Ale teda uspavame ich tak doteraz (4 a 3roky), co mi uz tiez leze na nervy😆 ale lepsie ako bolest chrbta a ruk

@hederamonstera ďakujeme za milú reakciu. Ale toto som už skúsila niekoľkokrát skutočne možno aj 14x. A nevyšlo. Proste žačne e po mne lozit stavať sa o mňa robiť stojky kotrmelce kľudne to robí aj 2 hodiny a potom len reve až pokiaľ ho neuspim na rukách 🤦‍♀️🤦‍♀️

emjee
Včera o 20:47

Skusala si nejaku nosiacu pomocku? Satku alebo ergonomicky nosic? V tych je nosenie uplne ine ako iba na rukach.

hederamonstera
Včera o 20:50
@mucinka5512

@hederamonstera ďakujeme za milú reakciu. Ale toto som už skúsila niekoľkokrát skutočne možno aj 14x. A nevyšlo. Proste žačne e po mne lozit stavať sa o mňa robiť stojky kotrmelce kľudne to robí aj 2 hodiny a potom len reve až pokiaľ ho neuspim na rukách 🤦‍♀️🤦‍♀️

@mucinka5512 tak to ti neporadim:( drzim palce❤️

anonym_d629f9
Včera o 20:52

Žiadnu inú radu ako vydržať nedostanes. Proste 2-3 noci ti odvrieska, ale musíš vydržať
Ležať vedla nebo, hladkať skr-blat, žiadne lezenie po tebe, stojky a podobne. Tichučko ležať hladkať a hlavne vydržať

mucinka5512
autor
Včera o 20:55
@anonym_d629f9

Žiadnu inú radu ako vydržať nedostanes. Proste 2-3 noci ti odvrieska, ale musíš vydržať
Ležať vedla nebo, hladkať skr-blat, žiadne lezenie po tebe, stojky a podobne. Tichučko ležať hladkať a hlavne vydržať

@anonym_d629f9 ďakujem 🫶

anonym_106c5f
Včera o 21:13

dvojicky som uspavala na rukach asi 1,5r
potom akoby utal, a dokazali zaspat same v postielkach bez pomoci, resp. tak ze som si lahla v izbicke na valandu a pockala az zaspia, to trvalo ako kedy od 10-30 min. pripadne povedala/precitala rozpravku.
neskor byvali obdobia, ze som pri nich sedela na pidistolicke, a min. jedno sa drzalo sa ruku.
Neskor stalico chvilku posediet, alebo polezat a chvilkou pomojkat, ci porozpravat.
Teraz si uz par rokov idem po svojom.