Ahojte, nas maly bol od narodenia nauceny kazdy spanok spat v kociku (okrem vecerneho).. avsak stale sa budil, nevedel si prepojit spankove cykly, zacalo to byt aj fyzicky narocne cely spanok ho len kocikovat a nepacilo sa mi ani ze tam ma malo priestoru.. zacali sme ho teda pred 2 tyzdnami ucit zaspat so mnou na posteli.. asi po 4-5 dnoch uz pekne zaspal v posteli bez kriku a jedov, kazdy den sme popritom chodili aj s kocikom rano von alebo som ho dala na balkon.. pred 2 dnami mi vsak zacal v kociku pri zaspavani protestovat ale aj tak tam pekne zaspal.. odvtedy vsak zase zacal znovu plakat aj v posteli pri zaspavani.. v kociku je zase v pohode.. mam za to ze jednoducho stale caka ze ho zoberiem do toho kocika ak bude plakat lebo chce radsej zaspavat tak.. myslite ze je mozne naucit dieta na oba sposoby zaspavania? Nechcem spanok v kociku uplne zrusit nakolko je fajn ze ked niekam ideme tak sa dokaze vyspat hocikde.. ale stale vidiet ako place pri zaspavani v posteli uz nezvladam
Ťažko povedať..všetko je to závislé od dieťaťa.
Náš syn nespal vôbec v kočíku, prvý rok jedine v nosiči, nebola šanca uspať ho v kočíku.
Dcéra tam zas spala úplne v pohode a od narodenia.
Neviem koľko má syn, ale skôr by som sa snažila dodržať rovnaký režim...a tak skúsila naučiť, napríklad doobeda prechádzka a spanie v kočíku, druhý spánok doma...ale či to bude fungovať, Ťažko povedať.
Ja som dlho uspavala v kočíku aj doma a potom som preložila do postieľky ...ono tým,ze som nekojila,to je dobrý sposob uspavania,mne to pomohlo rýchlejšie uspať,ako v posteli.Vela detičiek bežne zaspi na prsníku,no keď nie je taka možnosť,tak si to treba uľahčiť .
@kitycat
@vilma7
8 mesiacov ma.. no to s tym rezimom moze byt nakolko ked sme prvy spanok isli kocikovat a zvysne dva spal doma tak uz bol v pohode.. ale moja mamina mala teraz tyzden volno a bola som s nou kazdy den a prisposobovala som teda aj to kocikovanie vonku tomu aby to aj nam vyhovovalo a az teraz sa mu to pokazilo.. len teda bolo by fajn keby vedel zaspat hocikedy v tom kociku aj v postielke, lebo to sa s nim moc na vylet nevyberiem nikam ak bude zvyknuty len doobeda spat v kociku
@zibi no ja som doteraz tiez uspavala aj doma v kociku len bez prekladania, nakolko on sa niekolkokrat zobudi pocas spanku a treba ho douspavat
@spenat9
ano zvykne si. Mne maximálne vyhovoval spanok doma. Bud som spala tiez alebo niečo porobila.
Keď sme s mm niekam išli, ci peso alebo autom, zaspal maly tiez. Jediná rutina je u nás večerný spanok. Ziadne časté neskoré príchody domov, to hranici s katastrofou, lebo sú preunaveni.
Ale aj tu platí- u babky spia tiez v obdobným case. Výnimkou je leto a výlety dlhsie.
Nechcela som ich od zaciatku učiť jedinému spôsobu, trocha tej flexibility nie je na škodu.
Ja mam deti dve a kym prvy spal hocikde, doma, v kocari, v tuk tuku, elektricke, vlaku, lietadle…dcera spi vsetky denne spanky iba v kocari, na nocny uspavam v nosici. Asi by sa dalo uspavat ju inak, ale cez rev, a to ja nechcem/nie som dostatocne nutena
@spenat9 ak ma 8m este 3 spanky cez den, tak aj to uz moze byt ten problem.
Mne moja od nejakeho polroka spavala 3x cez den 10:30-12 a 15-16:30. Potom az na vecerny okolo 20h spala. A na ten ranny som chodila na prechadzku a ten poobedny som uspavala na prse na posteli, inak by som si neoddykla ani trochu ak by som mala luetat s kocikom na spanky, leno v stojacom kociku nespala 😀
Potom tak nejak okolo roka a dvoch mesiacov sa to zase zacalo lamat, ze poobedny spanok raz ano a raz nie, tak som len cakala kedy zacne uspesne chodit, aby sme odbyrali spanok o tej desiatej a posunuli na obed a terqz spi cez obed tie dve hodinky 13-15, lepsie to skratka nejde 😀
A ked sme chodili do Tatier tak spanok v nositku nebol o 12tej ale kludne, ze sme vstali o 6:30 nech stihneme zubacku, nastupili na chodnik a o 9:30 hotovo spanok az kym sme nevysli jeikde hore na kopec okolo tej 12tej. Potom uz nespala az vecer o siedmej sme ukladali.
Musis hladat, skusat, prisposobovat sa trocha tomu dietatu 😀 pre nna bola kazda ta zmena strasny nerv, nevedela som sa s kludom s tymi zmenami vysporiadat. Uvidime co druhe 😌
Jasne ze dá, no nepoviem ti ako.
Môj syn spával jeden spánok vonku, druhý doma.
Ked mal viac spankov, spával dve vonku, jeden doma. Ale to bolo moje dieťa.
Sesternica sa s malou za akéhokoľvek, naozaj akéhokoľvek, počasia prechádzala aj 4h jedného spánku, lebo jej dcéra nechcela spat nikde inde. A v kočíku prespala aj 4h súvisle...
Čiže závisí od dieťaťa. Sú deti ktoré položis hocikde a spia a sú deti ktoré spia len v kociku/nosiči atď..