Ako naučiť dieťa spať samo v postieľke?
Mám 1,5 ročnú dcéru a doteraz som ju usoavala buď vedľa mňa tlapkanim alebo v postielke hojadnim/tlapkanim, ako ju naucit zaspávať samu? Mám pocit že to je nemožné,skúšam to 4ty deň a zaspava mi 2 hodiny,mrnci,jeduje sa,vyhadzuje dudel,proste nič nefunguje,dnes už som to vzdala a dala si ju na seba ale už bola tak unavená he sa len hádzala revala. Zaspavala ďalších 15 min😭cítim že slm zlyhala a aj som na seba nahnevaná že som ju nechala tak dlho sa jedovat. Blbe komenty si nechajte hľadám radu či niečo zmeniť,počkať alebo čo robiť inak.
Len nepolaviť, lebo to každý rodič robí keď sa dieťa jeduje. Proste to nevydrží a dieťa vyhralo. Už keď začneš tak aj keď to bude trvať hodiny nech bude po tvojom. Ja viem že mňa moji rodičia v tomto veku vyhodili do vlastnej izby. To že som robila že vraj 2 týždne cirkus to ako každé dieťa. Mama urobila rituál. Kúpila lampičku s hviezdičkami a tak už lepšie že vraj som spala. Ale proste nepolavila aj keď som robila cirkus. Proste ma k sebe do postele nezobrala.
asi od pol roka som dcérke začala čítať... do roka to už bol rituál a vedela že keď sa berie knižka ide sa spať, keď bola chorá a mala horúčky čítala som jej aj v noci kým jej zabral liek, pozerali sme si obrázky atd... od roka a pol spávala vo svojej izbe vo vlastnej posteli sama... ona to zvládala krásne... zato ja som asi týžden nespala počuvala som každe jej prevalenie, šuchot paplona... bala som sa či ma nebude volať a ja ju nebudem počuť😀 naštastie som sa po čase upokojila a v pohode som spala... ráno za nami pekne prišla mali sme spálnu tak že z detskej prešla cez obývačku a bola pri nás v spálni.. alebo len som počula že hrkoce s niečim v izbe a išla som za ňou... keď mi teraz baby hovoria ako svoje 8 ročné deti uspávaju u seba v posteli a pritom ich držia za ruku do 22.00 a celú noc sa nevyspia lebo ich deti kopú... no som rada že som vydržala... pokiaľ je muž v nočnej spí dcérka so mnou ( 9 rokov) ale aj tak zaspí sama...
@anonym_autor Sadni/lahni vedla nej. Netlapkaj iba poloz ruku. Mozno jemne pohlad, ale tlapkanie zrus. Ked sa nauci tak, potom rus ostatne veci. Potrva to dlhsie, ale bez hysaku. Vyrevat je blbost. Ona nemoze za to, ze si ju tak naucila.
@anonym_autor dcérka je ešte maličká, je normálne že potrebuje cítiť tvoju blízkosť. Nezlyhala si, nikde nie je chyba.
Príde to postupne samé aj keď teraz sa ti to možno zdá večnosť.
S mojimi deťmi sme si večer čítali od malička, porozprávali si čo bolo cez deň dobré, potom zhasnúť a spať. Všetky sa bez problémov postupne odsťahovali do svojich postelí.
Nikdy by som svoje vytuzene, vymodlene deti menechala vyplakat. Vies ako rychlo vyrastie a uz ta nebude potrebovat? Uzivaj si to. Prebehne to rychlo. Moji spavali s nami v posteli. Pri kojeni/tuleni.. nelutujem. Normalne sa osamostatnili. Boli to krasne casy. 🙏🩵
12 ročná dcéra spala pri mne do 5 rokov. Dnes už aj keď môže spat pri mne tak nepríde 😀. Syn 7 ročny spi tiež už sám. Tiež do 5 rokov s nami. Keď ide muž do práce tak sa prestahuje do jeho postele. A mne to spolocne spanie tak chyba že sme si urobili tretie 😀. Lezie ti to teraz na nervy, ale užívaj si to kým môžeš.
@anonym_autor vybudovala si v nej zlozvyk zaspavat pri tlapkani a hojdani. teraz ide o to odnaucit ju to. zaspavanie je uplne o inom
No denny soanok je super zaspi viac menej sama,ale ten nočný hroza to aj 2hod,aj máme rituál dám 19;30 mlieko čítame knizky,19:50 vypnem svetielko ideme si ľahnúť a prvá pól hodina je fajn aj vyzerá že zaspi ale potom sa akokeby prebudi a len sa jeduje,minulú Nov mi toto spravila 4x že zaspala a akoby sa znova prebudila,a nefunguje u nás že ju pphladkam sadnem k nej proste mám pocit že nič nefunguje na ten nočný spánok

https://www.modrykonik.sk/forum/detsky-spanok/ako-naucit-dieta-zaspavat-same-7/#post-90429652