Ako naučiť 8 mesačné dieťa zaspať bez nosenia?
Poprosím len mamičky ktoré si tým prešli vlastnou kožou. Mam 8 mesačného syna. A jeden problém. Zaspáva len na rukách a to len pri mne. Musím ho nosiť niekedy 10 minut niekedy 20 a niekedy aj hodinu. Cez deň má 2 spanky. Oba spanky uspavam na rukách aj večer aj v noci proste stále. Kočík odmieta od 3 mesiaca je kvazy úplne bez kočiara. Prosím ako ho naučiť zaspávať bez hojdania na rukách? Ja už nevládzem skutočne nevládzem ma 9 kg. Boli ma chrbát a ruky som totálne zničená.
Ďakujem za hocijakú radu. ❤️
Mal 6mesiacov (vtedy mal 6m a 9kg). Ja som skusila, vzdy ked uz bol unaveny, len si s nim proste lahnut do postele, hladkat ho, a myslim ze to bolo na nejaky treti raz co to vyslo a zaspal pri mne a odvtedy sme to tak uz stale robili. Ale teda uspavame ich tak doteraz (4 a 3roky), co mi uz tiez leze na nervy😆 ale lepsie ako bolest chrbta a ruk
Mal 6mesiacov (vtedy mal 6m a 9kg). Ja som skusila, vzdy ked uz bol unaveny, len si s nim proste lahnut do postele, hladkat ho, a myslim ze to bolo na nejaky treti raz co to vyslo a zaspal pri mne a odvtedy sme to tak uz stale robili. Ale teda uspavame ich tak doteraz (4 a 3roky), co mi uz tiez leze na nervy😆 ale lepsie ako bolest chrbta a ruk
@hederamonstera ďakujeme za milú reakciu. Ale toto som už skúsila niekoľkokrát skutočne možno aj 14x. A nevyšlo. Proste žačne e po mne lozit stavať sa o mňa robiť stojky kotrmelce kľudne to robí aj 2 hodiny a potom len reve až pokiaľ ho neuspim na rukách 🤦♀️🤦♀️
Skusala si nejaku nosiacu pomocku? Satku alebo ergonomicky nosic? V tych je nosenie uplne ine ako iba na rukach.
@hederamonstera ďakujeme za milú reakciu. Ale toto som už skúsila niekoľkokrát skutočne možno aj 14x. A nevyšlo. Proste žačne e po mne lozit stavať sa o mňa robiť stojky kotrmelce kľudne to robí aj 2 hodiny a potom len reve až pokiaľ ho neuspim na rukách 🤦♀️🤦♀️
@mucinka5512 tak to ti neporadim:( drzim palce❤️
Žiadnu inú radu ako vydržať nedostanes. Proste 2-3 noci ti odvrieska, ale musíš vydržať
Ležať vedla nebo, hladkať skr-blat, žiadne lezenie po tebe, stojky a podobne. Tichučko ležať hladkať a hlavne vydržať
Žiadnu inú radu ako vydržať nedostanes. Proste 2-3 noci ti odvrieska, ale musíš vydržať
Ležať vedla nebo, hladkať skr-blat, žiadne lezenie po tebe, stojky a podobne. Tichučko ležať hladkať a hlavne vydržať
@anonym_d629f9 ďakujem 🫶
dvojicky som uspavala na rukach asi 1,5r
potom akoby utal, a dokazali zaspat same v postielkach bez pomoci, resp. tak ze som si lahla v izbicke na valandu a pockala az zaspia, to trvalo ako kedy od 10-30 min. pripadne povedala/precitala rozpravku.
neskor byvali obdobia, ze som pri nich sedela na pidistolicke, a min. jedno sa drzalo sa ruku.
Neskor stalico chvilku posediet, alebo polezat a chvilkou pomojkat, ci porozpravat.
Teraz si uz par rokov idem po svojom.
Mala som to rovnako, ale ked sa definitívne rozhodneš, ze koniec na rukach, len vydržať a pekne sa naučil v posteli, ja pri nom. Pre mna ale bolo jednoduchšie uspať ho rýchlejšie a preto mi dlho trvalo, kym som si povedala, ze NAOZAJ končím takto.
@anonym_d629f9 a co ho priviaze? Ze ziadne stojky, ako toto vyavetlis 8 mesacnemu 🫣😆.
