Ako naučiť dvojičky spať mimo kočíka?
Prosím vás len o rady ako sa vám to podarilo. Nepotrebujem komentáre typu ze nijako, mám si zvyknúť.
Mám dvojičky 8m a posledný týždeň odmietajú spať cez deň v postieľke. Postavia sa a vrieskaju plaču. Všetko možné. Boli náučné že pred spánkom majú UM a tak zaspali..no ale keď ich dám do postieľky a idem dať UM tak začnú. V kočíku vypijú a za pár minút spia.
Majú dve spánky. Budíček 6-6:30
Prvý spánok 9-10
Druhý 14-15
+- pol hodiny.
Nemôžem si dovoliť na každý spánok chodiť von.
@anonym_autor neporadim, tiez mi dieta spava len v kociku cez den ale ja ju uspavam normalne v byte v kociku a ked zaspi tak ju necham tak. Zobudia sa ti ak sa kocik nehybe? Pripadne na balkon by si ich nevedela dat v kociku?
U nas koliska zachranila všetko
@anonym_autor lahnut si vsetci do postele?
Aj u nas bola tato faza okolo 8 mesiacov, tiez sa stale stavala na nohy v postielke a plakala. Uspavala som v kociku, v zlom pocasi som kocikovala vnutri. Este mozes skusit pustat biely sum.
Môj syn tiež spával len v kočíku a teda tiež tak, že som ho uspávala doma cez prah 😅. Keď som ho uspala a prestala "hejgať" kočíkom, tak sa chvalabohu nezobudil. Na postieľku počas denného spánku som ho naučila až tento rok v máji (to mal cca rok a 3 mesiace) a bola to úplna náhoda, lebo bol chorý a keď ležal v kočíku nevedel dýchať a zatekali mu hlieny, dala som ho na skúšku vtedy do postele a podložila hlavu vankúšmi a od toho momentu sa mi darí ho uspávať v postieľke, ale dovtedy spánok cez deň v postieľke nehrozil 🤷♀️ Ja chápem, že spánky vonku sú časovo náročné a tak odporúčam vyskúšať aspoň cez ten prah uspávať. Dá sa rovnako kúpiť aj taká raketka, ktorá sa dá nejakým spôsobom pripnúť na kočík a tá s ním potom trasie 😄 Keby sa ti detičky budili keď prestaneš hýbať s kočíkom, tak možno skús kúpiť to, možno pomôže 🤷♀️🤷♀️
@anonym_285 asi má aj inú robotu, nie furt vonku behať

Mám ročného a cez deň vôbec nespí v postieľke, lebo sa tam len stavia a trvalo by hodinu ho uspať 🫣 spáva len v kočíku, lebo tam je pripútaný, tiež som chodila vyše 3 mesiacov na každý spánok von v každom počasí. Potom som ho naučila spávať na balkóne s občasným kočíkovaním a teraz som ho premiestnila do vnútra do chodby a spí v odstavenom kočíku. Nie je to ideálne, ale zatiaľ u nás postieľka nehrozí 🥲