icon

Ako odnaučiť 14-mesačné dieťa zaspať na fitlopte?

14. feb 2026

Poradíte mi prosím nejaku ,,metodu,, ako odnaucit 14 mesačne dieta zaspať samo v postielke? 14 mesiacov ho uspavam na fitlopte. Uz je to narocne fyzicky aj psychicky, pretože sa vie budit aj 2-3 za noc a ja musím ist zas hopkat na loptu. Už by som ju najradšej rozkusala v zuboch.
Niekto skúsenost?
Popripade, kolko trva, kým si dieta zvykne ked ho položím do postielky iba akoby v polospanku na viac krát.. pomôže to?

anonym_70f347
14. feb 2026

Ucila som 11 mesacne a trvalo to tri dni. Ziaden polospanok, vtedy si dieta neuveromovalo ze "idem spinkat a spinka sa v postielke".

anonym_356774
14. feb 2026

@anonym_autor keď uspavate na fitlopte , dieťa sa v určitej fáze spánku prebudí a hľadá ten spôsob ktorým bolo uspané. Čiže opäť fit lopta. Je to normálne. A inak ako polozenim do postieľky sa to naučiť nedá. Samozrejme neodchádzajte, buďte tam , keď bude plač moc silný zoberte na ruky , pomojkajte, povedzte mu že mu rozumiete a že ho ľúbite ( aj keď nerozumie) a naspäť do postieľky. V jeden moment odkvecne od únavy. A takto pár dní , možno týždňov , kým nepríde na to že posielka je vlastne bezpečné miesto. Neskôr si sadnite na druhy stranu izby od postieľky ( keď uz bude úplne s tým ok že je vlastne v postieľke) a potom zase neskôr môžte skúsiť položiť a odísť. Dlhá cesta , treba konzistentnosť, trpezlivosť a aj keď vás bude bolieť srdce tak nepolavit. Byť tam pre dieťa, prejaviť mu pochopenie, lásku a budete za vodou obaja.