Akoze poradim len, ak tak nosic, ja som tak dlho predlho uspavala nasu najmladsiu, inak to neslo, okrem kojenia teda, sojcila som ju takmer do 3 rokov. Ako sa nedojci, tak zaspat na obed je scifi (ale v skolke zazracne spi), vecer aj hodinu a pol, ak spala na obed.
Ja som nikdy neuspavala. Spociatku asi po mesiaci som si musela lahnut vedla v ten cas, ked bola unavena a ked uz zaspavala neskor tak som ju nechala unavit, co sa posuvalo az do 23:00, lebo nebola som schopna vo vertikalnej polohe vydrzat ani chvilu. Teraz to zvladnem, ale radsej ju necham vybehat a chodi o 22:00. Obcas mala aj do 1:30 v najhorsom obdobi a to ju zabaval priatel na striedacku. V tom prechode na skorsi cas sa pytala ku mne do postele a zabralo len to, ze som bola vedla alebo zaspala na mne po leziacky na gauci. Skor cez den nejaku dobu potrebovala na rukach byt, ale nie take dlhe minuty, len sa chvilu prejst po byte a opakovane.
Ale však to je ešte maličké bábo. Ešte ani na svete nie je tak dlho ako bol v brušku. Ja aj 2 ročnú niekedy uspavam na rukách. Proste keď to potrebuje. Ale napríklad niekedy nemusím chodiť - sadnem na kraj postele a s ňou v naručí hýbem trupom do strán (v podstate ona má ten istý pohyb akokeby chodím), ale sedím a ruky mám položené na bokoch. Prípadne mne občas deti zaspali tak, že som ležala a ony na mne ležali. A len som sa húpala zo strany na stranu. Potom som ich jemne zhodila do jednej strany. Ono áno, sú deti, ktoré položíš a spia. A potom také, čo tú mamu proste pri zaspávaní potrebujú. Starší ma potreboval do cca 6 rokov (ale asi od 3 som vedľa neho len ležala). Vtedy som skúšala aj čítať rozprávky, no nakoniec pomohli audio rozprávky a tak zaspáva dodnes a to má 9 rokov.
@anonym_d629f9 a co ho priviaze? Ze ziadne stojky, ako toto vyavetlis 8 mesacnemu 🫣😆.
Akoze poradim len, ak tak nosic, ja som tak dlho predlho uspavala nasu najmladsiu, inak to neslo, okrem kojenia teda, sojcila som ju takmer do 3 rokov. Ako sa nedojci, tak zaspat na obed je scifi (ale v skolke zazracne spi), vecer aj hodinu a pol, ak spala na obed.
@anonym_d454bb ďakujem za super reakciu ❤️. No aj dnes som napríklad skúšala ale to sa nedá aj keď ho dám 25x ľahnúť tak potom už je taky nahnevaný že brutálne plače. 🤷.
Mne začal 10 mesačný vymýšľať dovtedy zaspával len kojenim do 10 minút tvrdo spal. Posledné týždne sa nakojil odpojil a nevedel zaspať nepomahalo opätovné kojenie len lozil po mne staval sa na posteli (spíme spolu) kričal nevedel sa uložiť. Tak som jeden večer ho nechala nech lozi stavia sa kričí potom už vyčerpaním plakal ja som mu stále dookola spievala 4 uspavanky hladkala ho bola tam. Trvalo to 45 minút kriku pokiaľ ho vyplo v ten prvý večer ale zaspal sam na mne síce, ale potom som ho len položila na posteľ a spal ďalej. Druhý večer už zaspal do pol hodiny uspavanky spievam stále. A odvtedy už to bolo celkom OK lahneme si koji sa odpoji sa vala sa trochu ale nájde si polohu a zaspí popritom stále spievam uspavanky nech to ma ako spánkovu asociáciu. Ďalší krok chcem aby sa nakojil a zaspal v postieľke aspoň na prvú časť noci, ale to sa trochu obávam ci sa podarí.

v 8 mesiacoch to už ťažko zmeníš.
skús si s malým ľahnúť, a neustále sa mu prihováraj potichu, hladkaj po líčku, rukou ťapkaj po zadku, hladkaj chrbátik... aby vedel že si s ním. Zo začiatku nebude spokojný, po čase si možno zvykne.