Ako naučiť dieťa spať celú noc?
Mala ma 9mesiacov a v noci sa mi stale budi kazde 2hodiny. Neda sa uspat inak ako na prse. Skusali sme na rukach ale vzdy ked sme ju isli dat do postele zobudila sa a zacala plakat. Skusali sme ju hlasom ukludnovat hladkat sssskat. Boli asi 2 tyzdne co sa budila len 2x ale potom prisla choroba a odvtedy sa zase tak casto budi. Som uz unavena. Cez den ma 3 spanky v trvaniach okolo 40-60min vynimocne aj hodinu a pol. Z toho co som vycitala je proste naucena na prso. Ale nikde nie je napisane ako ju mame naucit spajat tieto nocne spanky aby sa budila menej.
@anonym_autor môj má 2,5 roka. Nekojený a ešte neprespí noc. Takže sa o prespatie noci snažíš skoro.
Treba tomu nechať čas , moja keď mala 8-9 mesiacov mala spánkovu regresiu bola hore každých 45-60minut. Cez deň 2-3 spánky cca hodinu. Dlhšie len kočíku ale potom boli spánky len 2. Celú noc prespala (takú že ozaj komplet) keď mala takmer 4 roky.
Kamarátkina v roku prespala od 22.00 do 5.30 a potom ešte zaspala keď vypila mlieko
Dieta v tomto veku ma mat dve spánky, ak ma tri, posledný by mal byť 3,5h pred nočným a mal by trvať max 30 min.
Nevie si sama spájať cykly, potrebuje prso.
Mnoho chýb, asi by som oslovila spánkove poradenstvo.
@anonym_autor nepocuvaj tie reči, ze ty robis nejake chyby a pod. Je este maličká aby prespala celu noc, to v 9 mesiacoch na to jednoducho nie je este pripravena. Áno, su deti co spia celu noc aj skor,ale tie deti su proste tak nejako pripravené. Kazde dieta je ine a toto je vec, ktora sa naucit neda. Nech ti budu spankove trénerky s vyplakanim tvrdit cokolvek.
Ja mam dvoch drobcov. Obaja kojeni dva roky. Starsi zacal prespavat celú noc az ked mal asi 2,5 a pritom uz kojeny nebol. Mladsia zacala v roku a pol sama prespavat noc. Z nicoho nic 😁 kojena bola vzdy na zaspatie, cize pri tom zaspavala na denne spanky aj na vecerny. Mimo to nie...a proste sa sama prestala v noci na kojenie budit a spala ako dudek 😁 aj ked kojena este bola.
Dve deti, rovnaký pristup ku kojeniu aj uspavaniu a vidis... Daj tomu cas, je to narocne, sama to viem velmi dobre...ale ona raz bude prespi noc, len ju ty nejako nasilu nenaucis
Moji spali celu noc az okolo 2.roku.
Nenaučíš to dieťa nijako. Je to otázka dozrievania nervovej sústavy. Moje dieťa prespalo celú noc najskôr v 3 rokoch.
v 9 m chceš dieťa aby spalo celú noc? niektoré deti spinkajú, ale je to málo deti. naučiť sa to nedá. to nie je ako naučiť niečo čo sa dá opravovať a trénovať napr. viazať šnúrky na topánke. musíš si počkať.
@anonym_autor moje obe deti mali v 9 mesiacoch už iba 2 denné spánky a v noci sa budili 1-2x na mlieko, ja myslím, že to bolo z hladu. Ale neuspavali sme na rukách, či prsnikom. Dali sme mlieko a zaspali ďalej. Snažili sme sa v noci nevytvárat spánkové asociácie, kde by dieťa si zvykalo zaspávať napríklad na rukách, na mame, na prsníku Uložili sme do postieľky vždy väčšinou sa pomrvilo a zaspalo. Samozrejme, ak sem tam plakalo, museli sme ho trochu pohojdat, ale nenásilne sme sa snažili, aby vedelo zaspať samé, ukladali sme ho v postieľke vždy v polobdelom stave. Dieťa vedelo, že je v bezpečí, rodič je tam. To je kľúčové, reagovať na jeho potreby, čiže nenechať revat, ale pohojdat, upokojiť a uložiť do postieľky, ak sa nepodarí, tak znovu, ale len 5 -10 minút, kým sa skutočne neupokojí a potom ide smer postieľka, rodič je hneď vedľa. Okolo roku prešli deti na 1 denný spánok, zaviedli sme viacero jedál cez deň a dieťa nemalo potrebu pýtať v noci mlieko. Čiže bol to súbor správne nastaveného režimu, jedla počas dňa a vytvarania správnej spánkovej hygieny. Dieťa musí na to aj dozrieť. Mladší spal celú noc od cca 11 - 12 mesiacov a staršia od cca 14 - 15 mesiacov. On bol väčší jedák a mlieko začal odmietať pomerne skoro a som presvedčená o tom, že aj toto prispelo k tomu, že začal spávať celú noc tak skoro. A celkovo, keď sme prešli na 1 denný spánok, všetko sa veľmi zlepšilo. Ja si myslím, že veľa nesprávnych spánkových návykov dieťaťu vytvárajú práve rodičia ( dlhé uspavanie v kočíku, na rukách, na fitlopte) a potom sa tohto zlozvyku nevedia zbaviť.
Keby tak existoval navod na dieta, to by bolo, co? Musite to len vydrzat, preckat a ono sa to zlepsi same. Kazde dieta je ine, takze darmo ti bude niekto hovorit, ako jeho dieta prespalo od zaciatku celu noc. Dalsia sa neprizna s tym, ze mali problemy so spankom do troch rokov. Vies, to je rozne. Za mna je rezim zaklad. Zase niektore ine veci sa ovplyvnit moc nedaju.
@anonym_autor u nas pomohlo ze sme odisli do obyvacky, ked ma nevidela, mlieko nechybalo … najprv sa len budila menej, potom raz za noc a parkrat sa jej uz podarilo prespat celu, ale uz takto je to fajn
@anonym_autor Su deti, co sa casto budia. A navyse je v obdobi separacnej uzkosti. Nechala by som ju na tvojom mieste vedla seba v noci. Nech si cucne, kedy chce a mozno sa obe lepsie vyspite. Nasi sa malinko budili, ale napr dcera, ked bola chora, nechala som si ju vedla seba a viem, ze v polospanku som vnimala, ze sa prisala, potom sa odtiahla, bola pokojnejsia a obe sme sa lepsie vyspali pocas jej prechladnutia.
Môj má skoro 5 a veruze som v noci ešte normálne nespala, takže nie, nedá sa to naučiť
Moj starsi syncek sa naucil spat celu noc v 8m, dcerka v 9m...obe deti som kojila 15m
Lenze ja som ich neuspavala na prsniku, nakojila som a dala do postielky, tam zaspali a spali az do rana.
Moj starsi syncek sa naucil spat celu noc v 8m, dcerka v 9m...obe deti som kojila 15m
Lenze ja som ich neuspavala na prsniku, nakojila som a dala do postielky, tam zaspali a spali az do rana.
@patta89 robila som to rovnako, kojenie a uspávanie som oddeľovala. Nakojila som, pomojkala, dala do postieľky, chytila za rúčku, hladila. Spalo celú noc už v druhom mesiaci.

Asi len musi na to dozriet jej mozog. Moj starsi prespal celu noc az v 1,5roku a mladsi konecne teraz, ked ma 2,5roka.