Ako naučiť bábätko zaspávať s hračkou?
Ako ste naučili bábätko na nejakú vec s ktorou bude spinkať?alebo to prišlo samo az keď bolo vecsie a vybralo si obľúbenú vec/hračku..plienku alebo tak
Ďakujem
Prišlo to samo. Na svoje prvé narodeniny dostala takú blbosť, modré plyšové srdiečko a bola to láska na prvý pohľad. Nechcela ho pustiť, všade s ním chcela ísť, bez neho nezaspí. Má 21 🌙 Ale je naučená že iba do postele na spanie a už ho neťahá všade. Ale už ku nemu pribudol aj zajačik.
Neviem či je to až tak super učiť dieťa dosť s nejakou špecifickou vecou
Kamoska zabudla takz speci plienku pre dcérku. Vracali sa z letiska z Viedne, lebo dieťa vrieskalo na celu halu
Zabudnes to niekde, alebo stratíte a je problém na svete
U nás nemôže byt ani jedna hračka alebo plysak v postieľke všetky vždy vyhodí na zem..ani mojkacika od malička nič, ale asi tak od roku si zamilovala svoju perinku a s tou stále zaspáva aj keď je už menšia (teraz ma 2 roky) možno sa to časom zmení
Syn bude mať pomaly 4 roky a jedine co potrebuje k zaspatiu som ja.. 😅 a keď vidím na fb ako hľadajú stratených plysakov, lebo dieťaťu je smutno, tak mi to ani nechýba, ze syn nič také obľúbené nemá 🤷♀️
Prečo ho chceš naučiť takúto blbosť? Vieš vôbec prečo deti zaspávajú s hračkami, cumlíkmi a dečkami? 🤦🏻♀️
Ako bývalá učiteľka v škôlke ti radim, nerob to. A viem, o čom hovorím.
ja sa pripajam k nazoru dievcat vyssie - za mna je to tiez strasna sprostost. Je to len vec a ked o nu prides bude zle a decko bude mat len z toho traumu. Preco nechces aby zaspavalo pri tebe alebo tatikovi ? Ak ta to unavuje alebo obtazuje tak ver, ze je to len obdobie a este ti bude za tym aj luto. Dieta potrebuje citit istotu a tou mas byt ty a rodina. Neskor sa bude ucit zaspavat same.
Mam dve deti a ani jedno z nich nemá mojkáčika. Ja som aj rada, lebo keby sa stratil, tam by bolo doma asi peklo 🙂
Za mňa tiež blbosť toto učiť deti. Sestra tak nevedela dcéru odnaučiť od plienky látkovej, mala ju vždy pri hlave. To boli revy, ked sa odnaúčala..... pri ďalších deťoch túto sprostosť už neurobila....
Žiadnu takúto hlúposť nepotrebuje aby si mu "vyrobila". Potom tu budes pisat, že dieťa plače, lebo ste stratili, zabudli, zničili tu hlúposť. Nechaj dieťa v klude spať. Nepotrebuje to.
Syn do asi 15m nič nemal, až raz sme boli v obchode, išiel okolo hraciek a on si vybral plysaka - zebru. Nikdy tske nič neurobil, a tuto zebru si hneď zobral a začal mojkat. Tak som mu ju kúpila, a od vtedy si ju žiadal na spánok. Stále s nou spinka, ale nikdy som ho vyslovene na to neučila. Ja nie som zástanca plienok, mojkacov atď. Ale keď si ho vybral on, neprotestovala som
Ja som naschvál nič nedala až keď som prehrávala kojit, povedala som ze si môže zobrať niečo na panie ak chce. Mal vtedy niečo cez 2 roky. Aj tak som ho uspavala ja a obcas si niečo aj vezme ale reálne nič nepotrebuje. Fakt to zabudnete ci zničí sa ta vec a zbytočná dráma na svete.

Asi to záleží od dieťaťa. Môj napríklad nikdy nič také, s čím by potreboval spať, nemal.